Μελέτες δείχνουν τι εκπληκτικό συμβαίνει στο ανθρώπινο σώμα όταν βαδίζουμε ξυπόλητοι
Μελέτες δείχνουν τι εκπληκτικό συμβαίνει στο ανθρώπινο σώμα όταν βαδίζουμε ξυπόλητοι

Η παραπάνω εικόνα αντιπροσωπεύει τη βελτίωση της κυκλοφορίας του προσώπου (δεξιά εικόνα) μετά από 20 λεπτά γείωσης, όπως τεκμηριώνεται από ένα Spectle Contrast Laser Imager (σκούρο μπλε = χαμηλότερη κυκλοφορία, σκούρο κόκκινο = υψηλότερη κυκλοφορία).

Η λογική πίσω από αυτή την πρακτική σχετίζεται με το έντονο αρνητικό φορτίο που φέρει η Γη. Αυτό το φορτίο είναι πλούσιο σε ηλεκτρόνι και θεωρητικά χρησιμεύει ως μια καλή προσφορά αντιοξειδωτικών. Ο Δρ James Oschman (διδακτορικό δίπλωμα βιολογίας του Πανεπιστημίου του Pittsburgh και ειδικός στον τομέα της ενεργειακής ιατρικής), σημειώνει:

Οι υποκειμενικές αναφορές ότι περπατώντας ξυπόλυτοι στη Γη ενισχύει την υγεία και παρέχει ευεξία μπορούν να βρεθούν στη λογοτεχνία και τις πρακτικές διαφόρων πολιτισμών από όλο τον κόσμο. Για διάφορους λόγους, πολλά άτομα διστάζουν να περπατήσουν ξυπόλητοι εκτός εάν βρίσκονται στην παραλία.

Είναι λογικό να το σκεφτείτε. Στην πιο φυσική μας κατάσταση, δεν θα μπορούσαμε πραγματικά να φοράμε κανένα είδος κάλυψης στα πόδια μας. Πατώντας τα πόδια σας στο έδαφος, σας επιτρέπει να απορροφάτε μεγάλες ποσότητες αρνητικών ηλεκτρονίων μέσα από τα πέλματα τα οποία με τη σειρά τους μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε το σώμα σας στο ίδιο αρνητικά φορτισμένο ηλεκτρικό δυναμικό με τη Γη.

Η μελέτη Science A που δημοσιεύθηκε πριν από μερικά χρόνια στην Εφημερίδα της Περιβαλλοντικής και Δημόσιας Υγείας με τίτλο " Γείωση: Επιπτώσεις στην υγεία από την επανασύνδεση του ανθρώπινου σώματος με τα επιφανειακά ηλεκτρόνια της Γης" υποθέτει ότι η γείωση θα μπορούσε να αποτελέσει μια πιθανή θεραπεία / λύση σε μια ποικιλία χρόνιων Εκφυλιστικών ασθενειών.

Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η απλή επαφή με τη Γη, είτε μέσω εξωτερικών φορέων είτε εσωτερικά συνδεδεμένων με γειωμένα αγώγιμα συστήματα, θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως φυσική και «βαθιά αποτελεσματική περιβαλλοντική στρατηγική» κατά του χρόνιου στρες, της δυσλειτουργίας ANS, της φλεγμονής, του πόνου, της υπερ-θρόμβωσης του αίματος και πολλές κοινές διαταραχές της υγείας, συμπεριλαμβανομένων των καρδιαγγειακών παθήσεων.

Η μελέτη καταλήγει

Η έρευνα που έγινε μέχρι σήμερα υποστηρίζει την ιδέα ότι η γείωση του ανθρώπινου σώματος μπορεί να αποτελέσει βασικό στοιχείο στην εξίσωση της υγείας μαζί με τον ήλιο, τον καθαρό αέρα και το νερό, τα θρεπτικά τρόφιμα και τη σωματική δραστηριότητα. ( Πηγή )

Μια άλλη μελέτη, που διεξήχθη από το Τμήμα Νευροχειρουργικής του Στρατιωτικού Κλινικού Νοσοκομείου στο Powstancow της Βαρσοβίας, μαζί με άλλες θυγατρικές όπως το Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Πολωνίας, διαπίστωσε ότι οι συγκεντρώσεις ουρίας στο αίμα είναι χαμηλότερες σε άτομα που είναι γειωμένα (συνδέονται με το δυναμικό της γης με τη χρήση σύρματος χαλκού) κατά τη διάρκεια της σωματικής άσκησης και ότι η γείωση κατά τη διάρκεια της άσκησης είχε ως αποτέλεσμα βελτιωμένη ανάκτηση της άσκησης

Συμπέρανε:
Αυτά τα αποτελέσματα υποδηλώνουν ότι η γείωση κατά τη διάρκεια της άσκησης αναστέλλει τον καταβολισμό της ηπατικής πρωτεΐνης ή αυξάνει την απέκκριση της νεφρικής ουρίας. Η γείωση κατά τη διάρκεια της άσκησης επηρεάζει τον μεταβολισμό των πρωτεϊνών, οδηγώντας σε θετικό ισοζύγιο αζώτου. Αυτό το φαινόμενο έχει θεμελιώδη σημασία στην κατανόηση των ανθρώπινων μεταβολικών διεργασιών και μπορεί να έχει επιπτώσεις στα προγράμματα εκπαίδευσης για τους αθλητές.

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε πέρυσι από το Τμήμα Αναπτυξιακής και Βιολογίας Κυττάρων του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στην Irvine διαπίστωσε ότι η γείωση του ανθρώπινου σώματος βελτιώνει τη ρύθμιση της ροής του αίματος του προσώπου.
Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, οι μελέτες έχουν βρει γείωση για τη μείωση του ιξώδους του αίματος, που είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την καρδιαγγειακή νόσο.
Μια μελέτη, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Εναλλακτικής και της Ελεύθερης Ιατρικής , κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η γείωση μπορεί να είναι «ο πρωταρχικός παράγοντας που ρυθμίζει το ενδοκρινικό και το νευρικό σύστημα».

Σύμφωνα με ανασκόπηση που δημοσιεύθηκε στο Journal of Inflammation Research: Η γείωση μειώνει ή και αποτρέπει τα καρδιακά σημάδια φλεγμονής μετά από τραυματισμό:

Ερυθρότητα, θερμότητα, πρήξιμο, πόνο και απώλεια λειτουργίας. Η ταχεία ανίχνευση της επώδυνης χρόνιας φλεγμονής επιβεβαιώθηκε σε 20 περιπτωσιολογικές μελέτες χρησιμοποιώντας ιατρική υπέρυθρη απεικόνιση. Βασική μας υπόθεση είναι ότι η σύνδεση του σώματος με τη Γη δίνει τη δυνατότητα στα ελεύθερα ηλεκτρόνια από την επιφάνεια της Γης να εξαπλωθούν πάνω και μέσα στο σώμα, όπου μπορούν να έχουν αντιοξειδωτικές επιδράσεις. Συγκεκριμένα, προτείνουμε τα κινητά ηλεκτρόνια να δημιουργούν ένα αντιοξειδωτικό μικροπεριβάλλον γύρω από το πεδίο επισκευής των τραυματισμών, επιβραδύνοντας ή εμποδίζοντας τα αντιδραστικά είδη οξυγόνου (ROS) που παρέχονται από την οξειδωτική έκρηξη να προκαλούν «παράπλευρες βλάβες» σε υγιή ιστό και να αποτρέπουν ή να μειώνουν τον σχηματισμό του - καλούμενο "φλεγμονώδες οδόφραγμα".

Υποθέτουμε επίσης ότι τα ηλεκτρόνια από τη Γη μπορούν να αποτρέψουν ή να επιλύσουν τη λεγόμενη «σιωπηλή» ή «τρεμούλιαστη» φλεγμονή.
Φαίνεται ότι υπάρχουν δεκάδες μελέτες που επιβεβαιώνουν τα φυσιολογικά αποτελέσματα της γείωσης, τα οποία περιλαμβάνουν οτιδήποτε από τα οφέλη για την καταπολέμηση της γήρανσης και της καρδιάς για τον βελτιωμένο ύπνο και πολλά άλλα.

"Αυτή η απλή διαδικασία γειώσεως είναι ένα από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά που γνωρίζουμε.Η γείωση έχει αποδειχθεί ότι ανακουφίζει τον πόνο, μειώνει τη φλεγμονή, βελτιώνει τον ύπνο, βελτιώνει την ευημερία και πολλά άλλα πολλά.Δυστυχώς, πολλοί που ζουν σε ανεπτυγμένες χώρες σπάνια γειώνονται πλέον. " - Δρ. Jospeh Mercola

Όταν γειωθούν, ο ημερήσιος ρυθμός της ορμόνης του στρες, η κορτιζόλη, αρχίζει να ομαλοποιείται. Η κορτιζόλη συνδέεται με την ανταπόκριση στο στρες του σώματός σας και βοηθάει στον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, ρυθμίζει το μεταβολισμό, βοηθά στη μείωση της φλεγμονής και βοηθάει στη διαμόρφωση της μνήμης.
Το παρακάτω σχήμα δείχνει τα αποτελέσματα μιας μελέτης που εξέταζε τα αποτελέσματα της γειώσεως κατά τον ύπνο κατά τη διάρκεια οκτώ εβδομάδων.

Συντονισμός Schuman
Το 1952 ο Γερμανός φυσικός Καθηγητής WO Schumann, από το Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Μονάχου, άρχισε να επιχειρεί να απαντήσει εάν η ίδια η γη έχει συχνότητα - παλμό. Η παραδοχή του για την ύπαρξη αυτής της συχνότητας προήλθε από την κατανόησή του ότι όταν μια σφαίρα υπάρχει μέσα σε μια άλλη σφαίρα δημιουργείται ηλεκτρική ένταση. Δεδομένου ότι η αρνητικά φορτισμένη γη υπάρχει μέσα στην θετικά φορτισμένη ιονόσφαιρα, πρέπει να υπάρχει τάση μεταξύ των δύο, δίνοντας στη γη μια συγκεκριμένη συχνότητα. Σύμφωνα με τις υποθέσεις του, μέσω μιας σειράς υπολογισμών ήταν σε θέση να προσγειωθεί σε μια συχνότητα που πίστευε ότι ήταν ο παλμός της γης. Αυτή η συχνότητα ήταν 10hz.

Μόνο το 1954 ο Schumann συνεργάστηκε με έναν άλλο επιστήμονα (Herbert König) και επιβεβαίωσε ότι ο συντονισμός της γης διατήρησε συχνότητα 7,83 Hz.
Αυτή η ανακάλυψη δοκιμάστηκε αργότερα από διάφορους επιστήμονες και επαληθεύτηκε. Από τότε, ο συντονισμός Schumann είναι ο αποδεκτός όρος που χρησιμοποιείται επιστημονικά όταν κάποιος προσπαθεί να περιγράψει ή να μετρήσει τον παλμό ή τον καρδιακό παλμό της γης.
Παρόλο που η ύπαρξη του συντονισμού Schumann είναι ένα καθιερωμένο επιστημονικό γεγονός, υπάρχουν λίγοι επιστήμονες που κατανοούν πλήρως τη σημαντική σχέση μεταξύ αυτής της συχνότητας και της ζωής στον πλανήτη.

www.kavalarissa

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications