13 Ιαν 2017

Δορυφορικό Internet για ολόκληρο τον πλανήτη μέχρι το 2019 από την OneWeb με 648 δορυφόρους [Βίντεο]

Δορυφορικό Internet για ολόκληρο τον πλανήτη μέχρι το 2019 από την OneWeb με 648 δορυφόρους [Βίντεο]

Ένα γιγαντιαίο πρόγραμμα κατασκευής και αξιοποίησης εκατοντάδων δορυφόρων για την παγκόσμια παροχή υπηρεσιών internet ξεκίνησε η εταιρεία OneWeb σε συνεργασία με την ευρωπαϊκή εταιρεία κατασκευής δορυφόρων Airbus Defence & Space.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την κατασκευή από την Airbus Defence & Space 898 τηλεπικοινωνιακών δορυφόρων βάρους 140 κιλών εκ των οποίων οι 648 πρόκειται να τεθούν σε τροχιά μέχρι το τέλος του 2019, ενώ οι υπόλοιποι 250 θα κατασκευαστούν και θα χρησιμοποιηθούν στο μέλλον για την αντικατάσταση αυτών που για διάφορους λόγους πιθανόν να τεθούν εκτός λειτουργίας.

Η παραγωγή των 898 δορυφόρων θα πραγματοποιηθεί σε ένα νέο εργοστάσιο στην Φλώριδα των ΗΠΑ το οποίο θα ξεκινήσει την παραγωγή το 2018. Το πλέον εντυπωσιακό στοιχείο του βιομηχανικού σκέλους του προγράμματος είναι ότι το εργοστάσιο αυτό θα κατασκευάζει 15 δορυφόρους την εβδομάδα δηλ. μέσα σε ένα χρόνο θα έχει κατασκευαστεί το σύνολο των δορυφόρων που πρόκειται να τεθούν σε τροχιά και αρκετοί ακόμη που θα χρησιμοποιηθούν στο μέλλον.

Οι 648 αρχικοί δορυφόροι σχεδιάζεται να έχουν τεθεί σε τροχιά μέχρι και το τέλος του 2019 επιτρέποντας την παροχή υπηρεσιών internet σε κάθε χρήστη σε ολόκληρο τον πλανήτη. Ο δορυφόρος της εταιρείας Airbus Defence & Space αποτελεί ότι πιο σύγχρονο υπάρχει σήμερα σε αυτό τον τομέα και λειτουργεί στην μπάντα συχνοτήτων Ku (12–18 GHz).

Οι δορυφόροι θα τοποθετηθούν σε χαμηλή γήινη τροχιά σε 18 πολικά επίπεδα τροχιάς σε ύψος 1.200 χλμ. Οι 648 δορυφόροι θα μπορούν να παράσχουν υπηρεσίες internet σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη σε χρήστες οι οποίοι θα διαθέτουν κεραίες φασικής διάταξης διαστάσεων 36×16 εκατοστών.

Ο χρήστης θα μπορεί να χρησιμοποιήσει το διαδίκτυο με ταχύτητες 50 megabits/δευτερόλεπτο επιτρέποντας την διάχυση της πληροφορίας και των γνώσεων σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη ανοίγοντας νέους ορίζοντες σε κοινωνίες οι οποίες για λόγους γεωγραφικούς και πρακτικούς είναι αποκλεισμένες.

Στόχος μεταξύ άλλων της εταιρείας είναι η σύνδεση με αυτό τον αστερισμό των 648 δορυφόρων της Airbus Defence & Space κάθε απομονωμένου σχολείου σε ολόκληρο τον κόσμο με το διαδίκτυο μέχρι το 2022. Για την υλοποίηση του παραπάνω φιλόδοξου σχεδίου η εταιρεία OneWeb εξασφάλισε χρηματοδότηση 1,2 δις ευρώ από την SoftBank Group και άλλους επενδυτές. Η νέα επένδυση της εταιρείας OneWeb θα εξασφαλίσει την απασχόληση 3.000 μηχανικών στις ΗΠΑ για μια περίοδο 4 ετών.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Δορυφορικό Internet για ολόκληρο τον πλανήτη μέχρι το 2019 από την OneWeb με 648 δορυφόρους [Βίντεο]
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΤΗΣΕΙ ΗΔΗ -ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)
Η ΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΕΣ!

Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα, γιατι μας κάνουν παράπονα οτι δεν βλέπουν τα post η μπείτε στην:ΟΜΑΔΑ FACEBOOK ΕΔΩ(ανοίγει νέα καρτέλα)(κλείστε με close).facebook.complugins-like