10 Οκτ 2016

Μυστήριο στο Ιλινόις με Αρχαία Ελληνικά και Αιγυπτιακά αντικείμενα

Μυστήριο στο Ιλινόις με Αρχαία Ελληνικά και Αιγυπτιακά αντικείμενα

Όταν ο Russell E. Burrows βρέθηκε τυχαία σε ένα σπήλαιο του Νότιου Illinois, ανακάλυψε έναν πραγματικό θησαυρό που θα μπορούσε να ανατρέψει ολόκληρη την Ιστορία, όπως την ξέρουμε…

Σύμφωνα με τον Burrows, ανακάλυψε αυτό το σπήλαιο σε μία πεζοπορία μερικά μίλια μακριά από τον ποταμό Ohio.Εκεί, άρχισε να ψάχνει για πόρπες και άλλα μεταλλικά αντικείμενα από τον Εμφύλιο, χρησιμοποιώντας τον ανιχνευτή μετάλλων του.Κατά την εξερεύνηση έπεσε σε μία τρύπα η οποία τον οδήγησε σε μία μυστηριώδη σπηλιά γεμάτη από ανεκτίμητης αξίας αρχαία αντικείμενα.

Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται γλυπτά, νομίσματα, επιγραφές σε διάφορες αρχαίες γλώσσες, όπως Numidian, lybique, αλλά και αρχαία ελληνικά.Ο Burrows θεωρεί ότι το σπήλαιο είναι κάποιο είδος τάφου και ότι εκεί βρίσκονται ακόμα 13 κρύπτες.Η περιοχή στην οποία, ισχυρίζεται ότι τα βρήκε όλα αυτά εντοπίζεται στο Richland County, κάπου κοντά στην πόλη Olney του Ιλινόις.

Ωστόσο, ο Thomas Emerson, ο κρατικός αρχαιολόγος του Ιλινόις και πρώην επικεφαλής του Illinois Historic Preservation Agency, αξίωσε ότι οι ισχυρισμοί του Burrows δεν αποτελούν αδιάσειστα στοιχεία. Ζήτησε να του εμπιστευτεί το μέρος, αλλά ο ο Burrows υποστήριξε ότι δεν ήθελε να δώσει την ακριβή θέση του σπηλαίου, επειδή πίστευε ότι θα το λεηλατούσαν επιτήδειοι.

Η «ανακάλυψη» ωστόσο υπάρχει, αλλά από την στιγμή που δεν γίνεται γνωστή η θέση του και κανείς αρχαιολόγος δεν μπορεί να εκτιμήσει τα ευρήματα, όλα αυτά περί αρχαίων θησαυρών, φαντάζουν συγκλονιστικά παραμύθια.Άραγε υπήρξε αυτό το σπήλαιο που ο Burrows δεν θέλει να προδώσει; Είναι πραγματικά τα ευρήματα ή κατασκευασμένα τεχνουργήματα;

Πάντως, όταν μέρος του «θησαυρού» ήρθε στο φως για κάποιο είδος δημοπρασίας, ανακαλύφθηκε πως κάποια από τα χρυσά ευρήματα ήταν επίχρυσα και όχι από καθαρό χρυσό.Κατά συνέπεια, δεν λείπει και η πλευρά που βλέπει σε όλα αυτά μία αισχρή απάτη -αν και κάποιες φορές «αυτή η πλευρά» είναι ιδιαίτερα εφευρετική στο να επινοεί τρόπους να μετατρέψει αλήθειες σε ψέματα.

diadrastika.com
Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Μυστήριο στο Ιλινόις με Αρχαία Ελληνικά και Αιγυπτιακά αντικείμενα
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)
Η ΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΕΣ!

.Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα, γιατι μας κάνουν παράπονα οτι δεν βλέπουν τα post (κλείστε με close).
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications