Ερπετοειδή εντοπίστηκαν σε γιγαντιαία σπηλιά στο Βιετνάμ?

Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, το σπήλαιο Hang Son Doong ανακαλύφθηκε κατά λάθος στο Βιετνάμ, το οποίο σήμερα ονομάζεται το μεγαλύτερο σπήλαιο στον κόσμο.

Το σπήλαιο βρίσκεται στην επαρχία Quang Binh, στο εθνικό πάρκο Phong Nha Kebang, περίπου 500 χιλιόμετρα νότια του Ανόι. Ακόμη και πριν από την ανακάλυψη του σπηλαίου Son Doong, αυτό το μέρος ήταν γνωστό για τις μεγάλες και εκτεταμένες σπηλιές του, οι οποίες είναι ακόμα σχεδόν ανεξερεύνητες.

Το σπήλαιο Son Doong είναι περίπου 3 εκατομμυρίων ετών. Οι ερευνητές έχουν περπατήσει 6,5 χιλιόμετρα μέσα από αυτό μέχρι στιγμής, αλλά υποστηρίζεται ότι το σπήλαιο είναι πολύ μεγαλύτερο.

Λίγο μετά την ανακάλυψη του σπηλαίου Son Doong, διαδόθηκαν φήμες ότι οι ντόπιοι είδαν περίεργα πλάσματα κοντά του. Τους περιέγραψαν ως ανθρωποειδείς με ερπετικά χαρακτηριστικά και ισχυρίστηκαν ότι τα πλάσματα ζούσαν κάπου στα βάθη της σπηλιάς και ότι έβλεπαν αυτά τα πλάσματα να βγαίνουν μερικές φορές.

Αυτό συνδέεται ύποπτα με ιστορίες Αμερικανών στρατιωτών κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ που είδαν « ερπετοειδείς ανθρώπους» στη ζούγκλα (Η αληθινή ιστορία του Predator συνέβη στον πόλεμο του Βιετνάμ) κάθως και τεραστια ζωα.

Το 1970, μια από τις στρατιωτικές μονάδες των ΗΠΑ που είχε έδρα στο Νότιο Βιετνάμ κοντά στις σπηλιές Phong Nha Kebang. Οι στρατιώτες παρατήρησαν στην είσοδο μιας από τις σπηλιές μια δίμετρη «όρθια περπατούσα ανθρωποειδή σαύρα». Αμέσως άνοιξαν πυρ εναντίον της, αλλά όταν πηγαν στον στοχο δεν βρήκαν εκεί ούτε πτώμα ούτε ίχνη αίματος.

Αυτή την ιστορία διηγήθηκε ένας από τους στρατιώτες και ισχυρίστηκε ότι αυτό το περιστατικό δεν εγινε γνωστο επίσημα και ότι απλώς αποφάσισαν να το αποσιωπήσουν.

Μια μεγάλη βιετναμοβρετανική ερευνητική ομάδα εξερεύνησε το σπήλαιο Son Doong το 2009 και το 2013 το σπήλαιο άνοιξε για τουριστικές περιηγήσεις. Και αμέσως άρχισαν να εμφανίζονται αναφορές ότι οι άνθρωποι είδαν περίεργα ερπετά ανθρωποειδή στη σπηλιά, μάλιστα ότι ένας από τους τουρίστες χάθηκε, καθώς απήχθη από αυτά τα πλάσματα.

Το 2015, εμφανίστηκε μια ασπρόμαυρη φωτογραφία που μαρτηρας ισχυρίστηκε ότι ήταν ένα «διαβολικό πλάσμα» που είχε εντοπίσει όταν επισκεπτόταν το σπήλαιο Sondong. Ο αυτόπτης μάρτυρας διαβεβαίωσε ότι το πλάσμα είχε σώμα σαν άτομο, αλλά το πρόσωπο έμοιαζε περισσότερο με πρόσωπο σαύρας ή δράκου.

Παρεμπιπτόντως, θρύλοι για Ερπετοειδή που ζουν σε υπόγειες σπηλιές είναι γνωστοί σε πολλές χώρες. Για παράδειγμα, στο Κούσκο του Περού, λένε ότι σε ένα μεγάλο δίκτυο τούνελ ζουν παράξενα πλάσματα, που σχετίζονται με τη θεότητα των φιδιών Amaru. Για να μην βρεθούν οι είσοδοι σε αυτές τις σήραγγες, οι αρχές του Κούσκο αποφάσισαν ότι ήταν πολύ επικίνδυνο για τους ανθρώπους να πάνε εκεί και έδωσαν εντολή να σφραγιστούν όλες οι είσοδοι.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications