Οι πρώτες εικόνες από τα συντρίμμια του γερασμένου Canadair – «Το είδα να πέφτει μπροστά μου»

Οι πρώτες εικόνες από το σημείο της συντριβής του Canadair που κατέπεσε ενώ επιχειρούσε στο μέτωπο της φωτιάς στην Κάρυστο. Σε πλάνα και φωτογραφίες διακρίνονται συντρίμμια του πυροσβεστικού αεροσκάφους που έπεσε μέσα σε χαράδρα, κατά την διάρκεια της επιχείρησης στο χωριό Πλατανιστός, αυτη ειναι η δουλιτσα που ελεγε το καθυστερημένο των ελληνοφωνων που το έχουν να παριστανει τον προθυπουργο,που πηγε στην βαση της Ελευσίνας και σε 2 μερες επεσε αεροπλανό .

Το αεροσκάφος είχε κάνει ρίψη νερού στο πύρινο μέτωπο και και κατευθυνόταν προς την θάλασσα για να ανεφοδιαστεί. Όπως φαίνεται και στο βίντεο το αεροσκάφος ειτε έχασε ύψος ειτε λαθος υπολογισμος και το δεξί φτερό ακούμπησε σε δέντρο, ενώ στη συνέχεια ο πλωτήρας «ξεκόλλησε».

Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, το αεροσκάφος με χειριστές δύο Έλληνες πιλότους από την 355 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης στην Ελευσίνα, έπεσε στο κενό. Το πιθανότερο είναι να υπήρχε μηχανική βλάβη αμεσως μετα το κτυπημα στο δεντρο καθώς το Canadair διακρίνεται να χάνει ύψος και να μην μπορεί να υψωθεί πάνω από την χαράδρα .

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για Canadair CL-215 το οποίο δεν είχε σύστημα εκτίναξης. Τα πυροσβεστικά αεροσκάφη αυτού του τύπου είναι ηλικίας 48 ετών, καθώς τα πρώτα παρελήφθησαν τον Δεκέμβριο του 1975 και άλλα τέσσερα προστέθηκαν στον στόλο το 1996 .

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications