Ο Βρετανός αστρονόμος Royal προειδοποιεί ότι αυτός μπορεί να είναι ο τελευταίος αιώνας της ανθρωπότητας στη Γη

Ο Λόρδος Ρις, ο οποίος είναι Βασιλικός αστρονόμος της Βρετανίας από το 1995, λέει ότι ο τρέχων αιώνας είναι ο πιο επικίνδυνος που έχει δει η ανθρωπότητα μέχρι στιγμής και μπορεί κάλλιστα να είναι ο τελευταίος .

Ο αστρονόμος Royal Martin Rees, ένας από τους πιο διακεκριμένους αστροφυσικούς της χώρας, έχει προβλέψει ένα ζοφερό μέλλον για την ανθρωπότητα. Ο τρέχων αιώνας «είναι ξεχωριστός» .

Λέει ότι υπάρχουν τόσες πολλές απειλές, από την κλιματική αλλαγή έως την υπερβολική εξάρτηση από την τεχνολογία, που είναι δύσκολο να δούμε πώς μπορεί να επιβιώσει η ανθρωπότητα.

Ο Λόρδος Ρις συμφωνεί με εκείνους που βλέπουν ένα μετα-ανθρώπινο μέλλον όπου η ανθρωπότητα συγχωνεύεται με την τεχνητή νοημοσύνη, λέγοντας στο Φεστιβάλ Επιστήμης του Cheltenham νωρίτερα φέτος ότι η ανθρωπότητα είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα «αντικατασταθεί» από τεχνητά ευφυή σούπερ ρομπότ την επόμενη χιλιετία.

Όμως, είπε στο περιοδικό New Statesman, ότι η εξέλιξη θα φέρει μαζί της ένα σοβαρό φιλοσοφικό ερώτημα: «Πόσο καιρό θα συνεχίσεις να είσαι εσύ;»

"Επειδή είμαστε συνδεδεμένοι με το σώμα μας και θα μπορούσαν να κάνουν πολλούς κλώνους αυτού του ηλεκτρονικού πράγματος, άρα ποιος θα είσαι;"

Προβλέποντας ότι όταν τελικά συναντήσουμε μια εξωγήινη νοημοσύνη, είναι πιο πιθανό να πάρει τη μορφή ενός ρομπότ παρά ενός πλάσματος από σάρκα και οστά. Οι άνθρωποι είναι πολύ πιθανό να κάνουν μια «μετάβαση από σάρκα και οστά σε ηλεκτρονικές οντότητες», έγραψε στο βιβλίο του 2018 On The Future, αλλά είπε ότι είχε «μηδενική εμπιστοσύνη».

Αν και διανύουμε περίπου «45 εκατομμύρια αιώνες στην ιστορία της Γης», είπε, εάν η ανθρωπότητα καταφέρει να επιβιώσει στις τρέχουσες προκλήσεις της, το μέλλον μας θα μπορούσε να είναι «τουλάχιστον όσο το παρελθόν». «Μπορεί να μην είμαστε καν στο μεσαίο στάδιο της εμφάνισης της πολυπλοκότητας», πρόσθεσε. «Και όταν ο ήλιος πεθάνει, οι οντότητες που τον παρατηρούν θα είναι τόσο διαφορετικοί από εμάς όσο εμείς από ένα έντομο».

«Οι συνθήκες για τον μέσο άνθρωπο έχουν χειροτερέψει τα τελευταία 20 χρόνια», με μια οικονομία σε κρίση και με τα συνδικάτα που δεν είχαν τη δύναμη που είχαν κάποτε για να υπερασπιστούν τον απλό άνθρωπο. «Έχουμε πάει σε λάθος κατεύθυνση. Είναι ξεκάθαρο ότι το ΕΣΥ βρίσκεται σε χειρότερη θέση από πριν». Είναι σχεδόν σαν ο χρόνος της ανθρωπότητας σε αυτή τη Γη τελειώνει.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications