Επιστήμονας της NOAA διαβεβαιώνει ότι κινηματογράφησε  εκπροσώπους άλλου πολιτισμού

Ο ωκεανός είναι πολύ κοντά. Αλλά το παράδοξο είναι ότι λιγότεροι άνθρωποι έχουν επισκεφτεί τον πυθμένα της τάφρου των Μαριάνων από ότι στη Σελήνη, σύμφωνα με την επίσημη επιστήμη. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, χάρη στις νέες τεχνικές δυνατότητες, τα βάθη των θαλασσών και των ωκεανών έχουν αρχίσει να μελετώνται ενεργά. Η National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) χρησιμοποιεί τεχνολογίες αιχμής.

Από το 1995 έως το 2021 εργάστηκε εκεί η επιστήμονας, βιολόγος, ωκεανολόγος Anastasia Modeste, και έχει αρκετούς επιστημονικούς τίτλους. Το τελευταίο έργο μεγάλης κλίμακας που ειχε συμμετοχή ήταν αφιερωμένο στις φάλαινες.

Το 2016, οι επιστήμονες έλαβαν ένα σήμα για τρεις μεγάλες νεκρες φάλαινες στα ανοικτά των ακτών της Καλιφόρνια. Την ώρα της άφιξης, τα πτώματα ήταν ακόμη φρέσκα και μπόρεσαν να τα μελετήσουν. Κατά τη διάρκεια της επιθεώρησης, στα σώματα των δύο από τις τρεις φάλαινες βρέθηκαν περίεργες κυλινδρικές πληγές με απόλυτα ομοιόμορφες άκρες.

Κανένα από τα γνωστά πλάσματα δεν μπορούσε να αφήσει τέτοιους ακρωτηριασμούς. Η εργαστηριακή εξέταση αποκάλυψε ότι οι άκρες του τραύματος ήταν εγκαύματα. Η ομάδα εργασίας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η φάλαινα, λίγο πριν πεθάνει, έκοψαν το κρέας από την κοιλιά με ένα όργανο υψηλής ακρίβειας. Έχει μάλιστα προταθεί ότι εμπλέκεται ένα άγνωστο εργαλείο λέιζερ.

Η Anastasia Modeste πιστεύει ότι αυτή ήταν η πρώτη απόδειξη της ύπαρξης ενός εξαιρετικά ανεπτυγμένου τεχνολογικού πολιτισμού στον ωκεανό. Η προσεκτικότερη εξέταση αποκάλυψε περισσότερα από 33 παρόμοια κοψίματα σε φάλαινες που είχαν ξεβραστεί στην ακτή. Ποιος και τι θα μπορούσε να αφήσει τέτοιες πληγές;

Το δεύτερο σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε το 2017 στον Κόλπο του Μεξικού. Σε βάθος 2.200 μέτρων, όχημα βαθέων υδάτων κατέγραψε την κίνηση άγνωστου αντικειμένου. Ήταν μεγάλο, έφτανε τα 24 μέτρα, ενώ ειχε κίτρινα και κόκκινα φώτα.

Η κίνηση ήταν ομαλή, γι' αυτό οι επιστήμονες νόμιζαν ότι επρόκειτο για ένα καλαμάρι βαθέων υδάτων ή μια γιγάντια μέδουσα. Αλλά στη συνέχεια έπρεπε να εγκαταλείψω αυτήν την αποψη - το αντικείμενο έσβησε όλη τη φωταύγεια και με ταχύτητα άνω των 150 κόμβων απομακρυνθηκε. Οι ζωντανοί οργανισμοί δεν είναι ικανοί να αναπτύξουν τέτοια ταχύτητα στο νερό.

Ένα χρόνο αργότερα, τα όργανα εντόπισαν περίεργα ακουστικά σήματα στην περιοχή. Οι ειδικοί τους αναγνώρισαν ως μηχανικούς. Η Anastasia Modeste διαβεβαιώνει ότι σε βάθος 600-620 μέτρων, η ερευνητική συσκευή κινηματογράφησε και φωτογράφισε εκπροσώπους ενός άλλου πολιτισμού.

Φορούσαν στολες που έμοιαζαν με γυάλινες γεμάτες με υγρό μέταλλο, πιθανώς υδράργυρο. Όταν είδαν την επίγεια συσκευή, τηλεμεταφέρθηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Η ωκεανολόγος είπε ότι βίντεο και το φωτογραφικό υλικό σταλθηκαν στο Πεντάγωνο και τη NASA.

Το 2020, η έρευνα χαρακτηρίστηκε ως μυστική. Η Anastasia Modeste δεν συμφώνησε με αυτή την απόφαση και είπε ότι δεν θα ανεχόταν μια τέτοια στάση απέναντι σε εκείνη και τους συναδέλφους της. Ένα χρόνο αργότερα, η γυναίκα και πολλοί επιστήμονες απολύθηκαν από το NOAA.

Η ερευνήτρια είναι σίγουρη ότι ο λόγος είναι η στάση της απέναντι στην απόφαση ταξινόμησης του έργου. Μετά τη συνταξιοδότησή της, έδωσε πολλές συνεντεύξεις. Στην τελευταία, μίλησε για την ύπαρξη ενός ευφυούς τεχνογενούς πολιτισμού στον ωκεανό. Σύμφωνα με αυτήν, η ανθρωπότητα δεν πρέπει να μπει σε αυτόν τον εύθραυστο κόσμο.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης δήλωσε ότι αν καταφέρουν να αποκτήσουν νέες τεχνολογίες, θα τις χρησιμοποιήσουν αμέσως για να δημιουργήσουν τους τελευταίους τύπους όπλων.

Δύο εβδομάδες αργότερα, εξαφανίστηκε χωρίς ίχνη. Από τις 8 Δεκεμβρίου 2021 αγνοείται. Η αστυνομία δεν κατάφερε να βρει ίχνη. Οι συγγενείς πιστεύουν ότι φταίει η απροθυμία υποταγής στο απόρρητο και η αποκάλυψη επικίνδυνων πληροφοριών στο κοινό.Οι δημοσιογράφοι έστειλαν αιτήματα στην NOAA, όπου αποδείχθηκε ότι η Anastasia Modeste εργαζόταν για αυτούς σχεδόν 25 χρόνια.

Κατά τη διάρκεια του Ντόναλντ Τραμπ, ο αμερικανικός στρατός ξεκίνησε ένα φιλόδοξο έργο: την κατασκευή μιας στρατιωτικής εγκατάστασης στον πυθμένα του Κόλπου του Μεξικού ή της Τάφρου των Μαριανών (οι πληροφορίες ποικίλλουν). Επισήμως, το έργο αποδείχθηκε πολύ ακριβό και πάγωσε μετά την αλλαγή εξουσίας (ετσι λενε).

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications