Ο ιδρυτής της Wikipedia προειδοποιεί ότι ο ιστότοπος διευθύνεται από τη CIA για πλύση εγκεφάλου στο κοινό

Εκατομμύρια χρησιμοποιούν άθελά τους τη Wikipedia ως έγκυρη πηγή πληροφοριών στο Διαδίκτυο ένω βγάζει μάτι ότι λέει ψέματα σε πληθωρα θεματων όπως έχουμε πει και παλιοτερα οτι ειναι όργανο της μασονιας τωρα βγηκε και ο ιδρυτής της και τα λέει . Η Google και οι εταιρείες κοινωνικών μέσων προωθούν τη Wikipedia ψηλά στα αποτελέσματα αναζήτησής τους και χρησιμοποιούν δεδομένα που δημοσιεύονται στον ιστότοπο ως οριστικά «γεγονότα» όταν οι χρήστες αναζητούν πληροφορίες.

Ωστόσο, τα δεδομένα που περιέχονται στη Wikipedia δημιουργούνται και επεξεργάζονται από μια σκιώδη ομάδα συμμορητων που επιδιώκουν να προωθήσουν μια πολιτική και κοινωνική αφήγηση.

Σύμφωνα με τον συνιδρυτή της Wikipedia, Λόρενς Μαρκ Σάνγκερ, η CIA και άλλες υπηρεσίες πληροφοριών είναι πλέον υπεύθυνες για τη Wikipedia και τη χρησιμοποιούν για να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη.Ο Sanger ισχυρίζεται ότι η CIA και το FBI λειτουργούσαν κρυφά τον ιστότοπο τα τελευταία 15 χρόνια.

Έκανε αυτόν τον ισχυρισμό κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης με τον βραβευμένο δημοσιογράφο Glenn Greenwald. Sanger ισχυρίζεται ότι η Wikipedia έχει γίνει ένα εργαλείο «ελέγχου» στα χέρια της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Προειδοποιεί ότι ο ιστότοπος ελέγχεται πλέον σε μεγάλο βαθμό από τη CIA, το FBI και άλλες υπηρεσίες πληροφοριών. «Έχουμε αποδείξεις ότι… ακόμη και από… το 2008… ότι οι υπολογιστές της CIA και του FBI χρησιμοποιήθηκαν για την επεξεργασία της Wikipedia», είπε ο Sanger στον Greenwald.

«Πώς φτάνουμε σε ένα σημείο όπου η «αλήθεια» συνδέεται με μια συγκεκριμένη ιδεολογία;» ρώτησε ο Σάνγκερ. Άρχισε να παρατηρεί ότι μεταξύ 2006 και 2008, άρθρα που σχετίζονται με αμφιλεγόμενα επιστημονικά θέματα άρχισαν να εκφράζουν ακροαριστερές προκαταλήψεις.

Ο Sanger εξηγεί ότι οι επιστημονικές σελίδες που σχετίζονται με θέματα όπως η «θέρμανση του πλανήτη» και τα μεγάλα φαρμακευτικά προϊόντα πέρασαν από την επιστήμη στην ακροαριστερή προπαγάνδα.

«Στη συνέχεια άρχισα να παρατηρώ, μεταξύ 2010 και 2015, ότι τα άρθρα για την ανατολική ιατρική και την ολιστική ιατρική… ήταν προφανώς μεροληπτικά», είπε ο Sanger.

Συμφώνησε ότι η άνοδος του Προέδρου Τραμπ στην αμερικανική πολιτική είχε τεράστιο αντίκτυπο στη σοβαρότητα της προπαγάνδας. Σημειώνουν ότι η «αφήγηση του φιλελεύθερου κατεστημένου» που αποσκοπούσε στην αντιμετώπιση του προέδρου Τραμπ ήταν εντυπωσιακά εμφανής στο περιεχόμενο της Wikipedia.

Ο Sanger σημείωσε επίσης ότι η Wikipedia αναφέρει επίσημα ότι «το 80 τοις εκατό των μεγάλων δεξιών πηγών ειδήσεων είναι αναξιόπιστες».

Ο Sanger δήλωσε ότι «καμία εγκυκλοπαίδεια, από όσο γνωρίζω, δεν ήταν τόσο προκατειλημμένη όσο η Wikipedia». Αντί να χρησιμοποιεί τη Wikipedia, ο Sanger προτείνει άλλες διαδικτυακές εγκυκλοπαίδειες . Ωστόσο, ο Sanger επισημαίνει ότι αυτές οι πιο αξιόπιστες εναλλακτικές λύσεις της Wikipedia είναι κρυμμένες στα αποτελέσματα αναζήτησης που παρέχονται από την Google.

Οι αποκαλύψεις του Sanger ευθυγραμμίστηκαν με τα ευρήματα ενός φοιτητή προγραμματισμού ονόματι Virgil Griffith, ο οποίος δημοσίευσε για πρώτη φορά στοιχεία για τη δραστηριότητα της CIA και του FBI στη Wikipedia το 2007.

Η CIA, για παράδειγμα, χρησιμοποίησε τους υπολογιστές της για να διαγράψει τον αριθμό των θυμάτων του πολέμου στο Ιράκ. Εν τω μεταξύ, το FBI αφαίρεσε εικόνες από τον Κόλπο του Γκουαντάναμο και επεξεργάστηκε άρθρα για διάφορα θέματα, αυτα τα κτηνη και στην Ελλαδα ειναι που εγραφαν μεταξυ αλλων πως οι ορδες μογγολοι που βιαζαν γερμανιδες για να γεμισει αριστερα μιασματα και η Γερμανια υπηρετες τους σαν την Ελλαδα ηταν προπαγανδα των ναζι? και επειδη ο οχλος της Ελλαδας παιζει να ειναι ο πιο ηλιθιος στο ιντερνετ , ολες οι "εγκυρες πηγες" που διαβαζει και βγαινουν στην πρωτη θεση στην Google ανηκουν σε ελληνοφωνους ιουδαιους και αυτο φαινεται οχι μονο που εκαναν ομαδικα πολεμο στην Χ,Α παλιοτερα αλλα και απο γεγονος οτι εχουν ιδια υπουλη και μοχθηρη φρασεολογία (αυτο το ειδαμε εξ αρχης στο ιντερνετ το 2013 κατι που δεν βλεπει το ποπολο οταν δεν βλεπει ουτε αυτό πως θα δει αλλα?),βαζουν μέχρι και αναρχο-μιασματα ως συντακτες να γραφουν προπαγανδες και να συκοφαντουν τους πάντες ακομα και γιατρους τελευταια ενω δεν ειναι γιατροι οι ιδιοι.

Αντε τωρα να εξηγησεις στον οχλο τα αυτονοητα οταν ηδη απο το 2010 διαβαζει ιουδαικες σέλιδες για ελληνικές και νεοελληνων που αναπαραγουν τους πρώτους, η πλυση εγκεφαλου στα goim γιατι μονο σε αυτα πιανει ειναι τοσο μεγαλη που εφτασαν στο σημειο να αποκαλουν τα σοβιετικου τυπου μετρα για την ψευδο-πανουκλα τους "φασιστικα μετρα" ακομα και δηθεν πατριωτες και δήθεν φωστηρες λενε την μασονικη λεξη φασιστες σαν αναρχο-troll , και ορδες να υποστηριζουν αυτους ως φωστηρες και ως σουπερ ντουμπερ πατριωτες, τετοια ειναι η καταντια και το πνευματικο επιπεδο του όχλου κατι που δεν φαινοταν πριν το ιντερνετ .

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications