Τι μπορεί να γινόταν στο Τροφώνιο Αντρο που η διαδικασία έμοιαζε με αυτη του θανάτου  ?

Στο ιερό άλσος, το μαντείο του Τροφώνιου λειτουργούσε μέχρι την πλήρη εγκαθίδρυση του Χριστιανισμού και την απαγόρευση δια νόμου, από τον Θεοδόσιο ‘Α, των τελετουργιών, των αρχαίων θρησκειών και μυστηρίων ωστε να κρατουν τον οχλο κοιμησμενο και δηθεν να πάνε στο βασηλειο του ουρανου ωστε να ειναι φυλακισμενοι και οχι απο εκει που ήρθαν, παρα το γεγονος οτι ολοι οι αρχαιοι ελεγαν για τον κατω κοσμο, τι και αν η κολαση δεν ηταν ο Αδης, τι και αν ο Πελαργος δεν εφερνε τα παιδια απο τον ουρανο αλλα απο κουφια Γη! τι και αν ο παράδεισος δεν ειναι κάπου στον ουρανό αλλα υπόγεια όπως λένε οι βουδιστές που δεν εχουν μολυνθει απο τον χριστιανισμό , αλλά το κακο τα εκανε αναποδα όλα .

Ο Παυσανίας -που συμβουλεύτηκε και ο ίδιος το μαντείο- μας διηγείται τα πάντα γι αυτό, ή τέλος πάντων όσα δεν ήταν απαγορευμένα να συζητηθούν: «Στο μαντείο γίνονται τα εξής: όταν κάποιος αποφασίσει να κατεβεί στον Τροφώνιο, πρώτα ζει καθορισμένες ημέρες σε οίκημα, το οποίο είναι αφιερωμένο στον αγαθό Δαίμονα και στην αγαθή Τύχη. Όσο ζει εκεί και κατά τα άλλα μένει καθαρός και απέχει από θερμά λουτρά, λούζεται στον ποταμό Έρκυνα.

Αυτός που πρόκειται να κατέβει πρέπει να πιει το λεγόμενο Νερό της Λήθης, για να λησμονήσει όλα όσα σκεφτόταν προηγουμένως, έπειτα να πιει και το άλλο Νερό της Μνημοσύνης για να θυμάται όσο θα δει όταν κατέβει.

Ο Αριστοφάνης αναφέρεται στο Τροφώνιο και στον Σωκράτη (για το ένθερμο ενδιαφέρον του Σωκράτη για το Τροφώνιο, θα μιλήσουμε παρακάτω) στο σατιρικό έργο του Νεφέλες (423 π.κ.ε.} σε έναν χαρακτηριστικό διάλογο: «Στρεψιάδης: Α! Συμφορά μου! θα γίνω μισοπεθαμένος. Σωκράτης: Άσε τα λόγια κι ακολούθησε με και κούνα τα πόδια σου. Στρεψιάδης: Δώσε μου πρώτα να βαστάω μια μελόπιτα, γιατί τρομάζω σαν να κατεβαίνω στο Τροφώνιο Άνδρο. Σωκράτης: Εμπρός! Τι στέκεσαι στην πόρτα και σκύβεις και κοιτάς; Προχώρα!»

Αυτή η παράξενη είσοδος που βρισκόταν στο έδαφος, μια στενή σκοτεινή τρύπα μπροστά στην οποία καθόσουν στο έδαφος, έβαζες τα πόδια σου μέχρι τα γόνατα μέσα σου, κι εκείνη σε τραβούσε απότομα μέσα, στην λεγόμενη «απαγωγός οπή» . Χανόσουν από την επιφάνεια της γης, κανείς δεν ήξερε πού πηγαίνεις, εσύ ταξίδευες μέσα στο μαντείο (!) ήταν σαν να πήγαινες σε έναν άλλον κόσμο, έβλεπες οράματα, συναντούσες ερπετά και φαντάσματα, σκιές και οπτασίες, άκουγες φωνές και ιστορίες, διδασκαλίες και Χρησμούς, έλειπες για ένα απροσδιόριστο χρονικό διάστημα πολλών ωρών και ακόμη και ημερών, ώσπου να σε ξεβράσει έξω η ίδια τρύπα, να σε πετάξει έξω και να εμφανιστεί πρώτα με τα πόδια κι έπειτα με το υπόλοιπο σώμα, ακριβώς όπως σε ρούφηξε, αντίστροφα αυτή τη φορά. Αυτα τα τυπικα ειναι γνώστα λιγο πολύ...

Τι μπορεί να γινόταν στο Τροφώνιο Αντρο που η διαδικασία έμοιαζε με αυτη του θανάτου που επισης περνας μια πυλη (οχι ολοί) με την διαφορα οτι εδώ περνουσαν εις στον αλλο κόσμο υλικα και οχι πνευματικα οπως στην περιπτωσή του θάνατου...

Όπως βλέπουμε συναντούσαν και τα ερπετά τους δυναστες που πήγαν και έκτισαν εκκλησιά και έκλεισαν την είσοδο,τα ερπετά τα συναντούν μερικές φόρες και αυτοι που κανουν πνευματικά ταξίδια σαν φύλακες της κόλασης που ειναι η επιφάνεια βασικά αυτοι με τις φυλες τους την μετέγραψαν σε κόλαση , αρα δεν ηταν μια πυλη οπως την εχουν οι μαζες στο μυαλο τους αλλα μια πυλη σε αλλους κόσμους όπως θα ειναι και λεγομενος κατω κοσμος , μπορει δηλαδη να μην ειναι καπου υπογεια στην Γη αυτος ο αλλος κοσμος αλλα οι εισοδοι για τον αλλο κοσμό ειναι υπογεια.

Εναλλακτικά να υπάρχει υπόγειος παράδεισος (το κέντρο του σκάφους που δεν ειναι άλλο απο την ίδια την Γη ) που πανε μονο οι αγνές ψυχές και οι αλλες γυριζουν πίσω στην επιφάνεια που ειναι η κολαση τους πλεον λογω των εισβολεων και επειδή δεν έμαθαν να ξεχωρίζουν το κάλο απο κακό που το βλέπετε παντού γύρω σας ούτε καν σελίδες των συμμοριτών που εχουν στενή σχέση με τα ερπετά και το κακό δεν ξεχωρίζουν ποδο δε τα υπουλα ρεμαλια που το παιζουν πατριώτες για να μην πουμε εξω ειναι ακομη χειρότεροι με την γλώσσα της υποκρισίας που ονομαζουν ευγένεια ετσι την πατησε και η Ανασταζια που δεν ξεχωρισε τους μοχθηρούς, όλα αυτά μέχρι "οι αφελείς κάτοικοι της επιφάνειας να εξαφανιστούν " μαζί με τις φυλές του κακού που εχουν γινει ενα με αυτες επειδή οι δυνάμεις του άξονα της Γης απέτυχαν την ανακατάληψη της επιφάνειας απο δυνάμεις του κακού με καλο....ΥΓ:Ο Στρεψιάδης αυτος που γυρισε απο αλλο κοσμο τον Αδή δεν ειπε οτι ηταν στην κολαση με δαιμονες και καζανία αλλα οτι κοιμοταν μεχρι να ξανα γεννηθει....!

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications