Ανακάλυψαν έναν παράξενο και μυστηριώδη μινώταυρο σε λίμνη στην Αργεντινή (βίντεο)

Το γλυπτό ενός μινώταυρου, ενός μυθολογικού πλάσματος με ανθρώπινο σώμα και κεφάλι ταύρου, βρέθηκε στην κοίτη της λίμνης Mari Menuco, στην επαρχία Neuquén της Παταγονίας, στη δυτική Αργεντινή. Σύμφωνα με την κοσμοvision Mapuche, το έργο θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει έναν «φύλακα του νερού».

Η φιγούρα από σίδηρο και τσιμέντο είναι 1,5 μέτρο σε ύψος και ζυγίζει 250 κιλά, σύμφωνα με την εφημερίδα LM Neuquén, η οποία περιλαμβάνει τη μαρτυρία του Cristian, ενός 23χρονου νεαρού άνδρα που συνάντησε το γλυπτό στις 10 Απριλίου, κάνοντας καγιάκ στη λίμνη. . Στην αρχή νόμιζε ότι είχε δει έναν βράχο κάτω από την επιφάνεια του νερού.

Λίγες εβδομάδες αργότερα ο νεαρός επέστρεψε στο μέρος με φίλους. Αυτή τη φορά ανακάλυψαν ένα άλλο γλυπτό κοντά στον μινώταυρο: ένα πρόσωπο μήκους 1,4 μ. επί ένα μέτρο πλάτους, με τη φράση «αιώνιο ταξίδι» χαραγμένη στα μάγουλα.

Τίποτα δεν είναι γνωστό για την προέλευση των γλυπτών. Όσο για την έννοια του μινώταυρου, ο νεαρός είπε ότι στην έρευνά του συνάντησε τον όρο των Μαπούτσε genko ή genko, που αναφέρεται σε ένα πνεύμα που φυλάει το νερό.

Σύμφωνα με την πεποίθηση των Μαπούτσε, "κάθε στοιχείο της φύσης έχει τον δικό του [φύλακα ή προστάτη] και γι' αυτό οι Μαπούτσε ζητούν πάντα άδεια να μπουν στο νερό ή να κόψουν ένα δέντρο. Ζητάνε την άδεια." διαβεβαίωσε τον Cristian στον LM Neuquén.

Η λίμνη Mari Menuco —δέκα υγρότοποι στη γλώσσα των Μαπούτσε— είναι μια τεχνητή δεξαμενή που δημιουργήθηκε όταν κατασκευάστηκε το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο Planicie Banderita, ως μέρος του υδροηλεκτρικού συγκροτήματος Cerros Colorados.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications