Η Πεντέλη στις φλόγες: Κάτοικοι αρνούνται να εκκενώσουν τα σπίτια τους– Προσπαθούν ακόμα και με λάστιχα ποτίσματος

Έχει δοθεί εντολή για εκκένωση σε Ανθούσα, Ντράφι, Διώνη και Δασαμάρι

Παρά το γεγονός ότι έχουν σταλεί μηνύματα από το 112 για εκκένωση στο Ντράφι και στην Ανθούσα, οι κάτοικοι αρνούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και στο γνωστό σχέδιο που εφαρμόζει από πέρυσι η κυβέρνηση, αυτό της εκκένωσης γιατί φοβούνται ότι απλά μετά θα χαθεί η περιουσία τους.

Οι αστυνομικοί προσπαθούν να τους απομακρύνουν, διότι η κατάσταση με τη φωτιά στην Πεντέλη είναι επικίνδυνη.

Μάλιστα συγκλονίζει η εικόνα ενός κατοίκου της Πεντέλης που προσπαθεί με λάστιχο να σβήσει τη φωτιά που έχει φτάσει μια ανάσα από το σπίτι του, καθώς η πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη από το απόγευμα της Τρίτης (19.7.2022) σε όλη εκείνη την περιοχή.

Όπως θα δείτε και από τα τηλεοπτικά πλάνα παρακάτω, ο κάτοικος της περιοχής έχει πάρει ένα λάστιχο και προσπαθεί να αποτρέψει τη φωτιά από το να κάψει το σπίτι του στην Πεντέλη.

Οι κάτοικοι προσπαθούν να προστατέψουν τα σπίτια τους από τη φωτιά στην Πεντέλη, παρόλο που τους απομακρύνει η αστυνομία.
Αυτή την στιγμή οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν να αντιμετωπίσουν δύο μέτωπα, το ένα που κινείται προς Ντράφι και άλλο ένα που κινείται νότια και δυτικά προς την περιοχή Καλλιθέα και Καλύβια Πεντέλης.

Στις φλόγες είναι μια τεράστια περιοχή στο βουνό της Πεντέλης και συγκεκριμένα στο Ντράφι, τη γειτονική και συνορεύουσα Ανθούσα, το Δασαμάρι και τη Διώνη.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications