Για γέλια! και για κλάματα - Έπιασαν φοροφυγά σε χωριό του Δήμου Δωδώνης με 10 κατοίκους…
Για γέλια! και για κλάματα - Έπιασαν φοροφυγά σε χωριό του Δήμου Δωδώνης με 10 κατοίκους…

Ο άνθρωπος διατηρούσε καφενείο σε χωριό του Δήμου Δωδώνης με 10 μόνιμους κατοίκους και πριν δύο εβδομάδες είδε να παρκάρουν έξω από το μαγαζί του 3 αυτοκίνητα με έξι άτομα. Χάρηκε ο μαγαζάτορας γιατί νόμισε ότι ήρθαν πελάτες καθώς εκείνη την ώρα στο καφενείο υπήρχε μόνο ένας πελάτης.

Οι πελάτες όμως ήτα μικτό κλιμάκιο και ζήτησαν την απόδειξη για το τσίπουρο που έπινε ο μοναδικός του πελάτης κι επειδή απόδειξη δεν είχε κοπεί του έβαλαν πρόστιμο.

Κανείς δεν λέει ότι δεν έπρεπε να κοπεί απόδειξη,αλλά όταν όλα τα μεγάλα καταστήματα φοροδιαφεύγουν και τα περισσότερα από αυτά ως δια μαγείας γνωρίζουν πότε θα τους γίνει έλεγχος, ο μαγαζάτορας με τον ένα πελάτη ρίχνει έξω τα έσοδα του κράτους.

Ένα μεγάλο μπράβο στους οικονομικούς μηχανισμούς που έδωσαν ένα μεγάλο χτύπημα στη φοροδιαφυγή.

Post A Comment:

1 comment

Ανώνυμοςείπε...

Ολα τα μεγάλα καταστήματα κόβουν απόδειξη και για ένα λεπτό του ευρώ. Δεν κατεβήκαμε απ΄τα βουνά. Στην Αθήνα ζούμε. Τι γράφεις εδώ?
Αν φοροδιαφεύγουν με άλλους τρόπους αυτό είναι μια άλλη ιστορία αλλά δεν εξετάζουμε αυτό. Εξετάζουμε την κοπή ή όχι απόδειξης.
Μόνο τα μικρά καταστήματα δεν κόβουν αποδείξεις και δεν δέχονται ακόμα κάρτες με πρόσχημα ότι δήθεν αργεί η τράπεζα την έκδοση μηχανήματος.
Πολύ καλά έκανε το κλιμάκιο και έκοψε το πρόστιμο. ή ισχύει ο νόμος για όλους ή δεν ισχύει. Ο καταστηματάρχης τι παριστάνει, τον έξυπνο και δεν κόβει απόδειξη?
Εξ αιτίας όλων αυτών κόβουν τις συντάξεις και τους μισθούς.
Κανονικά όσοι φοροδιαφεύγουν θάπρεπε να διώχνονται από τη χώρα και να κατάσχονται οι περιουσίες τους.
Δεν μας ενδιαφέρει αν το χωριό έχει 10 κατοίκους ή έναν.
Ασκείς επάγγελμα και έχεις έσοδα πληρώνεις τους φόρους που σου αναλογούν.Ζούμε μέσα σε ένα κοινωνικό σύνολο που έχουν ανάγκες όλοι. Αυτά που κλέβει αυτός ποιός τα φορτώνεται? Όλοι οι άλλοι και ανάμεσά τους και εγώ. Γιατί να τον λυπηθώ εγώ που πληρώνω κανονικά? Θα πληρώνω και τα δικά του? Αυτόν όμως δεν τον νοιάζει που τα φορτώνει στους άλλους.
Εκτός κι αν εσείς θεωρείτε ότι οι μικροί επαγγελματίες δεν πρέπει να πληρώνουν φόρους και να παρανομούν.


Φίλος

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications