Donald Trump:: «Αν δεν σταματήσουμε τους κομμουνιστές αυτή τη φορά, νομίζω ότι θα είναι το τέλος»

Η ομιλία του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ αυτό το Σάββατο ήταν μια έκθεση αληθειών.

Από το Νιου Χάμσαϊρ, όπου πήγε στις 28 Ιανουαρίου για να ξεκινήσει την ετήσια συνάντηση του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος σε αυτήν την πολιτεία, ο πρώην πρόεδρος αναφέρθηκε στα ζητήματα που ταλαιπωρούν την Αμερική λόγω της "Δημοκρατικής" κυβέρνησης, τα οποία ξεκίνησαν ή επιδεινώθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια.

Το Νιου Χάμσαϊρ αναδείχθηκε στην ομιλία του επειδή φιλοξενεί τις πρώτες προκριματικές εκλογές. Είναι μια αμερικανική παράδοση που βρίσκεται τώρα υπό τον έλεγχο των Δημοκρατικών, η οποία σκοπεύει να αφαιρέσει αυτό το προνόμιο από αυτήν την πολιτεία, όπου ο Τραμπ κέρδισε δύο προκριματικές εκλογές, το 2016 και το 2020.

Από εκεί και πέρα όμως, ο πρώην πρόεδρος δεν τσιγκουνεύτηκε να φέρει στο φως τη βρώμικη μπουγάδα της Δημοκρατικής Διοίκησης σε επίπεδο πολιτικής, οικονομίας και διπλωματίας. Όχι μόνο επανέλαβε την πρόθεσή του να περιορίσει την κινεζική επέκταση εάν επέστρεφε στον Λευκό Οίκο, αλλά μίλησε επίσης για θέματα που δεν φαίνεται να είναι σημαντικά για τον Μπάιντεν.

«Σταματήσαμε τους κομμουνιστές, σταματήσαμε τους μαρξιστές και αν δεν τους σταματήσουμε αυτή τη φορά, νομίζω ότι θα είναι το τέλος», είπε, οι Ηνωμένες Πολιτείες «καταστρέφονται από ένα διεφθαρμένο πολιτικό κατεστημένο».

«Χρειαζόμαστε έναν πρόεδρο που είναι έτοιμος να αρχίσει να εργάζεται από την πρώτη μέρα, και αρχίζω να εργάζομαι», είπε ο Τραμπ σε αυτή την ομιλία από το Νιου Χάμσαϊρ, ο οποίος τώρα εντάσσεται στην εκστρατεία του πριν ξεκινήσει επίσημα τον εκλογικό αγώνα.

Ο Ρεπουμπλικανός ηγέτης εξέφρασε ότι είναι «πιο θυμωμένος και πιο αφοσιωμένος τώρα από ποτέ» για όλα όσα συμβαίνουν στη χώρα, όπως η προέλαση του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας (ΚΚΚ), η συνοριακή κρίση, ο πόλεμος στην Ουκρανία ή τα σκάνδαλα με τον Χάντερ Μπάιντεν.

«Παρακαλούμε ξένα έθνη για πετρέλαιο όταν έχουμε πολύ περισσότερο πετρέλαιο από εκείνους…και επιπλέον, πουλάμε στην Κίνα εκατομμύρια και εκατομμύρια βαρέλια φθηνό πετρέλαιο», είπε ο πρώην πρόεδρος.

Σχετικά με την κρίση στα σύνορα, ανέφερε ότι «μέσα σε λίγες ώρες μετά την ορκωμοσία του» θα αποκαταστήσει «όλα τα μέτρα ασφαλείας των συνόρων για να επιτύχει γρήγορα τα πιο ασφαλή σύνορα στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών».

«Αν ήμουν πρόεδρος, ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας δεν θα είχε συμβεί ποτέ. Αλλά ακόμη και τώρα ως πρόεδρος θα μπορούσε να διαπραγματευτεί και να τερματίσει αυτόν τον κλιμακούμενο πόλεμο σε μόλις 24 ώρες, τι τραγική σπατάλη ανθρώπινης ζωής».

Αναφέρθηκε επίσης στη στρατιωτική ισχύ των ΗΠΑ, η οποία σύμφωνα με ορισμένες αναφορές έχει αποδυναμωθεί από τις προοδευτικές πολιτικές της σημερινής κυβέρνησης. «Έχουμε μεγάλο στρατό, αλλά αυτή τη στιγμή έχουμε μερικούς ανόητους πάνω μας», πρόσθεσε.

Αν και τα μεγάλα ΜΜΕ των ΗΠΑ δεν κάλυψαν αυτή την ομιλία, τα λόγια του πρώην προέδρου συνεχίζουν να διαπερνούν τους ψηφοφόρους του. Η άρνηση να μεταδώσουν τις δημόσιες εμφανίσεις του έγινε πιο εμφανής τις τελευταίες ώρες, με την καλωδιακή εταιρεία Directv να αφαιρεί από το πρόγραμμα του το συντηρητικό κανάλι Newsmax, το μόνο που μετέδωσε τα λόγια του Ντόναλντ Τραμπ από το Νιου Χάμσαϊρ.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications