Θαύμα !! Ξέσπασε φωτιά  σε εκκλησιά την ώρα της Θείας Λειτουργίας  θα είχε πολλούς  έκφυλους η εκκλησιά !

Μεγάλης έκτασης υλικές ζημιές προκλήθηκαν από φωτιά που ξέσπασε στη μεγάλη ενοριακή Εκκλησία της Παναγίας Πορταΐτισσας στην Αστυπάλαια, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η Θεία Λειτουργία.

Η κινητοποίηση των πιστών ήταν άμεση, καθώς έσπευσαν να αποκαθηλώσουν και να σώσουν τις Ιερές εικόνες, ενώ στο σημείο έσπευσαν και τέσσερα μέλη του Σωματείο Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Αστυπάλαιας (SEPPA) με ένα όχημα.

Χάρις και στην άμεση επέμβαση των εθελοντών η φωτιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο το μεσημέρι, ενώ στο νησί αναμενόταν να μεταβεί κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κω, για να πραγματοποιήσει αυτοψία (φήμες λένε οτι θα καλεσουν και την μασονο-cia και το FBI για να βρουν πως επιασε η φωτια και επισης τον ιδιο τον μασονο-Παπα να κανει εξορκισμό ), αν και εβγαλαν πορισμα απο μονοι τους που ειναι αυτο που βολευεί, λένε ότι μαλλον προκλήθηκε από κερί κοντά στο παγκάρι, το οποίο ενδεχομένως λύγισε λόγω της ζέστης και ακούμπησε σε ύφασμα και δεν το ειδε κανενας και ξαφνικα λαμπαδιασε η εκκλησια , παντως αν ειχαν μαζευτει πολλοι που διαβαζουν εγκυρες πηγες σατανιστων και λενε για φασιστες ναζι ειναι σιγουρα θαυμα και να λενε και ευχαριστω που δεν επεσε η εκκλησια να τους πλακωσεί ως θεια τιμωρία ..

Σύμφωνα με την συρισο-ΕΡΤ, από τις υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν ζημιές υπέστη ιδιαίτερα στο πρόσωπο η εφέστια εικόνα του νησιού Παναγία η Πορταΐτισσα, καθώς και το ασημένιο της «πουκάμισο».

Σημειώνεται πως η εκκλησία της Παναγίας της Πορταΐτισσας χρονολογείται από το 1760 και έχει κτιστεί από τον Κεφαλλονίτη Όσιο Άνθιμο στους πρόποδες του ενετικού κάστρου, στη Χώρα της Αστυπάλαιας, ενώ η δε εικόνα της Παναγίας αποτελεί «αχειροποίητο», κατά την παράδοση, αντίγραφο της ομώνυμης Αγιορείτικης εικόνας. Το Δεκαπενταύγουστο αποτελεί το «επίκεντρο» σειράς πανηγυρικών εκδηλώσεων.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications