Καβάλα: Δίωξη σε 37χρονο μίασμα και  νηπιαγωγό για ασέλγεια σε τρία κορίτσια και ένα αγόρι!

Σοκάρει την τοπική κοινωνία της Καβάλας η είδηση πως μια 37χρονη νηπιαγωγός κατηγορείται για ασέλγεια σε τέσσερα ανήλικα παιδιά, τρία κορίτσια και ένα αγόρι, με τους γονείς τους να έχουν καταθέσει μηνύσεις σε βάρος της.

Η νηπιαγωγός αντιμετωπίζει συνολικά τέσσερις μηνύσεις με σοβαρές κατηγορίες, που αφορούν ένα αγόρι ηλικίας τεσσάρων ετών και τρία κορίτσια ηλικίας τριών και τεσσάρων ετών.

Η υπόθεση ξεκινά τον Ιούλιο του 2022, όταν η μητέρα ενός 4χρονου κοριτσιού κατήγγειλε πως η παιδαγωγός ασελγούσε εις βάρος της κόρης της. Σήμερα, έξι μήνες μετά, το LIVE NEWS αποκαλύπτει πως σε βάρος της 37χρονης έχει, πλέον, ασκηθεί ποινική δίωξη και αναμένεται να δώσει τις δικές της εξηγήσεις ενώπιον ανακριτή. «Παραγγέλλουμε την άσκηση της ποινικής δίωξης σε βάρος της εγκαλούμενης για την πράξη της κατάχρησης ανηλίκων κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση», αναφέρει σχετικά η Εισαγγελία Εφετών Θράκης.

Η απότομη αλλαγή στη συμπεριφορά της μικρούλας, ήταν εκείνη που «χτύπησε» τα πρώτα καμπανάκια στους γονείς. Τον Φεβρουάριο, το 4χρονο κορίτσι άρχισε να εμφανίζει έντονα αισθήματα δυσφορίας και αρνητισμού. Σταμάτησε να συμμετέχει σε αθλητικές δραστηριότητες που της άρεσαν.

Προσέφευγε στην αγκαλιά της μητέρας της και επέμενε να παραμένει εκεί. Εκδήλωνε δυσφορία πηγαίνοντας στον παιδικό σταθμό. Η μικρή άρχισε δειλά – δειλά να εξηγεί στη μητέρα της για ποιον λόγο δεν ήθελε να πάει στο σχολείο και ύστερα με βοήθεια παιδοψυχολόγου ήρθε η φρικτή αποκάλυψη. «Όταν ρωτήθηκε η ανήλικη τι κάνουν με την κυρία και είναι μυστικό, έβαλε το χεράκι της στα γεννητικά της όργανα και έδειξε με χειρονομίες τον τρόπο με τον οποίο η νηπιαγωγός την ακουμπά στο επίμαχο σημείο. Η ανήλικη έδειξε με το χεράκι της μία ασελγή πράξη που η εγκαλούμενη τελούσε εξακολουθητικά σε βάρος της ανήλικης. Συγκεκριμένα, τής αφαιρούσε το εσώρουχο και την θώπευε», αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ.

«Κατέβασε το παντελόνι και του έπιασε τα γεννητικά όργανα»
«Άρχισε να γίνεται κακόκεφος, νευρικός και εκδήλωνε την άρνησή του για το σχολικό περιβάλλον, ενώ μέχρι τότε ήταν πάντα χαρούμενος. Ο 4χρονος εκμυστηρεύτηκε στην μητέρα του ότι η νηπιαγωγός τού κατέβασε το παντελόνι και του έπιασε τα γεννητικά όργανα στην αίθουσα του νηπιαγωγείου, όταν έλειπαν τα υπόλοιπα παιδιά της τάξης», αναφέρεται στην καταγγελία, αναφορικά με την ασέλγεια σε βάρος του αγοριού.

«Δεν έχει προτίμηση στο φύλο. Τα ίδια έκανε και σε αγόρια και σε κορίτσια», είπε η μητέρα παιδιού τεσσάρων ετών, θύματος της νηπιαγωγού. «Μετά τη δεύτερη καταγγελία που άκουσα, απευθύνθηκα σε ειδικό για το πώς θα μάθω αν έχει συμβεί κάτι και στο δικό μου παιδί. Οι πρώτες εκφράσεις που πήρα από το παιδί, είναι ότι “η κυρία μου είπε ότι μπορούμε να έχουμε μικρά ψεματάκια από τα παιδιά κι ότι αυτό είναι το δικό μας μυστικό”. Από εκεί και πέρα, με βοήθεια της ψυχολόγου, προσπάθησα να “ξεκλειδώσω” το παιδί», αναφέρει η ίδια.

Τα κινητά της νηπιαγωγού κατασχέθηκαν κατεστραμμένα
Η μαρτυρία των παιδιών ότι η παιδαγωγός τα φωτογράφιζε την ώρα που ασελγούσε σε βάρος τους, σοκάρει ακόμη περισσότερο. Ωστόσο, όταν οι αρχές εντόπισαν και κατάσχεσαν τις συσκευές της νηπιαγωγού, διαπίστωσαν πως τα δύο κινητά ήταν μη λειτουργικά κι επομένως μη αξιοποιήσιμα.

«Τα κατασχεθέντα πειστήρια (δύο κινητά τηλέφωνα) είναι μη λειτουργικά. Φέρουν φθορές τέτοιας έκτασης, που καθιστούν ανέφικτη την αξιοποίηση τους, στα πλαίσια της εισαγγελικής έρευνας. Οι ασελγείς πράξεις φέρεται να έλαβαν χώρα κατά το χρονικό διάστημα από τον Σεπτέμβριο του 2021 μέχρι και τον Μάϊο του 2022», σημείωσε η Εισαγγελία Εφετών Θράκης.

«Υπάρχουν τέσσερα περιστατικά εκτός από το δικό μας. Υπάρχει και μαρτυρία ενός αγοριού πως είδε το δικό μας κοριτσάκι να υφίσταται ασελγείς πράξεις από τη δασκάλα», δήλωσε ο ποινικολόγος Χρυσόστομος Βελάκης. Αξίζει να σημειωθεί πως κανένας από τους πραγματογνώμονες που εξέτασαν τα ανήλικα παιδιά δεν απέκλεισε τις γενετήσιες πράξεις που καταγγέλλονται.

«Η ποινική δίωξη που ασκήθηκε είναι για το βαρύτερο ποινικό αδίκημα που προβλέπεται σε σχέση με τα ανήλικα και υπάρχει στον ποινικό μας κώδικα. Είναι κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια με την βαρύτερη μορφή και ελάχιστη προβλεπόμενη ποινή είναι τα δέκα έτη κάθειρξης», δήλωσε ο ποινικολόγος που εκπροσωπεί μία από τις οικογένειες των καταγγελλόντων.

Κατόπιν υπογράμμισε: «Είχαμε αντιεισαγγελέα που αρχικά έβαλε την υπόθεση στο αρχείο. Δεν εξετάστηκαν ποτέ τα παιδάκια από παιδοψυχολόγο, καθώς οι Αρχές θεώρησαν ότι “αποκλείεται να συνέβησαν αυτά”».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications