Φυλακή και βαριές καμπάνες για όσους χρωστούν στην εκλεκτή ράτσα του Γιαχβέ ή αλλιώς  «Δημόσιο »

Φυλακή και βαριές καμπάνες για όσους χρωστούν στους ελληνοφωνους πάνω από 100.000 ευρώ αλλά και αύξηση 300% των προστίμων για όσους διώκονται για ξέπλυμα «μαύρου χρήματος» (εκτος και ειναι δικες τους ΜΚΟ) .

Με εγκύκλιο του "διοικητή" (υπηρετη των ελληνοφωνων ) και της ΑΑΔΕ ανεξαρτητη αρχη δημοσιων εσόδων λένε δηλαδη καταμουτρα στον ποπολο οτι ειναι "ανεξαρτητη αρχη" δηλαδη δεν έχει κάμια σχεση με το Ελλαδισταν(!) αυτα γινονται οταν το ποπολο ακομα και στο ιντερνετ τους παταει και like , διευκρινίζεται ότι:

Για μη καταβολή χρεών στο δημόσιο που ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ και δεν εξυπηρετούνται για περισσότερο από 4 μήνες προβλέπονται ποινικές διώξεις με ποινές φυλάκισης από 1 έως και πάνω από 3 έτη ενώ τα διοικητικά πρόστιμα για οικονομικά εγκλήματα φθάνουν ανάλογα με τη βαρύτητα της υπόθεσης έως και 10 εκατ. ευρώ με ταυτόχρονη αφαίρεση της άδειας λειτουργίας της επιχείρησης ή της άσκησης δραστηριότητας στα άμεσα εμπλεκόμενα φυσικά πρόσωπα καθώς και στους ηθικούς αυτουργούς και συνεργούς.

Στη λίστα με τα χρέη που τυχόν παραμένουν αρρύθμιστα και δεν εξυπηρετούνται για πάνω από 4 μήνες, θα συνυπολογίζονται και αυτά που προέρχονται από τη μη εκτέλεση χρηματικών ποινών που επιβλήθηκαν από ποινικά δικαστήρια -μαζί και με όλες τις λοιπές προσαυξήσεις και τόκους που τα συνοδεύουν. Με την προσθήκη και αυτών των ποσών που ως τώρα εξαιρούνταν, μεγαλώνει και ο αριθμός των οφειλετών που, μόλις τα χρέη τους προς το δημόσιο ξεπεράσουν τα 100.000 ευρώ, έρχονται αντιμέτωποι με ποινές φυλάκισης ενός έτους και άνω.

Αυστηροποιείται το πλαίσιο για ξέπλυμα χρήματος. Ο νέος ποινικός κώδικας προβλέπει πρόστιμο 50.000 ως 10 εκατ. ευρώ. Για περιπτώσεις όμως όπου δεν μπορεί να υπολογιστεί το κέρδος που αποκόμισε ο παραβάτης, το πρόστιμο αυξάνεται στα 4 εκατ. ευρώ, από 1 εκατ. ευρώ που ίσχυε ως τώρα (αύξηση 300%).

Όποιος δεν καταβάλλει τα βεβαιωμένα στη Φορολογική Διοίκηση χρέη προς το Δημόσιο, τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς του ευρύτερου δημόσιου τομέα για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 4 μηνών τιμωρείται με ποινή φυλάκισης:

1) Ενός τουλάχιστον έτους, εφόσον το συνολικό χρέος από κάθε αιτία, συμπεριλαμβανομένων των κάθε είδους τόκων ή προσαυξήσεων και λοιπών επιβαρύνσεων μέχρι την ημερομηνία σύνταξης του πίνακα χρεών, υπερβαίνει το ποσό των 100.000 ευρώ.

2) Τριών τουλάχιστον ετών, εφόσον το συνολικό χρέος υπερβαίνει το ποσό των 200.000 ευρώ. Η ποινική δίωξη ασκείται ύστερα από αίτηση του Προϊσταμένου της Δ.Ο.Υ. ή των Ελεγκτικών Κέντρων ή του Τελωνείου προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών της έδρας τους, που συνοδεύεται υποχρεωτικά από πίνακα χρεών, συμπεριλαμβανομένων των κάθε είδους τόκων ή προσαυξήσεων και λοιπών επιβαρύνσεων.

Στην αίτηση και στον πίνακα χρεών που υποβάλλονται δεν συμπεριλαμβάνονται και δεν υπολογίζονται για τον προσδιορισμό της ευθύνης του προσώπου τα χρέη από τα αδικήματα που τυποποιούνται στο άρθρο 66 του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας μαζί με τις σχετικές με αυτά προσαυξήσεις, τόκους και λοιπές επιβαρύνσεις.

Σε περίπτωση που ο οφειλέτης εξοφλήσει το χρέος του μέχρι την εκδίκαση του ποινικού σκέλους της υπόθεσής του, σε οποιονδήποτε βαθμό, ή εφόσον εντάξει το χρέος του σε ρύθμιση τμηματικής καταβολής μπορεί να γλιτώσει την ποινή φυλάκισης. Επιπρόσθετα όποιος αμφισβητεί το ύψος του ποσού που του έχουν καταλογίσει οι φορολογικές αρχές έχει δικαίωμα να προσφύγει στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών και εν συνεχεία, σε περίπτωση μη δικαίωσης από τη ΔΕΔ, και στα διοικητικά δικαστήρια, οπότε μέχρι την έκδοση οριστικής δικαστικής απόφασης οι διαδικασίες επιβολής των ποινικών κυρώσεων μπορεί να «παγώσουν».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications