Εσείς ακούτε το 'βουητό'; Τα ΜΜΕ μιλούν για πρώτη φορά για το παγκόσμιο αυτό φαινόμενο

Μπορείτε να ακούσετε το βουητό; Γιατί μόνο 1 στα 50 άτομα σε όλο τον κόσμο επηρεάζονται από το μονότονο θόρυβο χαμηλής συχνότητας που οι επιστήμονες δεν μπορούν να εξηγήσουν;

Το 'Βουητό' έχει ακουστεί σε απομονωμένα μέρη σε όλο τον κόσμο Μόνο ένα στα πενήντα άτομα μπορούν να το 'πιάσουν' σε αυτές τις περιοχές Οι επιστήμονες είναι αμήχανοι, καθώς δεν... μπορούν να καταλάβουν τι προκαλεί το βουητό Εκείνοι που το ακούν νιώθουν πονοκεφάλους, ναυτία, ζάλη, ρινορραγίες και διαταραχές του ύπνου Αρχίζει να μας εκπλήσσει ο ξένος τύπος που δειλά δειλά αναδεικνύει θέματα που μέχρι στιγμής μόνο σε ιστολόγια 'συνωμοσιολόγων' συναντούσες.

Έτσι μετά το θέμα της αμερικάνικης μυστικής υπηρεσίας που θέλει να ελέγξει τον καιρό, ένα νέο άρθρο δημοσιεύτηκε στην Daily Mail για το περίεργο φαινόμενο του βουητού που πολύς κόσμος έχει παραπονεθεί ότι ακούει τελευταία ανά τον κόσμο. Βέβαια, ως συνήθως, η μισή αλήθεια και κάποια πρόσθετα στοιχεία που περιπλέκουν το θέμα. Ειδικότερα αναφέρει:

“ Είναι ένας θόρυβος ότι μόνο 2% των ανθρώπων μπορούν να ακούσουν, αλλά αυτός ο χαμηλός μονότονος ήχος είναι αρκετάγια να οδηγήσουν καθένα τρελλό. Οι επιστήμονες βρίσκονται σε αμηχανία, επειδή δεν μπορούν να καταλάβουν τι προκαλεί το φαινόμενο 'Βουητό', ή γιατί επηρεάζει τόσο λίγους ανθρώπους. Όσοι 'πάσχουν' από αυτό έχουν εντοπίσει κοινούς παράγοντες:

το βουητό ακούγεται μόνο σε εσωτερικούς χώρους, είναι ένα χαμηλό, γουργουρητό του θορύβου, είναι πιο δυνατό το βράδυ, και είναι πιο συχνό στις περισσότερες αγροτικές περιοχές, σύμφωνα και με αντίστοιχο άρθρο της Huffington Post.

” Στη συνέχεια το άρθρο αναφέρει διάφορες περιοχές ανά τον κόσμο όπου έχουν γίνει καταγγελίες για αυτό, εντός κι εκτός Βρετανίας, όπως Leeds, Bristol, και Largs, στην Σκωτία, αλλά και Taos, New Mexico, και Bondi Beach στο Sydney. Κρίμα! Δεν ρωτούσε κι εμάς εδώ στο Πήλιο, γιατί το ακούμε πολύ συχνά. Συνεχίζει λέγοντας ότι μια μελέτη που έγινε το 2003 έδειξε ότι ένας στους 50 που ζούσαν σε ένα από αυτά τα μέρη μπορούσε να ακούσει τον θόρυβο και οι περισσότεροι ήταν ηλικίας από 55 έως 70 ετών.

Το άρθρο της Daily Mail συνεχίζει με ένα βίντεο και διάφορες μαρτυρίες ατόμων που μίλησαν στα ΜΜΕ όπως η Katie Jacques, από το Leeds, είπε στο BBC: "Είναι σκέτο μαρτύριο. Κάποια στιγμή θέλεις να ουρλιάξεις. Δεν μπορείς να κοιμηθείς γιατί υπάρχει αυτός ο παλμικός ήχος στο υπόβαθρο. Στριφογυρνάς συνέχεια και στο τέλος εκνευρίζεσαι περισσότερο."

Τέλος η Daily Mail κλείνει ως εξής: Μερικοί υποθέτουν ότι ο θόρυβος είναι στην πραγματικότητα βόμβος, μια κατάσταση που καθιστά τον πάσχοντα να ακούει κάποιον θόρυβο που δεν υπάρχει, αλλά νομίζει υπάρχει. (? Καλά αυτός νομίζει... νομίζουν και οι κάμερες;) Ως ύποπτες πηγές θεωρούνται ο βιομηχανικός εξοπλισμός, οι γραμμές αερίου, οι γραμμές ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς και η ασύρματη επικοινωνία, παρά τις λίγες περιπτώσεις που συνδέονται με αυτούς.

Άλλοι υποστηρίζουν ότι είναι αποτέλεσμα της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας χαμηλής συχνότητας ή σεισμική δραστηριότητα, όπως μικροσεισμοί, που είναι αντιληπτή μόνο σε λίγους. Παντως μερικοί ειδικοί προτείνει οι πάσχοντες στραφούν σε 'γνωσιακή συμπεριφορική θεραπεία' για βοήθεια στην αντιμετώπιση του θορύβου. Ωστόσο, είναι απίθανο το βουητό να λυθεί σύντομα. "Είναι ένα μυστήριο για 40 χρόνια, γι' αυτό μπορεί κάλλιστα να παραμείνει έτσι για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

" Η δική μας εμπειρία, που συμφωνούμε και που όχι. Όπως είπαμε και πριν το ακούμε τα τελευταία 2-3 χρόνια συχνά εδώ, στη Μακρινίτσα. Η ακριβής τοποθεσία του ... 'στρατηγείου και ειδησεογραφικού πρακτορείου της AllNewz :) είναι ακριβώς κάτω από το χωριό, όπου μπροστά μας αριστερά είναι ο κατηφορικός δρόμος προς το Βόλο, ενώ δεξιά μας η γη κάνει ένα κοίλωμα. Εκτός από τη νότια πλευρά που βλέπει στην πόλη, γύρω γύρω είμαστε περιστοιχισμένοι από βουνό: το τέλειο ηχείο.

Συν το γεγονός ότι οι φυσικοί ήχοι είναι αυτοί της φύσης, απόλυτη ησυχία και μόνο πουλάκια κι άντε κανένα σκυλάκι (συνήθως είναι η δικιά μας και ειδικά όταν βλέπει να περνούν αεροπλάνα και να ψεκάζουν, θα την έχετε ακούσει σε πολλά βίντεο). Αυτοκίνητα και μηχανάκια αραιά και που περνούν, η τέλεια ατμόσφαιρα για να το ακούσεις.

Ναι είμαστε στην ηλικία που αναφέρει, (στην κατώτερη βέβαια... έχουμε ακόμα δρόμο), αλλά η κάμερά μας είναι νεότατη, μόλις δυο ετών. Και να τι έχει καταγράψει δυο φορές μάλιστα. (ακούγεται λίγο και η κάμερα που τρίζει αλλά πίσω θα ξεχωρίσετε το βουητό)

Εξάλλου δεν είμαστε και οι μόνοι εδώ που το ακούν και μάλιστα κάτοικοι που έχουν μεγαλώσει στην περιοχή και δεν θυμούνται ξανά κάτι τέτοιο, παρά μόνο τελευταία. Στο δεύτερο βίντεο ο 'αναστεναγμός' μας στο τέλος οφείλεται στο γεγονός ότι εκτός από το βουητό, νιώθαμε και ένα βάρος στο στομάχι, εκεί ακριβώς που νιώθει κανείς άσκημα σαν κάτι να τον χτυπάει όταν είναι κοντά σε μεγάφωνο με δυνατά μπάσα. Παγκοσμίως γίνονται καταγγελίες και αναφορές όχι μόνο σε βουητό αλλά και κουδούνισμα στα αυτιά.

Ναι, περισσότερο το βράδυ, εκεί που λέγεται ότι γίνεται ηλεκτρομαγνητική επέμβαση στους πληθυσμούς μέσω του HAARP κάτι που κάνει τον ύπνο ανήσυχο αφού επεμβαίνουν με χαμηλότερες συχνότητες και συντονίζονται στις συχνότητες που βρίσκεται ο άνθρωπος όταν κοιμάται. Χαρακτηριστικό ήταν το παράπονο ενός μικρού παιδιού φίλης μας στη Λάρισα, που δεν μπορούσε να κοιμηθεί και παρακαλούσε κλαίγοντας τη μητέρα του να κάνει κάτι για να σταματήσει το κουδούνισμα.

Μήπως κι αυτό να το στείλουμε για ψυχοθεραπεία; Μόλις 4 ετών είναι. Και σίγουρα δεν έχει επηρεαστεί από αυτά που διαβάζει στο διαδύκτιο! Τα συμπτώματα που αναφέρονται είναι ολόσωστα, σε άλλους λιγότερο σε άλλους περισσότερο, και είναι συμπτώματα που δεν χρειάζεται να ακους το βουητό για να τα έχεις, είναι καταγεγραμμένα πλέον και αναφέρονται από τους επιστήμονες ως συμπτώματα από ηλεκρομαγνητική δυσανεξία.

Φυσικά και οι καταγγελίες δεν περιορίζονται μόνο στα μέρη που αναφέρουν οι δύο εφημερίδες, στο YouTube θα βρείτε πολλά σχετικά βίντεο και μαρτυρίες καθώς και άρθρα στο διαδίκτυο, προσοχή γιατί κάποιοι, ως συνήθως, έφτιαξαν και μερικά 'μούφα', όπως πάντα, για παραπλάνηση κι απομυθοποίηση.

Τέλος, το 'μυστήριο' θα αποκαλυφθεί, μόνο όταν αποκαλυθφούν και όλα τα άλλη μυστήρια που έχουν να κάνουν με το νέο όπλο που λέγεται ηλεκτρομαγνητικές συχνότητες και την επέμβαση με αυτές σε ανθρώπους και περιβάλλον. Ελπίζουμε σύντομα. Όποιος αναγνώστης έχει ανάλογη εμπειρία ή ακόμα και υλικό, παρακαλούμε να το μοιραστείτε μαζί μας, είτε εδώ στα σχόλια, είτε μέσω επικοινωνίας όπου μπορείτε να στείλετε ακόμα και κάποιο βίντεο. Εσείς ακούτε το βουητό; Και αν ναι, πως νιώθετε;

allnewz.gr

Post A Comment:

26 comments

Ανώνυμοςείπε...

Τι συμβαινει? Εδώ και 2 μηνες περίπου το βράδυ κυρίως ¨ερχεται¨ το βουητό. Είναι σαν να ακούς τον παλμό σου μονοτονα και ειναι μαρτυρικο.

Unknownείπε...

όποιος έχει γάτα στο σπίτι τον προτρέπω να ελέγξει την αντίδραση της, ας την αφήσει να χαλαρώσει στα χέρια του και μετά ας βάλει το πρώτο βίντεο!

Ανώνυμοςείπε...

υποηχοι ;

Ανώνυμοςείπε...

Κι εγω το ακούω συνέχεια στην Αθήνα που βρίσκομαι
Την ωρα που πέφτουν για ύπνο έρχεται αυτό το βουητο λες και ειναι κάτω απο την γη

Ανώνυμοςείπε...

Στο Αγκίσρι Αίγινας όταν πηγαίνω ακούω συνέχεια ένα μπουπ-μπουπ, σαν υπόηχους, αλλά το φαινόμενο τη νύχτα είναι κυριολεκτικά αβάσταχτο εξ αιτίας <> που λειτουργεί από το βράδυ μέχρι τις 6.30 το πρωί. Πάς για ανάπαυλα και βγαίνεις άρρωστος. Τα μπάσα ακούγονται σαν γροθιές μέσα στο κεφάλι σου. Ούτε οι ωτοασπίδες σε σώζουν. Είναι αν τρελαίνεσαι. Ούτε η αστυνομία κάνει τίποτα (αφού και αυτοί πίνουν εκεί τα ουίσκια τους...) ούτε κανείς περίοικος. Αίσχος. Και θέλουμε και ποιοτικο τουρισμό.

Ανώνυμοςείπε...

apo beria to akoyo 24 ores

Ανώνυμοςείπε...

Για πρωτη φορα που είχα κάτι τετοιο ηταν για ενα μήνα συνεχόμενο στις αρχές του 2013.ασταματητο βουητο , το βράδυ σε ησυχία ακομα πιο έντονο δεν μπορούσα να κοιμηθώ κ αν τα κατάφερνα ξυπνούσα απτο βουητο! Πονοκεφάλους, ζαλάδες, ίλιγγος προερχόμενος απτο στομάχι κ ολο αυτο εγινε χειρότερο κ κοντεύει να με τρελάνει καθώς απτην αρχη του 2014 έως σημερα κάθε μερα ασταμάτητα συνεχίζεται αυτο το πράγμα.. Βρίσκομαι στο κεντρο της Αθήνας κ ειμαι 27.

Ανώνυμοςείπε...

Ένα μονότονο,συνεχές βούισμα 24 ώρες το 24άωρο!!!! Εδώ και πολύ καιρό!!!
Όταν ασχολούμαι με κάτι, δεν το νιώθω...όταν όμως τολμήσω να καθίσω να ξεκουραστώ ή να ξαπλώσω τότε επανέρχεται!!!

Ανώνυμοςείπε...

Βουητο στ' αυτια εχω εδω και πανω απο 30 χρονια ειμαι 49 πηγα σε πολλους γιατρους αλλα δεν θεραπευεται μιυ ειπαν. Το εχω ασταματητα ειναι μεσα μου δεν ερχεται σπο εξω

gogonείπε...

απο Αθηνα...Μοσχατο καθε βραδυ και καθε πρωι....ειδηκα το πρωι κατα τις 6:00π.μ. ειναι τρελο...η γυναικα μου δεν το ακουει...εγω τρελενομαι.

Ανώνυμοςείπε...

Ακούω βουητά.. Μήπως όμως προέρχονται από κυκλοφοριακές ή άλλες παθολογικές αιτίες;

Ανώνυμοςείπε...

Έμενα Αγ. ΑναργύρουςΤο βουητό ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2014 απο τον Ιούλιο.Στην αρχή νόμιζα οτι ήταν τα αιρκοντίσιον και έκαναν συντονισμό.Βγήκα πολλές φορές έξω το βράδυ και κοιτούσα στην πολυκατοικία στο μπαλκόνια να δώ απο που ερχόταν.Μόλις έπεφτα στο κρεβάτι το βράδυ ξεκινούσε και ήταν συνεχής μακρύσυρτο βουητό.Εβαζα βαμβάκι στ΄αυτιά μου αλλά γινόταν χειρότερο.Μέχρι που μετακόμισα εκτός Αθηνών και ησύχασα.

Ανώνυμοςείπε...

Πού είναι το βίντεο ;

Ανώνυμοςείπε...

to boutito bori na proelthi kai apo to an akoute para poli dinata mousiki...kegode kapies sixnotites (pou den prokite na ksana akousete pote) kai akoute taktika ekino to diastima bouito..ta teleutea xronia me ta akoustika exi anebi i kofosi stis xamiles ilikies...paratiriste mipos einai kai apo auto se kapious..

Ανώνυμοςείπε...

"Ακούω" ένα μόνιμο χαμηλό βουητό, σαν και αυτό που κάνουν οι ηλεκτρονικές συσκευές σε κατάσταση λειτουργιας.... Είναι πιο έντονο το βράδυ που πάω για ύπνο, γιατί τότε προφανώς υπάρχει ησυχία... Φεύγει όταν βρεθώ μακρυά από οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή για μερικές ημέρες (π.χ. διακοπές)

Ανώνυμοςείπε...

Και εγω μια απο τα ιδια!χαιρομαι που υπαρχουν και αλλοι με βουητο νομιζα πωσ ειμαι περιεργη μονο εγω!!!!!!!!

Ανώνυμοςείπε...

Εμβοες με βιτιμινη Β μετριαζοντε

Ανώνυμοςείπε...

Κατι λενε για υποηχους και μεγαλα ηχεια. Βαλτε στο γκουγκλ "Υποηχοι εγκαταστασεις" και διαβαστε να καταλαβετε αν σχετιζεται.

Ανώνυμοςείπε...

Το βουητό που ακούγεται στο βίντεο του Μεξικό , είναι φυσικός ήχος προερχόμενος απο την αλληλεπίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας με τις μαγνητικές γραμμές του μαγνητικού πεδίου της γής. Δεν είναι η αιτία ιατροπαθολογική. Οι άνθρωποι που το ακούν , έχουν αναπτύξει ιδιαίτερη ευαισθησία στην ηλιακή ακτινοβολία. Συνήθως τα πρώτα συμπτώματα ξεκινούν απο τα μέσα κάποιου καλοκαιριού και μετά παραμένουν σχεδόν μόνιμα. Η μεγάλη έκθεση στον ηλιο και την ακτινοβολία του απο ορισμένους ευαίσθητους σε αυτού του είδους ακτινοβολία , κυρίως κατά τις μέρες του καλοκαιριού, ενισχύει τις ακουστικές ευαισθησίες. Είναι σαν ο ήλιος να φορτίζει την μπαταρία των νεύρων του ακουστικού συστήματος , και αυτό με την σειρά του να υπεραποδίδει αλληλεπιδρώντας με την αιτία της πηγής .

Unknownείπε...

geia sas. akouw suxna to eidio akrivos vouito pou dixni sto vinteo kai eidika otan vriskome sto spiti ta apogeumata kai den exw tpt anoixto, dld tv radio laptop ktlp. kai exw polu anhsuxo upno, ponokeafalous kai nevrikotita suxna.

S.Dείπε...

καλησπερα,βρηκα το αρθρο γιατι μολις ακουσα παλι το βουητο που ακουω εδω και χρονια..και απλα εψαξα στο google μπας και καταλαβω τι ειναι...μονο που εγω δεν το ακουω συνεχεια ολη την ωρα..το ακουω που και που κανα βραδυ που προσπαθω να κοιμηθω..ερχεται και μετα απο λιγο φευγει τελειως..μοιαζει πολυ με αυτο του βιντεο αλλα ειναι πολυ πιο δυνατο(αφου την πρωτη φορα νομιζα οτι ηταν αεροπλανο)-αδυνατον ομως γιατι μοιζει να διαχεεται σε ολη την γειτονια και κραταει κανα 5λεπτο τουλαχιστον...να σημειωθει οτι τωρα ειμαι 25χρονων και πρωτη φορα το ακουσα πριν πολλα χρονια...μενω Χαλκιδα σε ησυχη γειτονια..σμρ που το ακουσα παλι ειμαι Αθηνα!(παλι σε υσηχη γειτονια)...κατα τις 3η ωρα τα μεσανυχτα..(παντα τετοιες ωρες το ακουω)..και τελος πολυ σημαντικο να σημειωθει οτι εχει διαγνωστει οτι εχω υπερακοηα..μπορω να ακουσω πολυ περισσοτερο απο το φυσιολογικο..δεν ξερω αν μιλαμε για το ιδιο πραγμα αλλα με ανησυχει λιγο το γεγονος και καθε φορα που το ακουω τρομαζω..νομιζω οτι μου την πεφτουν εξωγηινοι ενα πραγμα!χαχα :P Αυτα!

Ανώνυμοςείπε...

Διαβάστε προσεκτικά και αργα.
Δεν ειναι βουητο.
ειναι συνθετη μορφη ΕΠΙΚΥΝΩΝΙΑΣ.
Μη κατανοητή προς το παρον εχοντας σκοπο διάδοσης πληροφοριών.
Υπομονή. ...

Unknownείπε...

Μην φοβαστε και οταν θα συμβαίνει να είστε σιγουροι οτι:
1ον ο χρόνος και ο τόπος είναι ακριβώς!
2ον ακους ακριβως το ιδιο αλλα στην πραγματικότητα περιέχει απείρως σωστά αποδεκτες για το συνειδητό σας πληροφορίες.
3ον ο σκοπος αυτων ειναι η εκβαση μας στο γρηγορα αναπτυσσόμενο μελλον μας.
4ον δινονται ακριβως σ'αυτους που ειναι έτοιμοι (ενόραση) ((σιγουρα εχετε αντιληφθη ποιο
Μπερδεμενες απλες αποφασεις))

Ανώνυμοςείπε...

Θα ήθελα να προσθέσω τη δική μου άποψη καταρχήν δεν έχει σχέση με εμβοες δεν είναι εσωτερικοί οι ήχοι , παρακαλώ όσοι τους ακούν να προσέξουν ότι ξεκινάνε και τελειώνουν συγκεκριμένες ώρες επίσης ποικίλει η ένταση τους άλλες φορές είναι άνεκτη άλλες φορές νομίζεις ότι θα τρελλαθεις ,τώρα δεν είναι ήχοι ακριβώς είναι συντονισμός όπως κάνουν τα ηχεία μερικές φορές στην υψηλή ένταση , είναι elf ηλεκτρομαγνητικά κύματα χαμηλής συχνότητας τα οποία εκπέμπονται από σημεία που υπάρχουν ειδικές γεννήτριες βρίσκονται σε σχεδόν όλες τις πόλεις σε κρυμμένα σημεία κυρίως σε βουνά για να έχουν μεγάλη εμβέλεια όσοι ψάξουν θα βρουν και συντεταγμένες επίσης μπορούν να βρουν στο διαδίκτυο πως επηρεάζεται το σώμα από αύξηση θερμοκρασίας έως βλάβες στα όργανα γιατί υπάρχει τριβή μεταξύ των κυττάρων όπως πάλλονται.Εγείρεται το ερώτημα ποιος τα ελέγχει και γιατί τα χρησιμοποιεί ,δεν είναι από το harpp κατά περιόδους κοινωνικών εντάσεων είναι έντονο το φαινόμενο παράλληλα με ψεκασμούς .

Ανώνυμοςείπε...

Φίλε abzazar αν γνωρίζεις κάτι περισσότερο παρακαλώ διαφωτισε και εμάς και μην μιλάς με γρίφους θεωρώ ότι όσοι διαβάζουν αυτό το blog είναι ανοικτομυαλοι , ευχαριστώ .

Μαριαείπε...

Ειμαι Μυτιληνη. ενα μηνα πριν τον μεγαλο σεισμο αρχισα να ακουν το βουητο τα βραδια. οπως ακριβως το λετε ενας συντονισμος.ενοχλητικος. που με κραταει ξυπνια τα βραδια. το κακο ειναι κ μετα τους σεισμους εξακολουθω να το ακουω.δςν ξερω τι να κανω. οταν βγαινει ο ηλιος σταματαει

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications