Ένα μήνυμα  καλούσε τον Σατανά και έναν δαίμονα να βλάψουν τους ανθρώπους βρέθηκε σε μια μεσαιωνική τουαλέτα

Στη γερμανική πόλη του Ρόστοκ Αποκαλύφθηκαν τα ερείπια μιας μεσαιωνικής τουαλέτας σε ένα εργοτάξιο, στο οποίο αρχαιολόγοι βρήκαν ένα μικροσκοπικό μολύβδινο δισκίο με ένα τρομακτικό μήνυμα. Η μολύβδινη πλάκα, τυλιγμένη σε ρολό, είχε μήκος μόνο μερικά εκατοστά και μερικές λέξεις που ήταν χαραγμένες πάνω της ήταν μόλις ευανάγνωστες.

Αρχικά, οι αρχαιολόγοι δεν του έδωσαν καν σημασία, θεωρώντας το απλώς σκουπίδι. Ωστόσο, κάποιος αποφάσισε να το ξεδιπλώσει και είδε την επιγραφή μέσα. Η επιγραφή στο εσωτερικό της γοτθικής γραφής έγραφε «Satanas taleke belzebuk hinrik berit» , που μεταφράστηκε ως κάλεσμα προς τον Σατανά ονόματι Beelzebub και τον δαίμονα Beritus να εξαπολύσουν την οργή τους στους ανθρώπους που ονομάζονταν Taleke (γυναικείο όνομα) και Hinrik (ανδρικό όνομα, μια παραλλαγή του ονόματος Heinrich).

Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι πρόκειται για τη λεγόμενη «πλάκα κατάρας», η οποία ήταν κοινή στην Αρχαία Ελλάδα και την Αρχαία Ρώμη την περίοδο από το 800 π.Χ. έως το 600 μ.Χ. Επιπλέον, η ταμπλέτα χρονολογήθηκε στον 15ο αιώνα, γεγονός που την καθιστά ήδη πολύ σπάνια. Σύμφωνα με τον Δρ Jörg Anzorge, αυτό είναι ένα μοναδικό εύρημα, καθώς οι αρχαιολόγοι δεν έχουν συναντήσει ποτέ ξανά τέτοια καταρα.

Όμως το γεγονός ότι βρέθηκε στην τουαλέτα δεν εξέπληξε τους αρχαιολόγους. Πάντα προσπαθούσαν να κρύψουν μηνυματα κατάρας για να μην τις βρίσκουν αυτοί στους οποίους απευθυνόταν η κατάρα. Δηλαδή σε μια πολύ απόμερη γωνιά του σπιτιού. Οι αρχαιολόγοι δεν ξέρουν ποιοι ήταν η Taleke και ο Hinrik, ίσως κάποιος ήθελε να καταστρέψει το γάμο τους από ζήλια ή ζήλευε την ευημερία τους.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications