Σε χωριό του Bashkortostan στην Ρωσία επι τρεις μήνες μυστήριος καπνός βγαίνει από το έδαφος (vid)
Σε χωριό του Bashkortostan στην Ρωσία επι τρεις μήνες μυστήριος καπνός βγαίνει από το έδαφος (vid)

Στο μικρό χωριό Priyutovo, της επαρχίας του Bashkortostan, από τις αρχές Οκτωβρίου του 2018, βγαίνει ζεστός λευκός καπνός ή ατμός από το έδαφος σε ένα κήπο.

Σχετικά με το μυστήριο φαινόμενο: για τρεις μήνες υπάλληλοι "Έκτακτης Ανάγκης: του Υπουργείο Περιβάλλοντος, επισκέφθηκαν αυτό το μέρος, αλλά μέχρι στιγμής κανείς δεν μπορεί να πει τι προκαλεί αυτό το περίεργο φαινόμενο και τι θα γίνει .

Δεν είναι σαφές εάν είναι επικίνδυνο για τη ζωή της οικογένειας κοντά σε αυτό το σημείο και άλλων των κατοίκων του χωριού, οι οποίοι, εν τω μεταξύ έχουν ήδη πανικοβληθεί και παραπονιούνται: "Ο καπνός είναι παντού, κανείς δεν μπορεί να μας πει τι συμβαίνει" .

Ο κηπουρός Aidar Imelbayev δηλώνει : "Για πρώτη φορά παρατήρησα τον καπνό που βγαίνει από το έδαφος τον Οκτώβριο. Ωστόσο, ο Οκτώβριος πέρασε, και η γη συνέχισε να καπνίζει". Και τώρα οι γείτονες του άρχισαν να διαμαρτύρονται για τον καπνό.

"Η μυρωδιά από αυτόν τον καπνό εισέρχεται στο σπίτι μας ακόμη και μέσω του εξαερισμού. Έχω τρομερούς πονοκεφάλους από αυτόν συνεχώς", λέει η Σβετλάνα Τιμοφέεβα. "Ο καπνός αυτός με έκανε να νιώθω άρρωστος όλη μέρα και το παιδί μου συνεχώς βήχει", παραπονιέται ένας άλλος γείτονας.

Οι υπάλληλοι της EMERCOM, μετά από πολυάριθμες κλήσεις, έφθασαν και προσπάθησαν να σβήσουν αν υπήρχε κάποια φωτιά υπόγεια με νερό, αλλά αυτό δεν βοήθησε. Αργότερα, ειδικοί από την Rospotrebnadzor ήρθαν και πήραν δείγματα αέρα.

"Διεξήγαγε έρευνα σχετικά με τους ακόλουθους δείκτες - νιτρικό οξείδιο, διοξείδιο του αζώτου, διοξείδιο του θείου. Η μέγιστη επιτρεπτή συγκέντρωση ουσιών δεν ανιχνεύθηκε, και ειναι εντός του φυσιολογικού εύρους ", λέει η Gaisa Idrisov, επικεφαλής της EMERCOM.

Ούτε οι ειδικοί ούτε η διοίκηση του χωριού δεν μπορούν να εξηγήσουν τη φύση αυτού του φαινομένου. Σύμφωνα με μία εκδοχή, ίσως ειναι από σκουπίδια που θάφτηκαν καποτε εκεί και καίγονται αργά.

Υπάρχει επίσης μια έκδοση ότι πριν υπήρχε ένας βάλτος και καίγεται η τύρφη βαθιά στο έδαφος. Ο Aidar Imelbaev αρνείται ότι ειναι σκουπίδια, δεν βρέθηκαν ίχνη σκουπιδιών στην δειγματοληψία.

©ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications