Πτώμα μετατράπηκε σε μούμια σε μόλις 2 εβδομάδες

Στη Σόφια, την πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2023, ανακαλύφθηκε μουμιοποιημένο πτώμα άνδρα, του οποίου τα εσωτερικά όργανα εξαφανίστηκαν, μετατρέποντας σε μια «μάζα χωρίς δομή».

Το δέρμα του πτώματος κιτρίνισε, στέγνωσε και σκλήρυνε. Επιπλέον, όπως αποδείχθηκε, αυτόπτες μάρτυρες είδαν αυτόν τον άνδρα ζωντανό μόλις 16 ημέρες πριν από τον θάνατό του. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το πτώμα είτε εισέρχεται στο στάδιο της αποσύνθεσης, είτε εάν οι συνθήκες το επιτρέπουν, αρχίζει να στεγνώνει σιγά-σιγά, μετατρέποντας τελικά σε μούμια σε περίπου ένα χρόνο.

Πλήρης μουμιοποίηση όμως σε ένα τόσο ακατάλληλο κλίμα σε μόλις 16 ημέρες; Μια αναφορά για αυτήν την εξαιρετικά σπάνια περίπτωση εξαιρετικά γρήγορης μουμιοποίησης, μαζί με φωτογραφίες, δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό Curēus που δεν βαζουμε τις φωτο εδώ διοτι οι μισανθρωποι ελληνοφωνοι που αφορμη ψαχνουν θα το βγαλουν "σοκαριστικο περιχομενο" ενω αυτα τα μισανθρωπικα και αληθινα σοκαριστικα που βαζουν οι εγκυρες πηγες τους ειναι οκ .

Αναφέρει ότι μόνο λίγα τέτοια περιστατικά έχουν καταγραφεί σε όλο τον κόσμο. Το πτώμα ενός ανώνυμου 34χρονου άνδρα βρέθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου σε θάμνους δίπλα σε σιδηροδρομικές γραμμές. Δηλαδή, το σώμα βρισκόταν στον αέρα και όχι σε δωμάτιο. Κοντά ήταν μια τσάντα με προσωπικά αντικείμενα και ένα μπουκάλι αλκοόλ.

Ο άνδρας φορούσε μπλουζάκι και σορτς. Όταν διαπιστώθηκε η ταυτότητά του με ανάλυση DNA, αποδείχθηκε ότι ο θανών ήταν χρόνιος αλκοολικός και ότι εθεάθη για τελευταία φορά ζωντανός στις 18 Αυγούστου 2023. Η διαδικασία της φυσικής μουμιοποίησης μπορεί να επηρεαστεί από πολλούς παράγοντες, αλλά οι πιο σημαντικοί είναι ο ξηρός αέρας, ο καλός αερισμός, η ηλιακή ακτινοβολία και η υψηλή θερμοκρασία.

Ανάλογα με τις συνθήκες, ο χρόνος για την πλήρη μουμιοποίηση του ανθρώπινου σώματος μπορεί να ποικίλλει πολύ. Κατά μέσο όρο, αυτή η διαδικασία διαρκεί συνήθως αρκετούς μήνες. Το δέρμα του πτώματος που ανακαλύφθηκε ήταν σκληρό και είχε διαφορετικό χρώμα από ανοιχτό έως σκούρο καφέ. Η αυτοψία έδειξε ότι το κρανίο ήταν άδειο. Το μόνο που είχε απομείνει από τον εγκέφαλο ήταν ένας μικρός μαύρος σωρός μέσα στον οποίο ηταν προνύμφες. Υπήρχε παρόμοια εικόνα στο στήθος και στην κοιλιακή κοιλότητα· όλα τα όργανα είχαν στεγνώσει και είχαν μετατραπεί σε κάποιο είδος μαύρης λεπτής μεμβράνης.

Μια αυτοψία των άκρων έδειξε ότι το υποδόριο λίπος είχε πρακτικά εξαφανιστεί και ο μυϊκός ιστός είχε στεγνώσει πολύ. Οι παθολόγοι δυσκολεύτηκαν να προσδιορίσουν την αιτία θανάτου του άνδρα. Το τεστ ναρκωτικών βγήκε αρνητικό. Δεν βρέθηκαν σημάδια τραύματος στο σώμα. Ως αποτέλεσμα, η αιτία του θανάτου παρέμεινε άγνωστη.

Την ώρα του θανάτου αυτού του άνδρα, ο καιρός στην περιοχή κυμαινόταν από +16 έως +33 Κελσίου, με σχετική υγρασία 52% και μέση ταχύτητα ανέμου 13 χλμ. Η ηλιακή ακτινοβολία ήταν 257,9 W ανά τετραγωνικό μέτρο. Όλα αυτά δεν ανταποκρίνονται σε κατάλληλες συνθήκες για γρήγορη μουμιοποίηση - η ηλιακή ακτινοβολία πρέπει να είναι διπλάσια και ο άνεμος να ήταν διπλάσιος.

Αν και οι ειδικοί πιστεύουν ότι τα τρένα που περνούν με ταχύτητα δίπλα από το πτώμα θα μπορούσαν να δημιουργήσουν «πρόσθετο αέρα». Γενικά, δεν κατάλαβαν πλήρως πώς συνέβη αυτό και στα συμπεράσματά τους ανέφεραν μόνο ότι η πρόωρη μουμιοποίηση είναι ένα πολύ σπάνιο φαινόμενο σε ψυχρές χώρες και επίσης ότι αυτή η περίπτωση θα εμπλουτίσει τη βιβλιογραφία τους.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications