Όταν οι Ελληνοκύπριοι κάνουν διακοπές στα κλεμμένα ξενοδοχεία, τι μπορείς να περιμένεις για την Κύπρο;
Όταν οι Ελληνοκύπριοι κάνουν διακοπές στα κλεμμένα ξενοδοχεία, τι μπορείς να περιμένεις για την Κύπρο;

Ο Αρίστος Μιχαηλίδης στο άρθρο του στον Φιλελεύθερο της Κύπρου κάνει μια σημαντική αποκάλυψη σημειώνοντας πως παρά τη νέα αυστηρή πολιτική της Λευκωσίας για όσους μεταβαίνουν στα Κατεχόμενα από το εξωτερικό για διακοπές, Ελληνοκύπριοι δαπάνησαν αρκετά εκατομμύρια ευρώ για να χαλαρώσουν στο κατεχόμενο τμήμα του νησιού, πολύ δε πιθανό σε τουριστικές μονάδες που ανήκαν κάποτε σε Ελληνες.

Του Στρατή Μαζίδη

Αυτό είναι το αποτέλεσμα του "Δεν ξεχνώ" όταν περιορίζεται στα λόγια αλλά και σαν ο Πρόεδρος μιας αναγνωρισμένης Δημοκρατίας αυτο-υποβιβάζεται σε εξοχότητα μιας κοινότητας και δεχόμενος την εξίσωσή του με την "εξοχότητα" του εισβολέα. Θα μου πείτε, δεν ταξιδεύουν Ελληνες στη Μικρά Ασία; Ναι ταξιδεύουν ενώ αρκετοί της πρώτης εκείνης γενιάς ηρνούντο πεισματικά να επανέλθουν έστω για λίγο στην πατρίδα τους για να μη βοηθήσουν τους Τούρκους.

Η αλήθεια είναι ότι κάθε σεντ στα Κατεχόμενα θα γυρίσει σε βάρος του συμφέροντος του νησιού. Ωστόσο εμείς οι ίδιοι βάζουμε την Κύπρο στο τραπέζι της παράδοσης στην Τουρκία αποδεχόμενοι εκ περιτροπής προεδρία και μη ζητώντας την αποχώρηση των παρανόμων εποίκων.

Άλλωστε περισπούδαστοι αναλυτές εν Ελλάδι συνδέουν τη μοίρα του νησιού με τα ευρύτερα γεωπολιτικά γεγονότα ελπίζοντας σε μια λύση που θα μπορούσε να έρθει από σπόντα λόγω των ζορισμάτων της Τουρκίας σε άλλα πεδία.

Τη μεγάλη αλήθεια όμως την έχει πει ο Γιώργος Καπόπουλος. Το 1974 έγινε πόλεμος. Έστω κι αν πολέμησε ουσιαστικά μόνο η μία πλευρά [για να συμπληρώσω]. Ό,τι κέρδισε λοιπόν η Τουρκία με τα όπλα, δε θα το παραδώσει πίσω εν όλω μέσω ειρήνης. Θα μπορούσε ίσως να επιστρέψει κάτι, πολύ ή λίγο, αλλά γιατί να το κάνει όταν μας βλέπεις πρόθυμους να παραδώσουμε ολόκληρο το νησί;

Η παρουσία Ελληνοκυπρίων στα Κατεχόμενα και η κατάθεση του οβολού τους, σημαίνει εν τοις πράγμασι κάτι πολύ απλό. Τι; Την αποδοχή πως η Τουρκία νίκησε και ότι εκεί, υπάρχει κάτι άλλο πια. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι τα κάστρα πέφτουν από μέσα. Αυτό συνέβη την περίοδο από το 1959 μέχρι το 1974 για να μπουν οι Τούρκοι στο νησί και αυτό εξακολουθεί στις ημέρες μας για να "νομιμοποιηθεί" η παράνομη παρουσία τους.

freepen.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications