15 Σεπ 2016

Χαμός στη Χίο: ΜΑΤ, πρόσφυγες και μετανάστες «έπνιξαν» με χημικά και έδειραν εκατοντάδες Χιώτες (βίντεο)

Χαμός στη Χίο: ΜΑΤ, πρόσφυγες και μετανάστες «έπνιξαν» με χημικά και έδειραν εκατοντάδες Χιώτες (βίντεο)

Συγκρούσεις πολιτών της Χίου με ΜΑΤ, μετανάστες και πρόσφυγες είχαμε σήμερα 18:30 το απόγευμα της Τετάρτης στην κεντρική πλατεία Χίου όπου έγινε συγκέντρωση δυμαρτυρίας με θέμα το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα.

Ομάδα 500 κατοίκων κινήθηκε προς τον καταυλισμό της Σούδας ψάλλοντας τον Εθνικό Ύμνο. Τότε οι πρόσφυγες και οι μετανάστες βγήκαν από την "δομή φιλοξενίας" και επιτέθηκαν στους κατοίκους, οι οποίοι πρό του υπεράριθμου των προσφύγων (κάπου 1500 ενήλικοι) αλλά και της υποστήριξης που είχανα από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, αποχώρησαν τραυματισμένοι οι περισσότεροι και μη μπορώντας να αναπνεύσουν από την μαζική ρίψη καπνογόνων.

του Πάνου Πέτρου-Δαμουλιάνου

EΠίσης δέχθηκαν εκατοντάδες πέτρες που τους πετούσαν οι μετανάστες και οι πρόσφυγες. H αστυνομία έδειρε ανηλεώς τους πολίτες καθώς δύο διμοιρίες ΜΑΤ απέκλεισαν τους διαδηλωτές με χρήση κλομπ και δακρυγόνων. Οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες επιχείρησαν να σπάσουν τη γραμμή των ΜΑΤ και να φτάσουν μέχρι τα κυβερνητικά κτίρια, αλλά δεν τα κατάφεραν.Οι διαμαρτυρόμενοι προανήγγειλαν νέα πορεία διαμαρτυρίας για το απόγευμα της Παρασκευής και πάλι στην πλατεία Βουνακίου.

Το βίντεο είναι από το politischios.gr Πάντως στην Κρήτη, υπέρ της απόφασης της ΠΕΔ Κρήτης για την προσωρινή φιλοξενία των 2.000 προσφύγων και μεταναστών, σε μικρές δομές, όπως σπίτια και ξενοδοχεία, τάχθηκε απόψε, κατά πλειοψηφία, στην έκτακτη συνεδρίασή του, το δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ενημέρωσε το Σώμα για την απόφαση της ΠΕΔ αναφορικά με τη διασπορά των μεταναστών στην Κρήτη και τις θέσεις του δήμου, υπεραμυνόμενος των χειρισμών της δημοτικής αρχής, που είναι έτοιμη να επωμιστεί το βάρος που της αναλογεί.

Οι εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης, συμφώνησαν ότι οι μετανάστες που πρόκειται να φιλοξενηθούν στην Κρήτη, θα πρέπει να αντιμετωπιστούν ανθρώπινα και να διαβιώσουν σε πραγματικά ανθρώπινες συνθήκες, ωστόσο, άσκησαν κριτική στους χειρισμούς της δημοτικής αρχής για το αν υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο φιλοξενίας συμφωνώντας.Μετά από μακρά συζήτηση, κατά πλειοψηφία -εκτός από την Λαϊκή Συσπείρωση και την Άμεση Δημοκρατία- το σώμα τάχθηκε υπέρ της απόφασης της ΠΕΔ Κρήτης.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Χαμός στη Χίο: ΜΑΤ, πρόσφυγες και μετανάστες «έπνιξαν» με χημικά και έδειραν εκατοντάδες Χιώτες (βίντεο)
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)
Η ΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΕΣ!

.Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα, γιατι μας κάνουν παράπονα οτι δεν βλέπουν τα post (κλείστε με close).

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications