Και αλλες φωτιές όλως τυχαίως σε   Δερβενοχώρια   καθε καλοκαίρι τα ίδια

Ένα νέο μέτωπο πυρκαγιάς εκδηλώθηκε πριν από λίγο στο Χαϊδάρι (στο όρος Αιγάλεω), κοντά στο σημείο που είχε ξεσπάσει νωρίτερα η φωτιά στο Δαφνί!

Εκτός ελέγχου παραμένει το μέτωπο της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι στο Πάνακτο Βοιωτίας, στα Δερβενοχώρια. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, εκκενώνονται προληπτικά οι οικισμοί Πανόραμα, Πουρνάρι, Παλαιοχώρι και Άγιος Σωτήρας.

Η αναζωπύρωση του μετώπου στην περιοχή έχει οδηγήσει σε συνεχείς εκκενώσεις οικισμών μεταξύ αυτών της Νέας Ζωής και του Νέου Πόντου. Ειδικότερα, το μεσημέρι της Τρίτης (18/7) μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε στους κατοίκους της Νέας Ζωής Μάνδρας και του Νέου Πόντου Μάνδρας ώστε να εκκενώσουν τους οικισμούς τους και να κατευθυνθούν προς Ελευσίνα λόγω της δασικής πυρκαγιάς στα Δερβενοχώρια.

Η φωτιά στα Δερβενοχώρια μαίνεται και καίει παρθένο δάσος σε ένα πολύ δύσβατο σημείο σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν.

Η μεγάλη αναζωπύρωση που ξεκίνησε από το Λατομείο Lafarge επεκτάθηκε, κατέβηκε προς τα κάτω, ενώ πριν από λίγο έκλεισε η παλαιά εθνική οδός Ελευσίνας-Θηβών. Την ίδια ώρα ετοιμάζονται για εκκένωση προς Ελευσίνα οι κάτοικοι τριών οικισμών: Πουρνάρι, Αγία Σωτήρα και Πανόραμα.

Νωρίτερα, εκδόθηκε προειδοποιητικό 112 για τα Δερβενοχώρια και το Θριάσειο λόγω καπνών από την φωτιά που μαίνεται βόρεια, ζητώντας από τους να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα.

Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε στους κατοίκους της Νέας Ζωής Μάνδρας και του Νέου Πόντου Μάνδρας ώστε να εκκενώσουν τους οικισμούς τους και να κατευθυνθούν προς Ελευσίνα λόγω της δασικής πυρκαγιάς στα Δερβενοχώρια.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications