Το μυστήριο του φρικτά ακρωτηριασμένου πτώματος στη λίμνη του Σάο Πάολο

Ένα ζεστό απόγευμα στις 29 Σεπτεμβρίου 1988, ένας ντόπιος έφηβος περπατούσε στις όχθες της λίμνης Billings στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, με σκοπό να κυνηγήσει πουλιά στα δάση γύρω από τη λίμνη .

Ξαφνικά παρατήρησε ένα μεγάλο κοπάδι από γύπες συγκεντρωμένο γύρω από αυτό που φαινόταν να είναι το κουφάρι ενός μεγάλου ζώου. Ξάπλωσε στην άλλη πλευρά της λίμνης όχι μακριά από το νερό.

Το αγόρι πέταξε μια πέτρα στα πουλιά για να φυγουν και να δει καλύτερα το πτώμα. Καθώς τα πουλια σκορπίστηκαν, το αγόρι συνειδητοποίησε ότι το πτώμα δεν ήταν ένα νεκρό ζώο, αλλά ένα ακρωτηριασμένο ανθρώπινο σώμα.

Ο έφηβος έτρεξε στο χωριό έντρομος και είπε στους κατοίκους το τρομερό του εύρημα. Κάλεσαν την αστυνομία και δύο αστυνομικοί από το αστυνομικό τμήμα του Santo Amaro έφτασαν στο σημείο το συντομότερο δυνατό.

Αφού αξιολόγησαν το μερος, αποφάσισαν ότι η κατάσταση ήταν πέρα ​​από την κατανόησή τους και μέχρι το βράδυ μια ολόκληρη ομάδα ερευνητών έφτασε στο σημείο όπου βρέθηκε το πτώμα.

Τις επόμενες ώρες οι φήμες για τον εντοπισμό της σορού εξαπλώθηκαν στα γύρω χωριά, αλλά η αστυνομία δεν σχολίασε το περιστατικό ούτε το βράδυ ούτε την επόμενη μέρα.

Οι ανακριτές εργάστηκαν στο σημείο όλη τη νύχτα και το επόμενο πρωί δεν υπήρχε ούτε πτώμα, ούτε ανακριτές, ούτε αστυνομία. Έμεινε μόνο μια κίτρινη ταινία που περικλείει το σημείο όπου βρέθηκε το πτώμα. Και δεν ελήφθησαν σχόλια για αυτό από την αστυνομία ή τις τοπικές αρχές ούτε τις επόμενες ημέρες, ούτε και μετά από μήνες και χρόνια.

Το περιστατικό άρχισε σταδιακά να ξεχνιέται από τους ντόπιους, αλλά έξι χρόνια αργότερα, φωτογραφίες του ακρωτηριασμένου πτώματος, με φρικιαστικές λεπτομέρειες των ακρωτηριασμών του στην έκθεση του ιατροδικαστή, δημοσιεύτηκαν στον βραζιλιάνικο Τύπο, οι οποίες διέρρευσαν ανώνυμα.

Το θύμα φέρεται να είναι ένας 53χρονος, ο οποίος αναγνωρίστηκε αλλά δεν κατονομάστηκε στο αρχείο. Η ταυτότητα διαπιστώθηκε χάρη σε οδοντιατρικά αρχεία.

Σύμφωνα με την έκθεση της νεκροψίας, τα μάτια του θύματος αφαιρέθηκαν και τα βλέφαρα και η γλώσσα αφαιρέθηκαν πολύ προσεκτικά. Το αριστερό του αυτί, τα χείλη και η σάρκα γύρω από την κάτω γνάθο και τον λαιμό του αφαιρέθηκαν επίσης προσεκτικά (ή κόπηκαν). Επιπλέον, του έλειπε ένα μεγάλο κομμάτι γνάθου.

Και οι δύο μασχάλες του θύματος ειχαν τρυπήθει σε ένα σημείο και η διάμετρος της τρύπας ήταν αρκετά μεγάλη, ανερχόμενη σε 1,5 ίντσα (σχεδόν 4 εκατοστά). Παρόμοιες τρύπες βρέθηκαν και στα πόδια και στα χέρια. Ήταν βαθιά και ειχαν τρύπησει εντελώς το δέρμα, το λίπος και το μυϊκό στρώμα.

Όλες αυτές οι στρογγυλές τρύπες είχαν το ίδιο μέγεθος και οι περισσότερες από αυτές έγιναν κατά μήκος των άκρων του σώματος του θύματος. Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι ήταν συμμετρικά ευθυγραμμισμένες μεταξύ τους.

Όταν οι ιατροδικαστές προσπάθησαν να εξετάσουν την κατάσταση των εσωτερικών οργάνων του θύματος, έμειναν άναυδοι με αυτό που βρήκαν. Το συκώτι, τα νεφρά, το στομάχι, το έντερο (λεπτό και παχύ) και το πάγκρεας του θύματος απουσίαζαν εντελώς, με αποτέλεσμα η κοιλιακή του κοιλότητα να είναι σχεδόν άδεια.

Παράλληλα, δεν βρέθηκε η παραμικρή τομή στο στομάχι του και η μόνη τρύπα από την οποία, θεωρητικά, μπορούσαν να αφαιρεθούν εσωτερικά όργανα, ήταν μια μικρή τρύπα στη θέση του ομφαλού.

Αυτά τα ευρήματα οδήγησαν τους ιατροδικαστές στο συμπέρασμα ότι τα όργανα του θύματος είχαν τραβηχτεί (ή αναρροφηθεί) έντεχνα από αυτές τις μικρές στρογγυλές τρύπες στο σώμα του, πιθανότατα μέσω του ομφάλιου και του μασχαλιαίου.

Όσον αφορά τα άλλα μέρη του σώματος που έλειπαν, το όσχεο έλειπε και το παχύ έντερο αφαιρέθηκε μαζί με το ορθό, έτσι ώστε μια μεγάλη αιματηρή τρύπα άνοιξε στη θέση του πρωκτού του πτώματος.

Το σώμα είχε στραγγιστεί εντελώς από αίμα.

Οι ακρωτηριασμοί στο σώμα του θύματος έγιναν με τόση ακρίβεια σαν απο χειρουργο. Και δεν υπήρχε ούτε σταγόνα αίματος γύρω από τις άκρες των τρυπών. Αυτό προέβαλε δύο θεωρίες. Είτε αφαιρέθηκε το αίμα του θύματος ταυτόχρονα με τη συλλογή οργάνων, είτε οι πληγές στο σώμα του καυτηριάστηκαν αμέσως.

Η έκθεση σωματικής τοξικολογίας δεν έδειξε σημάδια αναισθησίας ή παραλυτικού φαρμάκου. Αυτό σήμαινε ότι το θύμα είχε θεωρητικά πλήρως τις αισθήσεις του όταν το σώμα του ακρωτηριάστηκε. Σύμφωνα με τη νεκροψία, το θύμα πέθανε λόγω καρδιακής ανακοπής που προκλήθηκε από έντονους πόνους.

Η αυτοψία του κρανίου αποκάλυψε σοβαρό εγκεφαλικό οίδημα, αν και το ίδιο το κρανίο δεν υπέστη βλάβη. Αυτό, επίσης, υποδηλώνει ότι ο θάνατος του άνδρα πρέπει να ήταν εξαιρετικά οδυνηρός.

Το θύμα πέθανε μόλις 24 ώρες πριν από την ανακάλυψη του πτώματός του, αλλά, παραδόξως παρόλο που το σώμα ανακαλύφθηκε όταν περικυκλώθηκε από κοπάδια γύπες, δεν υπήρχαν σημάδια που να δείχνουν ότι τρέφονταν με τη σάρκα του - δεν βρέθηκαν σημάδια από τα νύχια και τα ράμφη των αρπακτικών στο σώμα.

Αναφέρθηκε ότι ο άνδρας που δολοφονήθηκε υπέφερε από επιληψία και αλκοολισμό. Επισκεπτόταν συχνά τη λιμνη για να ψαρέψει, αλλά δεν γύρισε σπίτι. Η οικογένειά του κατέθεσε λίστα καταζητούμενων τρεις ημέρες πριν την ανακάλυψη της σορού του.

Ο άνδρας έπαιρνε χάπια για τη θεραπεία της επιληψίας και οι ερευνητές αρχικά πίστεψαν ότι έπρεπε να είχε αναμείξει αλκοόλ με τα φάρμακά του, κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει μια σοβαρή και θανατηφόρα αντίδραση.

Πρότειναν εντελως γελοια ότι το σώμα του στη συνέχεια ροκανίστηκε από πλάσματα όπως αρουραίους και γύπες που αφθονούσαν στα δάση γύρω από τη λιμνη. Σύμφωνα με την αρχική τους θεωρία, τα τραύματά του ήταν αποτέλεσμα φθοράς και μεταθανάτιας θήρευσης ζώων.

Ωστόσο, αυτή η θεωρία σύντομα διαψεύστηκε από άλλους ερευνητές. Η περίοδος μεταξύ του θανάτου του και της ανακάλυψής του ήταν πολύ σύντομη για να αποδοθεί η εξαφάνιση των εσωτερικών οργάνων και των εξωτερικών μερών του σώματος . Επιπλέον, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, δεν βρέθηκαν σημάδια από νύχια, δόντια ή ράμφη στο σώμα, και αυτά φαινόταν εντελώς αφύσικα.

Παράλληλα, στα ίδια στοιχεία που διέρρευσαν υποδεικνύεται ότι παρά τις πολλές παραδοξότητες, οι αρχές τελικά ειπαν για τον θάνατο ενός άνδρα που επήλθε από φυσικά αίτια. Αυτό προκάλεσε πολύ θόρυβο και σκεπτικισμό στην κοινωνία και ο κόσμος κατηγόρησε μαζικά τις αρχές ότι απέκρυψαν τα πραγματικά αίτια του θανάτου του . Μάλιστα, επισημάνθηκε ότι οι αρχές και η αστυνομία απέκρυβαν επιμελώς όλα αυτά για έξι χρόνια.

Εξωγήινοι
Οι ομοιότητες μεταξύ των παράξενων ακρωτηριασμών ζώων που αποδίδονται συχνά στο έργο εξωγήινων και αυτή η υπόθεση είναι ύποπτα μεγάλες. Μάλιστα, όταν στον ιατροδικαστή έδειξαν εικόνες ακρωτηριασμών ζώων που είχαν καταγραφεί σε διάφορες χώρες τα χρόνια που ακολούθησαν την έρευνα, έμεινε έκπληκτος από την ομοιότητα των κοψιμάτων που βρέθηκαν στο σώμα των βοοειδών και στο σώμα του θύματος.

Συγκεκριμένα, ο τρόπος με τον οποίο αφαιρέθηκαν τα μάτια και το δέρμα γύρω από τη γνάθο έμοιαζε ιδιαίτερα.
Επίσης, δεδομένου του γεγονότος ότι τα όργανα του θύματος αφαιρεθηκαν ενώ είχε ακόμη τις αισθήσεις του και θεωρητικά να κινηθεί, η εξωγήινη παρέμβαση φαίνεται τον εμποδιζε.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications