Μαγιορκίνης: Θα Eμβολιαζόμαστε κάθε χρόνο  με επικαιροποιημένα εμβόλια! Θα έχουμε καινούρια εμβόλια κάθε φορά

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης το πρωί της Τετάρτης, αποκάλυψε ότι το εμβόλιο κατά της Covid-19 θα είναι ετήσιο!

Δηλαδή δεν θα πιέσουν τους πολίτες να κάνουν απλώς μία 5η δόση, αλλά και 6η, 7η, 8η,… 20η, επ’ άπειρον.

Κι όλα αυτά παρά το γεγονός ότι τα εμβόλια κατά της Covid-19 εκ των αποτελεσμάτων έχουν προκαλέσει χιλιάδες θανάτους και σοβαρές παρενέργειες.

Όπως τόνισε «αυτά τα επικαιροποιημένα εμβόλια που ανακοινώθηκαν είναι για φέτος. Του χρόνου πρόθεση είναι να υπάρξει εμβολιασμός με άλλο επικαιροποιημένο εμβόλιο».

«Τα επικαιροποιημένα εμβόλια θα καλύψουν καλύτερα τις παραλλαγές που κυκλοφορούν την τελευταία χρονική περίοδο. Η πρόθεση είναι να είναι ετήσιο. Το επικαιροποιημένο εμβόλιο θα είναι αυτό για φέτος και μετά πάλι του χρόνου, εάν χρειαστεί».

Στη συνέχεια εξήγησε γιατί τα επικαιροποιημένα εμβόλια θα είναι ετήσια: «Αρχικά χρειάστηκαν πολλές δόσεις για να χτιστεί μία βασική ανοσία. Από την στιγμή που χτίστηκε δεν χρειάζεται να γίνεται πιο συχνά, αλλά κάθε χρόνο».

Μέχρι στιγμής δεν προβλέπεται σύσταση για εμβολιασμό με τα επικαιροποιημένα εμβόλια για τον γενικό πληθυσμό, εκτός εάν κρίνει ο θεράπων ιατρός ότι συντρέχει λόγος.

«Ανάμεσα στα συμπτώματα μετά τον εμβολιασμό είναι ο τοπικός πόνος στο χέρι και ενδεχομένως πυρετός και μικρή κακουχία που έχει διάρκεια 1 -2 ημερών».

Σχετικά με την μετάλλαξη «Κένταυρος», της οποίας το πρώτο κρούσμα εντοπίστηκε και στη χώρα μας, ο κος Μαγιορκίνης τόνισε πως η εν λόγω παραλλαγή επικράτησε κυρίως σε περιοχή της Ινδίας, ωστόσο σε άλλες χώρες που εντοπίστηκε δεν έχει δημιουργήσει ιδιαίτερο πρόβλημα.

Τότε αφού δεν έχει δημιουργήσει ιδιαίτερο πρόβλημα για ποιο λόγο θα πρέπει να εμβολιάζεται ο κόσμος;

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications