26 Μαΐ 2016

Νέα ενδιαφέρουσα μελέτη για τον βασιλιά των δεινοσαύρων

Νέα ενδιαφέρουσα μελέτη για τον βασιλιά των δεινοσαύρων

Ο φοβερός και τρομερός Τυραννόσαυρος Ρεξ αποτελεί μόνιμο αντικείμενο μελέτης των παλαιοντολόγων και κάθε χρόνο δημοσιεύονται αρκετές έρευνες για την ανατομία, την βιολογία, την συμπεριφορά και τις συνήθειες του.

Μια νέα μελέτη για τους Τυραννόσαυρους βρίσκεται υπό εξέλιξη από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Τορόντο και σε συνέντευξη Τύπου παρουσίασαν το πρώτο τους εύρημα.

Υποστηρίζουν ότι ο T.rex διέθετε χείλη τα οποία όχι μόνο έκρυβαν την τρομακτική οδοντοστοιχία του από την κοινή θέα αλλά προστάτευαν ταυτόχρονα τα δόντια.

Νέα ενδιαφέρουσα μελέτη για τον βασιλιά των δεινοσαύρων

Σύμφωνα με τους ερευνητές τα χείλη αυτά δεν ήταν παχιά αλλά λεπτά και ανατομικά παρόμοια με εκείνα ερπετών σαν τις σαύρες. Τα χείλη αυτά παρείχαν στα δόντια του Τυραννόσαυρου την απαραίτητη υγρασία για να διατηρείται σε καλή κατάσταση το σμάλτο τους.

«Αν τα δόντια δεν προστατεύονται με κάποιο τρόπο και βρίσκονται μόνιμα εκτεθειμένα στον αέρα και τις καιρικές συνθήκες δεν ενυδατώνονται, χαλάει το σμάλτο και γενικά καταστρέφονται» αναφέρει ο Ρόμπερτ Ρέιζ, μέλος της ερευνητικής ομάδας.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Νέα ενδιαφέρουσα μελέτη για τον βασιλιά των δεινοσαύρων
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)
Η ΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΕΣ!

.Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα, γιατι μας κάνουν παράπονα οτι δεν βλέπουν τα post (κλείστε με close).

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications