Φαντάσματα στα αστυνομικά τμήματα του Σικάγο

Φαίνεται ότι τα φαντάσματα μπορούν να υπάρχουν οπουδήποτε, και μερικές φορές σε μάλλον απροσδόκητα μέρη.Στις αρχές του 20ου αιώνα υπήρχαν ιδιαίτερα πολλές μαρτυρίες σε αστυνομικά τμήματα του Σικάγο οπως στο Precinct Thirteen.

Ένα από αυτά πριν από περισσότερα από εκατό χρόνια ήταν ο τόπος ενός φαντάσματος ηλικιωμένου άνδρα με μακριά γκρίζα μαλλιά και ένα δυσδιάκριτο πρόσωπο.

Όταν το φάντασμα εμφανιζόταν σε ορατή μορφή, το προσωπικό παρατηρούσε τα «φτερουγισμένα ρούχα» του ότι δηλαδή ηταν σαν φορούσε αληθινά ρούχα, αλλά τις περισσότερες φορές ήταν αόρατο και με αυτή τη μορφή έμπαινε κρυφά και άγγιζε τα μαλλιά και το πρόσωπό ανθρώπους με τα χέρια του.

Η Chicago Tribune στις 28ης Φεβρουαρίου του 1898, έγραψε ότι μία από τις πρώτες συναντήσεις με αυτό το φάντασμα ήταν με τον λοχία William Clancy, ο οποίος καθόταν στο γραφείο του ένα βράδυ, όταν το φάντασμα σε ορατή μορφή πέρασε και άγγιξε το μάγουλό του και μετά εξαφανίστηκε .

Λίγο αργότερα, ο νυχτοφύλακας Ντέιβιντ Λάιον τρόμαξε βλέποντας την ημιδιαφανή σιλουέτα του φαντασματος που ηταν γέρος καθώς ο σκύλος του άρχισε να γαβγίζει και να γρυλίζει.

Την ίδια στιγμή, το τηλέφωνο στο γραφείο άρχισε να χτυπά ασταμάτητα, αλλά όταν ο αστυνομικός σήκωσε το τηλέφωνο, κανείς δεν ήταν στη γραμμή. Αυτό το τηλέφωνο ήταν απευθείας συνδεδεμένο με μόνο δύο διευθύνσεις, και αργότερα και οι δύο αρνήθηκαν ότι καλούσαν τον σταθμό εκείνη τη στιγμή.

Ένα μήνα μετά από αυτό το περιστατικό, το φάντασμα εθεάθη να κάθεται σε ένα κουτί και να διαβάζει μια εφημερίδα υπό το φως των κεριών, μετά από το οποίο σηκώθηκε, έφυγε από το θάλαμο και εξαφανίστηκε μπροστά σε πολλούς έκπληκτους αξιωματικούς.Αφού αυτά τα περιστατικά έγιναν γνωστά στον Τύπο, άρθρα σχετικά με το φάντασμα του Precinct Thirteen άρχισαν να εμφανίζονται συχνά στις εφημερίδες:

Από εκείνο το βράδυ, το παράξενο πλάσμα επισκέπτεται την τοποθεσία τακτικά κάθε μήνα. Αυτές οι επισκέψεις πραγματοποιούνται πάντα μεταξύ 1ης και 5ης του μήνα. Τον είδαν ο πρώην λοχίας του γραφείου Τζορτζ Τσαρλς και ο λοχίας Τζον Ντάφι, τον οποίο ξύπνησαν δύο φορές τα χέρια του φαντασματος «γκρίζου άνδρα» που τον χάιδευαν ενώ κοιμόταν στο τμήμα υπηρεσίας.

Ο Ντάφι αρνιόταν να κοιμηθεί στο δωμάτιο ξανα, φοβούμενος μια νέα επίσκεψη, και ο Μάρτιν Μέρφι αρνήθηκε επίσης να επισκεφτεί την κουκέτα του στον επάνω όροφο. Ο τελευταίος είχε έως και επτά συναντήσεις με το μυστηριώδη φάντασμα.

Ο Will Head ισχυρίζεται ότι την πρώτη φορά που είδε το φάντασμα σταμάτησε τόσο το ρολόι του σταθμού όσο και το προσωπικό του ρολόι. Ήταν 12:30 το βράδυ .Τελευταία εμφάνιση του «γκρίζου φαντασματος» σημειώθηκε στις 4 Φεβρουαρίου λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Ο αξιοματικος περιπολιας Philip McGuire ξύπνησε από ένα χέρι στο πρόσωπό του. «Είσαι έτοιμος να πας στην Κούβα;» ρώτησε η βραχνή φωνή του φαντασματος. Ο Philip McGuire άνοιξε τα μάτια του και είδε τη σκοτεινή σιλουέτα ενός ηλικιωμένου άνδρα με καλυμμένο πρόσωπο να γέρνει από πάνω του, και η οποία εξαφανίστηκε αμέσως.

Εκτός από το Precinct Thirteen, υπάρχουν τουλάχιστον άλλα έξι αστυνομικά τμήματα στο Σικάγο όπου έχουν δει φαντάσματα. Βρίσκονται στην περιοχή Stockyards, Hyde Park, Grand Crossing, Englewood, Desplains και New City.

Το Chicago Tribune της 5ης Μαΐου 1907 αναφέρει ένα περιστατικό φαντασμάτων στο οικόπεδο Stockyards. Αυτή η ιστορία ξεκίνησε όταν κάποιος γέρος ζήτησε άδεια να περάσει τη νύχτα στο υπόγειο της τοποθεσίας μια κρύα νύχτα του χειμώνα. Του δόθηκε τέτοια άδεια, αλλά η νύχτα ήταν ιδιαίτερα παγωμένη και ακόμη και το υπόγειο δεν έσωσε τον φτωχό, το επόμενο πρωί βρέθηκε νεκρός.

Παράξενα πράγματα άρχισαν να συμβαίνουν στην περιοχή το επόμενο βράδυ... "Καθώς ο Λοχίας Πρίντεβιλ κοιμόταν στην καρέκλα του κατά τη διάρκεια της νυχτερινής υπηρεσίας, άκουσε ένα ελαφρύ χτύπημα στην πόρτα. Η νύχτα ήταν θυελλώδης και ο λοχίας στην αρχή νόμιζε ότι ο άνεμος είχε προκαλέσει τον θόρυβο. Αλλά αφού άκουσε προσεκτικά, άκουσε πάλι ένα χτύπημα στην πόρτα και πήγε αμέσως να την ανοίξει.

Όταν γύρισε το πόμολο, μια μπάλα χιονιού χτύπησε το πρόσωπό του και μέσα στο μισοσκόταδο, είδε το περίγραμμα του ίδιου γέρου που τον είχε πεθανεί το προηγούμενο βράδυ.

Γνωρίζοντας ότι αυτός ο άνθρωπος είχε πεθάνει το προηγούμενο βράδυ, κατάλαβε αμέσως ότι ένα φάντασμα στεκόταν μπροστά του, και φοβήθηκε μέχρι θανάτου όταν εμφανίστηκε μπροστά του το πνεύμα του γέρου .

Το φάντασμα δεν έκανε κακό στον άνδρα και εξαφανίστηκε, αλλά από τότε έχει αρχίσει να επισκέπτεται την τοποθεσία κάθε χειμώνα κατά τη διάρκεια ιδιαίτερα έντονου κρύου. Και κάθε φορά χτυπούσε την πόρτα και όταν κάποιος του την άνοιγε, εξαφανιζόταν.

Δίπλα στο αστυνομικό τμήμα στο Hyde Park, το φάντασμα μιας γυναίκας περιφέρεται τρομάζοντας τους περαστικούς. Αυτή η περίπτωση περιγράφηκε το 1907. Μια μέρα, αυτό το φάντασμα βρέθηκε αντιμέτωπο με τον ντετέκτιβ John Shi, ο οποίος, κατά τη διάρκεια μιας νυχτερινής βάρδιας, κοιμήθηκε στο σταθμό και ξύπνησε από το γεγονός ότι κάτι τραβούσε την κουβέρτα από το κρεβάτι του.

Στην αρχή νόμιζε ότι ήταν απλώς η φαντασία του, αλλά μια αόρατη δύναμη τράβηξε πρώτα το κάλυμμα και μετά άρχισε να τραβάει το σεντόνι, έμοιαζε με γυναίκα, μόνο που είχε μόνο ένα μάτι που έλαμπε μπλε. Κινήθηκε κρυφά προς το κρεβάτι του μέχρι που έφτασε σε απόσταση αναπνοής, οπότε το φάντασμα άπλωσε αργά το χέρι της προς το μέρος του.

Το αργά τεντωμένο χέρι του φαντάσματος συγκέντρωσε τις γωνίες της κουβέρτας του και το τράβηξε αργά από πάνω του στο πάτωμα. Στη συνέχεια, το φάντασμα αποσύρθηκε στη θέση του πίσω από το ντουλάπι, από όπου μπορούσε να το παρακολουθήσει με το μοναδικό του μπλε μάτι μέχρι να μαζέψει ξανά την κουβέρτα.

Ο John Shi δηλώσε με όλο το θάρρος ότι έμεινε εκεί παρακολουθώντας αυτό το φάντασμα για μια ώρα. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, μεχρί να ξαναβρεί το θάρρος του και μαζεύοντας τις δυνάμεις του, έστρεψε το περίστροφο στο αηδιαστικό μάτι που είχε μπροστά του και μετά πάτησε τη σκανδάλη.

Οι πυροβολισμοί προκάλεσαν σάλο στον κάτω όροφο όπου αρκετοί έπαιζαν χαρτιά, και απέναντι από το ξενοδοχείο Holland όπου κοιμόντουσαν εκατοντάδες επισκέπτες.

Οι συνάδελφοι του έτρεξαν στο μέρος που κοιμόταν και άναψαν το φως. Έπειτα, βουτηγμένος στον ιδρώτα, ο John Shi είπε μόνο μια λέξη, «Φάντασμα!» και έδειξε το γύψο στον νότιο τοίχο του δωματίου, όπου ήταν ορατές έξι φρέσκες μεγάλες τρύπες από σφαίρες από το περίστροφό του.

Το αστυνομικό τμήμα στο Englewood ήταν στοιχειωμένο από ένα μάλλον τρομακτικό και βίαιο φάντασμα που πιστεύεται ότι ήταν ενός Πολωνού εργάτη που χτυπήθηκε μέχρι θανάτου από ένα τρένο στις γραμμές ακριβώς πίσω από το σταθμό.

Αυτό το φάντασμα είχε μια ανησυχητική συνήθεια να σπρώχνει τους αστυνομικούς που βρίσκονταν σε υπηρεσία έξω από τα κρεβάτια τους τη νύχτα και επίσης τους πετούσε αντικείμενα όπως πέτρες και τούβλα με μεγάλη δύναμη. Ο αστυνομικός Ντένι Λανγκ ήταν ιδιαίτερα φοβισμένος:

"Περίπου μια ώρα αφότου ο Λανγκ σκαρφάλωσε σε ένα από τα σιδερένια κρεβάτια που προορίζονταν για τους εφέδρους, ο Λανγκ τρελάθηκε με τον ήχο ενός δυνατού χτυπήματος στο πάτωμα κάτω από το κρεβάτι του. Κρυφοκοιτάζοντας κάτω από τα σκεπάσματα για να μάθει την αιτία του θορύβου, τρόμαξε βλέποντας στη γωνία του δωματίου το φάντασμα ενός άνδρα σε φυσικό μέγεθος να κρατα μια σακούλα με σπασμένα τούβλα, ακριβώς όπως περιγράφεται από άλλους αυτόπτες μάρτυρες.

Ο Ντάνι παραδέχεται ότι ένιωθε ότι το θάρρος του τον εγκατέλειπε και ότι αμέσως αποφάσισε ότι καλύτερα να βιαστεί. Με ένα άλμα έφτασε στην κορυφή της σπειροειδούς σκάλας και βγήκε έξω στο δρόμο στη λεωφόρο Wentworth.Τον ακολούθησε το φάντασμα, που πετούσε τούβλα κοντά στα πόδια του. Ο Λανγκ παραδέχεται ότι το φάντασμα θα τον κυνηγούσε για πολύ καιρό αν δεν είχε κρυφτεί στο σπίτι του. Από τότε, δεν έχει ξανακοιμηθεί στο σταθμό.Οταν το Englewood ανακαινίστηκε λένε ότι το φάντασμα δεν εμφανίζεται εκεί τόσο συχνά όσο παλιά εως σταματησε εντέλως .

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications