Σημερινά λάθρο-news in Θεσσαλονίκη ~ Πυροβολισμοί, μαχαιρώματα, ναρκωτικά, κλεψιές
Σημερινά λάθρο-news in Θεσσαλονίκη ~ Πυροβολισμοί, μαχαιρώματα, ναρκωτικά, κλεψιές

Λαθροαλβανοί, φέρονται να είναι οι τρεις νεαροί άνδρες που τραυματίστηκαν χθες από πυροβολισμούς στην περιοχή της Ροτόντας και νοσηλεύονται φρουρούμενοι από το βράδυ στο νοσοκομείο Γεννηματάς.Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο εξ αυτών φέρουν τραύμα από πυροβόλο όπλο, ενώ ο τρίτος άνδρας έχει τραυματιστεί από μαχαίρι. Υπενθυμίζεται ότι,...στο πλαίσιο της έρευνας, η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή περίπου 10 υπόπτων, ενώ η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη.Ρωσοτσετσένος ηλικίας 31 ετών, ταυτοποιήθηκε ως δράστης και συνελήφθη στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 26χρονου.

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 31χρονος για απόπειρα ανθρωποκτονίας
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο συλληφθείς, χθες το βράδυ, στην οδό Δημητρίου Γούναρη, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, τραυμάτισε σοβαρά, με αιχμηρό αντικείμενο στη θωρακική χώρα, λόγω προσωπικών διαφορών, 26χρονο γεωργιανοτσετσένο, ο οποίος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Επιπλέον, στην κατοχή του 31χρονου, βρέθηκε και κατασχέθηκε στην κατοχή του, ένα μικροδέμα κάνναβης, βάρους (14,9) γραμμαρίων.

ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΤΑ «ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ»
Ακροβολισμένοι «πωλητές» σε διάφορα σημεία πέριξ του μνημείου της Ροτόντας προωθούν την «πραμάτεια» τους – κυρίως κάνναβη – στους περαστικούς.Το ρολόι δείχνει μεσάνυχτα και βρίσκομαι στην Καμάρα, ανηφορίζοντας προς τη Ροτόντα, με σκοπό να επιβεβαιώσω πληροφορίες περί εκτεταμένης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών σε χώρους πέριξ του ιστορικού μνημείου - μία περιοχή που οι περίοικοι χαρακτηρίζουν γκέτο.

Μάλιστα, το εμπόριο δεν σταματάει ούτε υπό το φως του ηλίου, καθώς βρέθηκα στην ίδια περιοχή άλλη μέρα, απογευματινή ώρα, και ένα μόνο «βαποράκι» πωλούσε το εμπόρευμά του, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι λίγο πιο κάτω από τη «βάση» του περνούσε εκείνη την ώρα οικογένεια με μικρά παιδιά. Μιλώντας αργότερα με κατοίκους και καταστηματάρχες της περιοχής, μου επιβεβαίωσαν ότι η Ροτόντα έχει μετατραπεί σε ένα γκέτο στο κέντρο της πόλης, ένα «ημιαυτόνομο κρατίδιο», ενώ κάποιοι τη συγκρίνουν με τα Εξάρχεια της Αθήνας, όπου επικρατεί ένα είδος άβατου για την αστυνομία.

ΠΟΡΤΟΦΟΛΟΥΔΕΣ ΞΑΦΡΙΖΑΝ ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΕ ΛΑΪΚΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οι συλληφθείσες, ηλικιών 21, 21, 17 και 16 ετών, χθες το πρωί αφαιρούσαν πορτοφόλια από τις τσάντες γυναικών, σε λαϊκή αγορά στη Σταυρούπολη

Στη σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών γυναικών, ηλικίας 21, 21, 17 και 16 ετών, για κλοπές πορτοφολιών από ανυποψίαστες γυναίκες, προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Σταυρουπόλεως, κατά τη διάρκεια χθεσινής επιχείρησης σε υπαίθρια λαϊκή αγορά της Σταυρούπολης.Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αστυνομία, κατελήφθη μία εκ των ανωτέρω, να προσπαθεί να αφαιρέσει από την τσάντα γυναίκας, ένα πορτοφόλι, ενώ οι έτερες συνεργοί της, βρίσκονταν πλησίον της, παρέχοντας κάλυψη.

Από την περαιτέρω έρευνα, προέκυψε ότι οι συλληφθείσες, νωρίτερα την ίδια ημέρα, αφαίρεσαν από τις τσάντες τριών ακόμη γυναικών, ισάριθμα πορτοφόλια, τα οποία περιείχαν συνολικά, το συνολικό χρηματικό ποσό των 190 ευρώ και διάφορα άλλα έγγραφα. Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Εξιχνιάσθηκαν περιπτώσεις ληστειών σε τραπεζικά υποκαταστήματα
Ταυτοποιήθηκε ως ένας εκ των δραστών, 34χρονος Ρωσοτσετσένος, ήδη κρατούμενος σε Κατάστημα Κράτησης της χώρας για παρόμοιες υποθέσεις Η επαναξιολόγηση του συλλεχθέντος προανακριτικού υλικού από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε συνδυασμό με τις εργαστηριακές εξετάσεις ταυτοποίησης βιολογικού υλικού στα εξειδικευμένα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, οδήγησαν στην εξιχνίαση ληστειών σε τραπεζικά υποκαταστήματα, που έλαβαν χώρα τον Αύγουστο του 2008 στην περιοχή της Καλαμαριάς.

προσώπων τους, προσέγγισαν δύο υποκαταστήματα τραπεζών στην περιοχή της Καλαμαριάς, εκ των οποίων, στο ένα εισήλθαν οι δύο συνεργοί του και αφαίρεσαν με την απειλή όπλων το χρηματικό ποσό των (33.112,28) ευρώ, ενώ στο έτερο υποκατάστημα εισήλθε ο 34χρονος και με την απειλή όπλου αφαίρεσε (9.245) ευρώ. Ταυτοποιήθηκε ως ένας εκ των δραστών, 34χρονος ομογενής, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για «Ληστεία κατά συναυτουργία», «Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής» και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Οι δράστες διέφυγαν επιβιβαζόμενοι σε μοτοσικλέτα, η οποία βρέθηκε την ίδια ημέρα στην περιοχή της Καλαμαριάς και όπως διαπιστώθηκε είχε κλαπεί σε προγενέστερο χρόνο. Σημειώνεται ότι ο 34χρονος, είναι ήδη κρατούμενος σε Γενικό Κατάστημα Κράτησης, για παρόμοιες υποθέσεις, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση των υπολοίπων δραστών.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications