10 Μαΐ 2016

Μισούν τους Nέους, φορολογούν το Internet και τα πάντα!

Μισούν τους Nέους, φορολογούν το Internet!

Mόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι θα το έχουν δωρεάν για να παίζουν πασιέντζα και να το παίζουν "φιλόσοφοι" στο facebook!

H "κυβέρνηση" πράκτορες ΣΥΡΙΖΑ δείχνοντας την αντιπάθειά της σε όποιον είναι νέος και δεν είναι δημόσιος υπάλληλος αποφασίζει να του κάνει την ζωή δύσκολη. Ετσι φορολογεί το internet, την συνδρομητική τηλεόραση, τον καφέ, την μπίρα και τα αλοκολούχα ποτά, τα τσιγάρα, τα ξενοδοχεία, της Παναγιάς τα μάτια. Οι άνθρωποι είναι εκτός τόπου και χρόνου. Μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν δωρεάν internet για να παίζουν πασιέντζα στην διάρκεια του 8ώρου να είναι καλά, οι υπόλοιποι να πάνε να μαμηθούνε.

Παρά το γεγονός ότι κάνει την ζωή δύσκολη στους νέους ανθρώπους η γερμανική κυβέρνηση αλλά και το ΔΝΤ εξακολουθούν να είναι αποφασισμένοι να μάς στείλουν στην κόλαση. Πάρτε παράδειγμα σημερινές δηλώσεις για το χρέος.

«Η θέση της γερμανικής κυβέρνησης δεν έχει αλλάξει» δήλωσε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις δηλώσεις του αντικαγκελάριου, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, περί ανάγκης ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους και παρέπεμψε στις αποφάσεις του Eurogroup του περασμένου Αυγούστου, επισημαίνοντας ότι η σειρά των βημάτων που προβλέπεται είναι ολοκλήρωση της αξιολόγησης και μετά συζήτηση για το χρέος, όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΙ.

«Όλα έχουν εδώ και οκτώ μήνες αποσαφηνιστεί γραπτώς και σε αυτό αναφέρονται όλοι ξανά και ξανά. Και στο τέλος υπάρχει και μία πολύ σημαντική φράση- διότι γίνεται πάλι λόγος για κούρεμα χρέους- το Eurogroup επαναβεβαιώνει ότι ονομαστικό κούρεμα δημόσιου χρέους δεν είναι δυνατόν. Αυτή είναι, πιστεύω, η σαφής και διόλου αμφίσημη βάση πάνω στην οποία εργάζονται όλοι ώστε η εξέλιξη να είναι καλή» δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ, ενώ η εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών, Ναντίνε Κάλβεϊ, τόνισε ότι «ο πρωταρχικός στόχος είναι να ολοκληρωθεί η τρέχουσα αξιολόγηση» και, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, αρνήθηκε να αξιολογήσει τις χθεσινές αποφάσεις της Βουλής, σημειώνοντας ότι πρόκειται για αρμοδιότητα των θεσμών.

Καταιγίδα έμμεσων φόρων
Στο μεταξύ όπως προκύπτει από το προσχέδιο του επικαιροποιημένου μνημονίου μεταξύ Ελλάδας και Ε.Ε., από τον Ιούνιο του 2016 η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει σε αυξήσεις έμμεσων φόρων με στόχο την εξοικονόμηση 1% του ΑΕΠ: Αύξηση συντελεστή ΦΠΑ στο 24% από την 1η Ιουλίου με στόχο έσοδα 450 εκατ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι θα αυξηθούν τα προϊόντα και οι υπηρεσίες που βρίσκονται στον συντελεστή 23% κατά μία ποσοστιαία μονάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ημερομηνία εφαρμογής του μέτρου ενδεχομένως να μετατεθεί για τον Ιανουάριο του 2018. Ειδικότερα θα αυξηθούν:

1. Τυποποιημένα είδη διατροφής (μακαρόνια, ρύζι, αλεύρι, καφές, κακάο, αλλαντικά, μαρμελάδες, σοκολάτες, παγωτά, είδη ζαχαροπλαστικής, μπαχαρικά, προψημένο ψωμί, προμαγειρεμένα φαγητά, ψωμί του τοστ, φρυγανιές κ.ά.), αναψυκτικά – χυμοί.
2. Εστίαση (ταβέρνες, εστιατόρια) – catering.
3. Εισιτήρια μέσων μαζικής μεταφοράς (λεωφορεία, αεροπλάνα, πλοία κ.ά.) και κόμιστρα ταξί.

Αναμόρφωση της φορολογίας Ι.Χ. (τέλη). Σύμφωνα με το προσχέδιο, αυτή θα περιλαμβάνει αναθεώρηση των χρεώσεων στη βάση της αξίας, κατάργηση του φόρου πολυτελείας στην αγορά και την αναμόρφωση του συστήματος έκπτωσης φόρου από το ατομικό εισόδημα για τα εταιρικά αυτοκίνητα. Το μέτρο αυτό θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιουνίου 2016.

Αύξηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης σε βενζίνη, ντίζελ για κίνηση και θέρμανση, LPG, κηροζίνη και αέριο. Οι αναπροσαρμογές των συντελεστών θα γίνουν από τον Ιούνιο του 2016.
Αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στην μπίρα και κατάργηση της έκπτωσης 50% στα αλκοολούχα ποτά που ισχύει σήμερα στα Δωδεκάνησα. Το ανωτέρω μέτρο θα ενεργοποιηθεί τον Ιούνιο 2016.
Αύξηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης σε τσιγάρα και καπνό τον Ιούνιο του 2016. Επίσης, θα επιβληθεί φόρος και στα ηλεκτρονικά τσιγάρα (1η Ιανουαρίου 2017).

Επιβολή φόρου στον καφέ από την 1η Ιανουαρίου του 2017.
Επιβολή φόρου διανυκτέρευσης σε ξενοδοχεία άνω των δύο αστέρων και ενοικιαζόμενων άνω των δύο κλειδιών από την 1η Ιανουαρίου 2017. Δεν αποκλείεται το μέτρο να εφαρμοσθεί έναν χρόνο αργότερα.

Επιβολή φόρου 35% στα έσοδα από τυχερά παιχνίδια. Ουσιαστικά πρόκειται για την αντικατάσταση του τέλος των 5 λεπτών του ευρώ στις στήλες παιχνιδιών του ΟΠΑΠ (το μέτρο περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε χθες από τη Βουλή).
Επιβολή φόρου 5% στο Ιντερνετ (broadband) και 10% στη συνδρομητική τηλεόραση από τον Ιούλιο του 2016.
Αύξηση της φορολογίας στα επενδυτικά οχήματα (UCITS funds, εταιρείες Real Estate και Portfolio Management Companies) από τον Ιούλιο του 2016.

Αναπροσαρμογή των συντελεστών του ενιαίου φόρου ιδιοκτησίας ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) με στόχο την κάλυψη των απωλειών από τη μείωση των αντικειμενικών τιμών.
Όπως προκύπτει από το προσχέδιο, εφόσον τα μέτρα ξεπεράσουν τους στόχους που έχουν τεθεί, η κυβέρνηση μπορεί σε συμφωνία με τους θεσμούς να ενισχύσει την κοινωνική προστασία υπό την προϋπόθεση ότι οι δημοσιονομικοί στόχοι είναι εξασφαλισμένοι.

Επίσης, στο σχέδιο νόμου που θα κατατεθεί το προσεχές διάστημα η κυβέρνηση θα προωθήσει μέτρα για τη διευκόλυνση της χρήσης των ηλεκτρονικών πληρωμών με στόχο τη μείωση της χρήσης μετρητών και επιταγών.

Στο σχέδιο νόμου του Ιουνίου θα προστεθούν διατάξεις για την εθελοντική αποκάλυψη εισοδημάτων.
Ωστόσο τα κίνητρα θα είναι περιορισμένα χωρίς ταυτόχρονα να περιλαμβάνονται διατάξεις αμνηστίας των φορολογούμενων που έχουν αποκρύψει εισοδήματα. Στο πλαίσιο αυτό και με στόχο να εντοπιστούν όσοι έχουν αποκρύψει εισοδήματα, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων θα ζητήσει από τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. να παράσχουν στοιχεία σχετικά με την κυριότητα περιουσιακών στοιχείων από Ελληνες πολίτες.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Μισούν τους Nέους, φορολογούν το Internet και τα πάντα!
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)
Η ΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΕΣ!

.Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα, γιατι μας κάνουν παράπονα οτι δεν βλέπουν τα post (κλείστε με close).

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications