Συνελήφθη ο δήμαρχος Ελαφονήσου - Καταδικάστηκε σε 15ετή κάθειρξη για απάτη
Συνελήφθη ο δήμαρχος Ελαφονήσου - Καταδικάστηκε σε 15ετή κάθειρξη για απάτη

Κρίθηκε ένοχος για απάτη κατ' εξακολούθηση κατά του Ελληνικού Δημοσίου - Ο Χαράλαμπος Λιάρος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα πιθανότατα το πρωί της Τετάρτης

Συνελήφθη στην Τρίπολη, ο δήμαρχος Ελαφονήσου, Χαλάραμπος Λιάρος, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση.

Ο 66χρονος άνδρας συνελήφθη καθώς εις βάρος του εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας, για 15ετή κάθειρξη, αφού κρίθηκε ένοχος για απάτη κατ' εξακολούθηση κατά του Ελληνικού Δημοσίου.

Ο Χαράλαμπος Λιάρος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα πιθανότατα το πρωί της Τετάρτης. Την πληροφορία επιβεβαίωσε η ΕΛ.ΑΣ το βράδυ της Τρίτης.

Το ιστορικό της πολύκροτης υπόθεσης - Εκκρεμεί η εκδίκαση 135 συμβολαίων ακόμα
Ένοχος για απάτη κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου κρίθηκε τον Ιούνιο του 2017 από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας ο δήμαρχος Ελαφονήσου, στον οποίον επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 15 ετών, γλιτώνοντας –όπως του επισήμανε η Έδρα– τα ισόβια, καθώς του αναγνωρίσθηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Για την πολύκροτη υπόθεση πώλησης δασικών εκτάσεων στην πανέμορφη περιοχή της Ελαφονήσου, στη μοναδική παραλία του Σίμου, ένοχοι κρίθηκαν και ο συμβολαιογράφος, όπως και άλλα 13 άτομα που ήταν κατηγορούμενα.

Οι καταδικασθέντες άκουσαν το δικαστήριο να δίνει αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή τους, επιβάλλοντας περιοριστικούς όρους, γλιτώνοντας τη φυλάκιση ως την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Αυτό, πάντως, που έχει ιδιαίτερη σημασία, είναι ότι στη συγκεκριμένη υπόθεση εξετάσθηκαν 17 επίδικα συμβόλαια, ενώ εκκρεμούν κι άλλες δικογραφίες για οικοπεδοποίηση στην Ελαφόνησο, οι οποίες αφορούν 135 συμβόλαια και πρόκειται να εκδικασθούν.

Πηγή: arcadiaportal.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications