Κατατέθηκαν μηνύσεις κατοίκων για την καταστροφή από την κακοκαιρία και την ανυπαρξία του Κράτους

Τριάντα κάτοικοι του κατεστραμμένου χωριού στην Καρδίτσα κατέθεσαν ομαδική μήνυση καταγγέλλοντας ότι το φράγμα του Ενιπέα έσπασε εσκεμμένα, με την μήνυση να στρέφεται κατά όλων των "Αρχών", ανάμεσά τους και το υπουργείο Κλιματικής άπατης και Πολιτικής μη Προστασίας απο τους συμμορητες.

Ο δικηγόρος των εναγόντων μίλησε το πρωί της Τρίτης στον ΑΝΤ1 κατηγορώντας ευθέως την Tοπική Aυτοδιοίκηση ότι έσπασε το φράγμα του ποταμού, προκειμένου να σωθεί η Καρδίτσα από τα ορμητικά νερά και με αποτέλεσμα oι πλημμύρες να πνίξουν τα γύρω χωριά, μα αυτα ειναι θεωριες συνομωσιας και fake news έτσι θα λένε οι ελληνοφωνοι που κυνηγουν και οσους εβαλαν για νεκρους .

Ο δικηγόρος Γιώργος Μπαρτζώκης άφησε αιχμές και κατά του Βασίλη Κικίλια δηλώνοντας σχετικά «έλαβα την εξουσιοδότηση από κατοίκους της Φαρκαδόνας, από περίπου 30 κατοίκους που θα καταθέσουν και ως μάρτυρες, οι οποίοι κατηγορούν κάποιους που πήγαν και χτύπησαν το ανάχωμα του Ενιπέα σε δυο σημεία -υπάρχουν αντίστοιχες φωτογραφίες που θα παραδώσουμε στις δικαστικές Αρχές. Τώρα ερευνάται ποιος πήγε σε αυτές τις δύο περιοχές και ποιος έδωσε την εντολή. Το πιο πιθανό είναι ότι μιλάμε για μια επικοινωνία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της περιοχής -που ερευνάμε και εμείς σε ποιον βαθμό εμπλέκεται με τον κ. Κικίλια».

Σε άλλο σημείο της παρέμβασής του και σε ερώτηση εάν προστατεύτηκαν οι πόλεις και τα χωριά αφέθηκαν αβοήθητα ο κ. Μπαρτζώκης επισήμανε: «Αυτό εννοούμε. Και μάλιστα δεν έγινε μόνο σε αυτή την περιοχή, έγινε δυστυχώς και στο φράγμα της Γυρτώνης στη Λάρισα» για να τονίσει, στην συνέχεια, ότι υπάρχουν φωτογραφίες από τα σπασμένα σημεία και το ίδιο συνέβη σε φράγμα της Λάρισας.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications