Καταγγελία κατοίκου των Δερβενοχωρίων για την πυρκαγιά: «Είναι εμπρησμός 100% »

Κάτοικος των Δερβενοχωρίων προχώρησε σε καταγγελία- μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων τηλεοπτικού καναλιού, είπε ότι η φωτιά ήταν αποτέλεσμα εμπρησμού ο οποίος έγινε προκειμένου στο σημείο να τοποθετηθούν αργότερα ανεμογεννήτριες καθώς όπως είπε στο σημείο έχουν αρχίσει ήδη κάποιες εργασίες από εταιρεία που έχει αναλάβει το συγκεκριμένο έργο.

Συγκεκριμένα είπε: «Η φωτιά στα Δερβενοχώρια είναι εμπρησμός 100% και θέλω να το πω, είναι η αιτία οι ανεμογεννήτριες, το λέω ξεκάθαρα και δεν φοβάμαι τίποτα. Ήταν το μοναδικό κομμάτι με πεύκα και δεν μπορούσαν να επιχειρήσουν, βάζω το χέρι μου στη φωτιά, σε ένα μήνα εδώ θα υπάρχουν ανεμογεννήτριες»

Λίγο μετά τις 15.00 η φωτιά έφτασε μία ανάσα από σπίτια στη Νέα Ζωή στη Μάνδρα (ήδη έχει κάψει τα πρώτα σπίτια), με τον κόσμο να τρέχει να γλιτώσει. Παρόμοιες εικόνες και στον Άγιο Χαράλαμπο, εκεί που ήδη αστυνομικοί έχουν απομακρύνει παιδιά από σπίτια και κρατώντας τα στην αγκαλιά τους τα σώζουν από τις φλόγες.

Μήνυμα του «112» εστάλη στους κατοίκους του οικισμού Νέα Ζωή της Μάνδρας ώστε να εκκενώσουν την περιοχή, λόγω του κινδύνου εξάπλωσης της πυρκαγιάς. Παράλληλα, η Πυροσβεστική απηύθυνε αγωνιώδη έκκληση στους κατοίκους να κατευθυνθούν νότια προς την Ελευσίνα και τη θάλασσα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη, ενώ δεν υπάρχουν αρκετές πυροσβεστικές δυνάμεις. Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Νέας Ζωής Βασίλης Παπανικολάου, έκανε έκκληση για εναέρια μέσα στην περιοχή, τονίζοντας ότι η φωτιά μπήκε στον οικισμό.

«Τώρα έχουν καεί ήδη δύο σπίτια από ό,τι πληροφορίες έχω. Στον οικισμό δεν έχουμε ούτε ένα εναέριο μέσο, ούτε επίγειο μέσο. Κανείς δεν έχει έρθει. Είναι απαράδεκτο αυτό που γίνεται. Και εμείς δεν είχαμε την απαίτηση να ρίξουν νερό μέσα στον οικισμό γιατί έτσι ειπώθηκε από κάποιους αρμοδίους. Όλο παρακαλάμε να ρίξουν νερό περιμετρικά ώστε να μην προχωρήσει φωτιά μέσα στον οικισμό» δήλωσε.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications