Παρατηρήσεις UFO από πληρώματα αεροπορικών εταιρειών

Παραδοσιακά μερικές από τις πιο αξιόπιστες αναφορές για θεάσεις UFO προέρχονται από πιλότους,συμπεριλαμβανομένων των επιβατικών αεροσκαφών και των μελών του πληρώματος τους..

Στις 24 Ιουνίου 1947, ο Αμερικανός πιλότος Kenneth Arnold είδε εννέα «ιπτάμενους δίσκους» ενώ πετούσε πάνω από τα βουνά Cascade, που ήταν ένα από τα ορόσημα στην ουφολογία, και μόλις μια εβδομάδα μετά, ένα παρόμοιο θέαμα εμφανίστηκε ενώπιον του πληρώματος της πτήσης επιβατών 105. από το Boise, Idaho, στο Seattle, Washington.

Ο καπετάνιος Emil J. Smith και ο συγκυβερνήτης Ralph Stevens είδαν δύο ξεχωριστές ομάδες "δίσκων" χωρίς φτερά που ήταν "επίπεδοι στο κάτω μέρος και στρογγυλεμένοι από πάνω" καθώς το αεροπλάνο πετούσε πάνω από το Emmett του Αϊντάχο. Σε μέγεθος, αυτά τα αντικείμενα περιγράφηκαν ως «σημαντικά μεγαλύτερα από τα συμβατικά αεροσκάφη».

Ο συγκυβερνήτης άναψε τα φώτα προσγείωσης, στην αρχή νομίζοντας ότι επρόκειτο για κάποιο άλλο αεροσκάφος, αλλά το πλήρωμα σύντομα είδε ότι αυτά τα αεροσκάφη δεν είχαν φτερά, ουρές ή καθόλου αισθητές μηχανές.

Στη συνέχεια, ο Smith και ο Stevens κάλεσαν για επιβεβαίωση τον πύργο ελέγχου για αυτό που είχαν δει, και μια ομάδα UFO επιτάχυνε με απίστευτη ταχύτητα ενώ μια δεύτερη ομάδα πήρε θέση από πάνω τους για λίγο πριν επιταχύνει επίσης με ταχύτητα που υπερβαίνει κατά πολύ την ταχύτητα οποιασδήποτε συμβατικoυ αεροσκάφους και στη συνέχεια πήρε πάλι σχηματισμό κοντά στο αεροσκάφος.

Αφού κάλεσαν μια αεροσυνοδό για να έναν τρίτο επιβεβαιωτικό μάρτυρα, οι πιλότοι παρακολούθησαν τον σχηματισμό για λίγο και κάλεσαν το Οντάριο του Όρεγκον για να προσπαθήσουν να λάβουν επιβεβαίωση από το έδαφος, μετά είδαν το UFO να εκτινάσσεται προς τα εμπρός και να εξαφανίζεται με μεγάλη ταχύτητα προς τα δυτικά.

Ένα παράξενο αντικείμενο που καταγράφηκε σε βίντεο από επιβατικό αεροπλάνο σε μεγάλο ύψος:

Τον Οκτώβριο του 1950, το αεροσκάφος της California Central Airlines, με πιλότο τον Cecil Hardin και τον συγκυβερνήτη Jack Conroy, πετουσε στο Όκλαντ της Καλιφόρνια. Κάπου μεταξύ Van Nuys και San Fernando είδαν «ένα φωτισμένο αντικείμενο να πλησιάζει κατά μέτωπο».

Το αντικείμενο ήταν περίπου 85 πόδια (26 μέτρα) μήκος, με έξι έως οκτώ φωτεινά φώτα που αναβοσβήνουν κατά μήκος της κορυφής. Πλησίαζε το αεροπλάνο με τέτοια ταχύτητα και τροχιά που ήδη ετοιμάζονταν για σύγκρουση. Ωστόσο, ξαφνικά το αντικείμενο χαμήλωσε το ύψος του και πέταξε κάτω από αεροπλανο και αμέσως εξαφανίστηκε.

"Ήταν αδύνατο να πούμε ακριβώς πόσο γρήγορα πετούσε ή πόσο μεγάλος και μακριά από εμάς ήταν. Αλλά αποδείχθηκε μεγάλο αρκετά γρήγορο και ήταν αρκετά κοντά - ίσως 500 πόδια. Κινούσε με τρομερή ταχύτητα, Και αυτό ήταν πραγματικά περίεργο είναι ότι δεν φαινόταν να έχει άτρακτο. Επίσης, δεν νιώσαμε τον θόρυβο κάποιας μηχανής όταν το αντικείμενο πέρασε κάτω από το αριστερό μας φτερό", είπε ο Conroy.

Επίσης, χρονολογείται από τη δεκαετία του 1950 η περίπτωση του Raymond Ryan της American Airlines και του Αξιωματικού William Neff, οι οποίοι πετούσαν πάνω από το Albany της Νέας Υόρκης στις 8 Απριλίου 1958, όταν είδαν ένα πολύ λαμπρό λευκό φως που στην αρχή το μπέρδεψαν με άλλο αεροσκάφος οτι θα είχε τα φώτα προσγείωσης αναμμένα.

"Η αρχική ταχύτητα, σύμφωνα με τον πρώτο αξιωματικό, ήταν πιθανώς μεταξύ 800 και 1000 μίλια την ώρα. Είναι δύσκολο να πούμε πόσο ήταν, αλλά πολύ πιο γρήγορο, πραγματικά πολύ πιο γρήγορη από κοινό αεροσκάφος. Και δεν θα μπορούσε να είναι αεροσκάφος τζετ σε αυτό το υψόμετρο. ".

Στη συνέχεια, οι πιλότοι κάλεσαν στην κοντινή αεροπορική βάση Griffiss, αλλά δεν είχε ενεργό ραντάρ εκείνη τη στιγμή και δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τη θέση του μυστηριώδους αντικειμένου, και ενώ ακολουθούσε το αντικείμενο, η βάση κατάφερε τελικά να ενεργοποιήσει το ραντάρ της και να το εντοπίσει. Τώρα το UFO το είδαν αρκετοί παρατηρητές στο έδαφος τόσο στο αεροδρόμιο όσο και στην αεροπορική βάση.

Ένα απο το πιο διάσημο περιστατικό συνέβη το βράδυ της 23ης Φεβρουαρίου 1959, πάνω από το Williamsport της Πενσυλβάνια. Βασικοί αυτόπτες μάρτυρες ήταν ο πιλότος Peter W. Killian και ο James Dee, οι οποίοι εκείνη τη στιγμή πετούσαν με ενα DC-6B της American Airlines από το Νιούαρκ στο Ντιτρόιτ.Η νύχτα ήταν καθαρή. Ξαφνικά παρατήρησαν τρία λαμπερά φώτα που νόμιζαν οτι ηταν αστερία. Ωστόσο, τα φώτα κινήθηκαν προς την κατεύθυνση τους και εκείνη τη στιγμή συνειδητοποίησαν ότι δεν επρόκειτο για αστέρια αλλα ούτε για ένα συνηθισμένο αεροπλάνο. Επικοινώνησαν με δύο άλλα αεροσκάφη της American Airlines στην περιοχή για να μάθουν ότι άλλα πληρώματα είχαν επίσης εντοπίσει αυτά τα αντικείμενα, και στο μεταξύ, τα UFO περιστασιακά κινούνταν προς τα εμπρός και επέστρεφαν στην αρχική τους θέση.

Καθ' όλη τη διάρκεια του περιστατικού, τα αντικείμενα άλλαζαν φωτεινότητα συνεχώς, αναβοσβήνουν και ξεθωριάζουν, εναλλάσσοντας το χρώμα τους από κίτρινο-πορτοκαλί σε έντονο μπλε-λευκό. Όταν το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο Ντιτρόιτ, το πλήρωμά του έμαθε ότι πολλά άλλα πληρώματα αεροπορικών εταιρειών είχαν αναφέρει ότι ακολουθήθηκαν από περίεργα ιπτάμενα αντικείμενα με τον ίδιο τρόπο.

Η USAF απέρριψε γρήγορα το περιστατικό ως μια επιχείρηση ανεφοδιασμού του στρατού. Η American Airlines απέρριψε το περιστατικό ως παρατήρηση UFO και άλλες αεροπορικές εταιρείες επίσης. Την ίδια στιγμή, ο Killian δεν συμφωνούσε με αυτήν την εκδοχή:"Αν η πολεμική αεροπορία θέλει να το πιστέψει, μπορεί. Αλλά ξέρω πώς μοιάζει ένα B-47, και ξέρω πώς είναι ένα KC-97, και ξέρω πώς έμοιαζαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης τη νύχτα. Και δεν είναι αυτό που είδα τότε", είπε.

Το επόμενο περιστατικό ήταν στις 28 Φεβρουαρίου 1968, όταν ο Captain Robert F. Railman, ο Flight Officer A.J. Farmer και ο Officer Security Rick Morrison πετούσαν με μια πτήση της Eastern Air Lines από το Σεντ Λούις στο Μαϊάμι και παρατήρησαν μια σειρά από κόκκινα φώτα που αναβόσβηναν να πλησιάζουν αεροσκάφη.τόσο γρήγορα και επιθετικά που αναγκάστηκαν να αναλάβουν δράση αποφυσης.

Όταν προσπάθησαν να αναφέρουν επίσημα το περιστατικό, τους είπαν ότι το ραντάρ δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει την παρουσία αεροπλάνων ή μετεωρολογικών μπαλονιών στην περιοχή και η αεροπορική εταιρεία τους διέταξε να ανακαλέσουν αυτή τη μαρτυρία και να μην μιλήσουν περαιτέρω.

Στις 14 Φεβρουαρίου 1973, μια πτήση με το DC-8 πετούσε από το Σεντ Λούις προς το Ντάλας όταν το πλήρωμα είδε ένα αντικείμενο από κάτω τους, το οποίο στην αρχή μπέρδεψε με άλλο αεροσκάφος. Το αντικείμενο κινούνταν με την ίδια ταχύτητα με το αεροπλάνο τους και προς την ίδια κατεύθυνση.

Κατά την παρατήρηση του μυστηριώδους αντικειμένου, το πλήρωμα είδε το "ασυνήθιστο σταθερό πορτοκαλί φως" του και στη συνέχεια το αντικείμενο ξαφνικά ανέβηκε γρήγορα κάθετα "σαν ανελκυστήρας", στη συνέχεια έκανε μια απότομη στροφή και πλησίασε το αεροσκάφος. Το πλήρωμα μπορούσε τώρα να δει ότι ήταν ένα δισκοειδές, ασημί μεταλλικό σκάφος με διαφανή θόλο στην κορυφή.

Ο πιλότος έστρεψε το ραντάρ καιρού προς το μέρος του και μόλις το έκανε, το αντικείμενο εκτοξεύτηκε ευθεία, πέταξε πάνω από το DC-8 για λίγο εξαφανίστηκε από το οπτικό πεδίο πριν εμφανιστεί ξανά, κατεβεί ευθεία προς τα κάτω για να πάρει μια νέα θέση ακριβώς κάτω από το μύτη του αεροπλάνου.

Μπορούσαν τώρα να κοιτάξουν στον θόλο και να δουν «δύο ή τρεις κινούμενες σκοτεινές οντότητες» εκεί. Στη συνέχεια το αντικείμενο πέταξε προς τα εμπρός, έκανε μια σειρά από «ταλαντευτικές κινήσεις» και εξαφανίστηκε από το οπτικό πεδίο. Ο επίγειος έλεγχος επιβεβαίωσε την παρουσία αυτού του αντικειμένου στο ραντάρ και το παρακολούθησε για 50 μίλια πριν εξαφανιστεί.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications