Θάνατος 16χρονης:  Οι δραματικές τελευταίες στιγμές

To πορίσμα βγήκε αμέσως αυτή την φόρα ξεψύχησε λενε ύστερα από αλλεργικό σοκ που υπέστη, μετά την κατανάλωση χοτ ντογκ (!) αν είχε κανει το μπόλι που μπορει να επαιξε ρολο σε ολο αυτο δεν μας λένε

«Ήταν γύρω στις 3 τα ξημερώματα και είπαμε με τα κορίτσια να πάμε μία βόλτα. Πεινάσαμε και πήγαμε για φαγητό. Καθίσαμε στο μαγαζί και περίπου στις 04.00 παραγγείλαμε χοτ ντογκ. Η Δήμητρα είχε την αλλεργία της και είπε να μη βάλουν μέσα μουστάρδα γιατί δεν έπρεπε να φάει. Φάγαμε και φύγαμε πριν κλείσει το μαγαζί περίπου στις 04.40. Μιλήσαμε με κάποιους γνωστούς μας που είδαμε στην πλατεία και η Δήμητρα είπε σε ένα από τα κορίτσια ότι δεν αισθάνεται καλά και να πάμε σπίτι για να πάρει τα φάρμακά της. Δεν αισθανόταν καλά, καθίσαμε και είδαμε ότι χειροτερεύει.

Μιλήσαμε με κάποιους γνωστούς μας που είδαμε στην πλατεία και η Δήμητρα είπε σε ένα από τα κορίτσια ότι δεν αισθάνεται καλά και να πάμε σπίτι για να πάρει τα φάρμακά της. Δεν αισθανόταν καλά, καθίσαμε και είδαμε ότι χειροτερεύει.

Η Μαρία μας είπε “τρέξτε στο σπίτι να πάρετε τα φάρμακα”. Μετά είπε στη Βασιλική “σβήνει, λιποθυμάει” και τρέξαμε στο σπίτι, πήρα το τσαντάκι με τα φάρμακα της και έτρεξα, την είδα να είναι κάτω στο έδαφος. Ήδη είχε αρχίσει να έχει συσπάσεις, είχε χλομιάσει. Πήρα το φάρμακο, τη σήκωσα για να δω αν έχει καταπιεί τη γλώσσα της, δεν το είχε κάνει. Έτσι όπως την σήκωσα είδα το πρόσωπό της που είχε ασπρίσει. Τα χείλη της ήταν μπλε και προσπαθούσα να τις βάλω οποίο φάρμακο έβρισα στο τσαντάκι. Είδα ότι δεν έπαιρνε ανάσα», περιέγραψε χαρακτηριστικά.

Τότε τα παιδιά ειδοποίησαν και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο 18χρονος, έφτασε μετά από 45 λεπτά.

«Τους εξηγήσαμε ότι η κοπέλα δε μπορούσε να αναπνεύσει και είχε χάσει τις αισθήσεις της. Μας ρωτούσαν πόσο χρονών είναι, πού είναι, πώς την λένε, μετά από 15 λεπτά από την πρώτη κλήση. Όταν ήρθε το ασθενοφόρο η Δήμητρα είχε ήδη καταλήξει», λέει ο φίλος της

«Η Δήμητρα ζήτησε ένα απλό χοτ-ντογκ, γιατί ήξερε ότι δεν μπορούσε να φάει μουστάρδα και φανταστήκαμε ότι δεν βάλανε. Δεν ανέφερε κάτι, λογικά δεν θα είχε μουστάρδα για να μην αναφέρει τίποτα», κατέληξε ο νεαρός.

«Δεν γίνονται αυτά!»
Την οργή του εξέφρασε ο γαμπρός της 16χρονης, Μάριος Αραμπάτζης σχετικά με τον άδικο και ξαφνικό χαμό της ανήλικης.

«Τα λόγια είναι περιττά. Δε ξέρω αν όλοι όσοι έχουν τις ευθύνες τους έχουν κόρη, αν όπως ένιωσα εγώ ως γονιός, το έχουν νιώσει και αυτοί. Δεν γίνεται εν έτει 2023, στον 21ο αιώνα, ένα παιδί να φεύγει επειδή κατανάλωσε χοτ ντογκ και ένα ασθενοφόρο στις 5 το πρωί, με τρία Κέντρα Υγείας και με έξι ασθενοφόρα, δεν μπόρεσε ούτε ένα από αυτά να φτάσει εγκαίρως και έφτασε μετά από 45 λεπτά», είπε.

Και πρόσθεσε:
«Όταν πήγα στο Κέντρο Υγείας για να ρωτήσω τι έγινε, μου απάντησαν “κάνε μας μήνυση”. Όταν ρώτησα τον διευθυντή του Κέντρου Υγείας να μου δείξει πότε τελειώνει η μία βάρδια και πότε πιάνει η επόμενη, αυτός μου είπε να τους κάνω αν θέλω μήνυση».

Για την άτυχη 16χρονη είπε:
«Η Δήμητρα είχε δυσανεξία στην λακτόζη. Στο ιστορικό της, στα 16 χρόνια, δεν έχει πάθει ποτέ αλλεργία γιατί γνώριζε τι έτρωγε, πρόσεχε πάρα πολύ τον εαυτό της και την προσεχαμε και όλοι εμείς. Στα μαγαζιά που πήγαινε έτρωγε πάντα αυτά που έπρεπε γιατί τους ενημέρωνε. Πρόσεχε τα πάντα. Ρωτούσε συνέχεια “σίγουρα τα έχετε ελέγξει;” όταν έβγαινε έξω”.

Αυτό που έπαθε δεν ήθελε ποτέ να το βιώσει. Τα άλλα κορίτσια παρήγγειλαν κρέπες και αυτή ήθελε χοτ-ντογκ γιατί ήξερε ότι δε μπορεί να φάει κάτι που είχε γάλα ή τυρί. Σίγουρα θα ρώτησε τι είχε μέσα το χοτ ντόγκ. Τώρα ότι έγινε ήταν από αμέλεια του σερβιτόρου, του ιδιοκτήτη, δε ξέρω πιανου, εγώ ακόμα δε μπορώ να ρίξω πουθενά ευθύνες. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι από τη στιγμή που έφαγε κάτι έγινε αυτό που έγινε».

Και κατέληξε:
«Το κορίτσι πήγε έφαγε και σκοτώθηκε γιατί ο μαγαζάτορας δεν έλεγξε τι έβαλε μέσα και τα έδωσε στον κόσμο χωρίς να ψάξει, χωρίς να αναρωτηθεί τι υλικά αγοράζουν».

«Σε 36 λεπτά έφτασε το ασθενοφόρο»
Ο υπεύθυνος του ΕΚΑΒ Χαλκιδικής, Σπύρος Αντωνιάδης, τόνισε στο grtimes.gr ότι το ασθενοφόρο δεν ξεκίνησε από την Κασσάνδρα, αλλά από το Κέντρο Υγείας Νέων Μουδανιών, ενώ πρόσθεσε πως το πλήρωμα δεν έκανε 45, όπως έχει αναφερθεί, αλλά 36 λεπτά.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications