Πρόεδρος Μεταμόρφωσης Καρδίτσας: «Ίσως θα πρέπει να φύγουμε από το χωριό»

«Στη Μεταμόρφωση το νερό έφτανε πάνω από τις στέγες, έως 7 μέτρα. Έφτανες στον στύλο να αλλάξεις λάμπα για να καταλάβετε», δήλωσε νωρίτερα σήμερα το πρωί, ο πρόεδρος της Μεταμόρφωσης Καρδίτσας, Πέτρος Κοντογιάννης. Σύμφωνα με τον πρόεδρο, αγροτικές και κτηνοτροφικές μονάδες έχουν καταστραφεί, ενώ θα περάσουν πολλά χρόνια μέχρι η γη να γίνει ξανά έφορη.

«Μετά τον Ιανό, έγιναν εργασίες για αντιπλημμυρικά έργα στο χωριό, Για να αντέχαμε έναν ‘Ιανό’, γύρω στα 300 κυβικά το στρέμμα, για περισσότερο δε θα μπορούσαμε», εξήγησε, ενώ σημείωσε πως το 1994 το χωριό είχε ξαναπλημμυρίσει: «Τότε οι καταστροφές ήταν παρόμοιου μεγέθους, ενώ παραμένει άγνωστο το πότε θα υποχωρήσουν τα νερά».

«Ίσως πρέπει να φύγουμε από το χωριό»
Αυτό που προκαλεί μεγαλύτερη αίσθηση είναι η άποψη του προέδρου της κοινότητας για το μέλλον της περιοχής.

«Πολλοί κάτοικοι δεν ξέρουν αν θέλουν να ξαναγυρίσουν στο χωριό. Ίσως το χωριό πρέπει να μεταφερθεί από εκεί, έχουμε κλιματική αλλαγή και ίσως σε 1 – 2 χρόνια έχουμε τέτοια φαινόμενα και θα έχουμε πάλι τα ίδια αποτελέσματα. Θα πρέπει ίσως να φύγουμε από το χωριό. Οι άνθρωποι είναι εξαντλημένοι ψυχολογικά. Είναι καλύτερα να μην ξαναείμαστε στο χωριό δυστυχώς, τουλάχιστον κάποιους μήνες, είναι δύσκολη η κατάσταση, το έχουμε ξαναζήσει και δεν πρέπει να το ζήσουμε και τρίτη φορά», κατέληξε.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications