ΤΟ ΜΑΖΙΚΟ ΚΥΜΑ ΕΜΦΑΝΙΣΕΩΝ Α.Τ.Ι.Α. ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 1950…
ΤΟ ΜΑΖΙΚΟ ΚΥΜΑ ΕΜΦΑΝΙΣΕΩΝ Α.Τ.Ι.Α. ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 1950…

Στα τέλη Μαρτίου του 1950, ένα μαζικό κύμα εμφάνισης άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενων αντικειμένων, ιδιαιτέρως στην περιοχή της Μεσογείου, απασχόλησε εντόνως τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Τα μυστηριώδη αυτά αντικείμενα περιγράφονταν από τους αυτόπτες μάρτυρες άλλοτε ως «πανσέληνοι», άλλοτε ως «φεγγάρια με πύρινη ουρά», ενώ σε άλλες περιπτώσεις αναφέρονταν ως παράξενες πτητικές μηχανές, που έβγαζαν καπνό.

Η είδηση, που μεταδόθηκε από τη Χάιφα, ανέφερε ότι παρατηρήθηκαν ιπτάμενοι δίσκοι στο βόρειο τμήμα της χώρας του Ισραήλ.
Επίσης, στην Ιταλία παρατηρήθηκαν αντίστοιχα φαινόμενα εμφάνισης αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενων αντικειμένων επάνω από διάφορες περιοχές της χώρας, δημιουργώντας πανικό και γενικευμένη ανησυχία.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Η ΙΔΗ», την 01/04/1950…

Από πλήθος τηλεγραφημάτων που κατέφταναν στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, γινόταν γνωστό πως το φαινόμενο είχε παρατηρηθεί και σε άλλα σημεία του πλανήτη εκείνο το ίδιο χρονικό διάστημα.
Οι μαρτυρίες έκαναν λόγο για εμφάνιση μυστηριωδών ιπτάμενων αντικειμένων πάνω από την Αντίς Αμπέμπα της Αιθιοπίας, το Σαντιάγο της Χιλής, τη Λευκωσία της Κύπρου, την Μπογκοτά, το Μεντελίν, την Μπαρανκουίλα και το Κάλι της Κολομβίας.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications