Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά στην Πεντέλη: Στα πρώτα σπίτια στο Ντράφι οι φλόγες – Δόθηκε η εντολή εκκένωσης

Πλέον το μέτωπο κινείται προς το Ντράφι το οποίο εκκενώνεται όπως μετέδωσε τηλεοπτικός σταθμός προς Παλλήνη καθώς οι φλόγες βρίσκονται στα πρώτα σπίτια, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι με τις ρυπές να φτάνουν τα οκτώ μποφόρ ενώ εκτός από το γνωστό πλέον μήνυμα του 112 που στάλθηκε χωρίς να αναφέρει κατι συγκεκριμένο ήδη η πυροσβεστική μιλά για δύσκολη πυρκαγιά!

Επιχειρούν 78 πυροσβέστες με 22 οχήματα, 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων συμπεριλαμβανομένων και 28 Ρουμάνων πυροσβεστών, 11 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα.

Παράλληλα αναμένεται να ενισχυθούν οι επίγειες δυνάμεις ενώ δόθηκε εντολή σε 3 Tractores και 1 Chinoock και είναι στον αέρα.

Όπως τόνισε στην ΕΡΤ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός: “Πρόκειται για μία δύσκολη πυρκαγιά. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να την ελέγξουμε. Καίει αρκετά έξω από το Ντράφι και δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές. Τα εναέρια μέσα θα επιχειρούν μέχρι τις 9 το βράδυ”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά άρχισε βόρεια της Ανθούσας και κινήθηκε προς ορεινό όγκο Πεντέλης. Είναι ακόμη ψηλά, σε δασική έκταση (πουρνάρι και πεύκα) πάνω από το Ντράφι (βόρεια πλευρά Ντράφι – περιοχή Βαγιάτι).

Παράλληλα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας απέστειλε μήνυμα μέσω του 112 για τους κατοίκους των γύρω περιοχών μέσω του οποίου τους καλεί να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Η εστία είναι μεγάλη και καίει στα σύνορα της Πεντέλης με το Πικέρμι. Στο σημείο έσπευσαν 24 πυροσβέστες με 12 οχήματα.
Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική μετά από φωτιά που ξέσπασε, το απόγευμα της Τρίτης, στο Νταού Πεντέλης.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, καίει χαμηλή βλάστηση.
Αμέσως κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, αποτελούμενες από 24 άνδρες και 12 οχήματα.
Στο σημείο υπάρχουν διάσπαρτες κατοικίες, χωρίς ωστόσο προς το παρόν να απειλούνται άμεσα.
Η φωτιά είναι ορατή από πολλές περιοχές των Βορείων Προαστίων, όπως το Μαρούσι, ο Γέρακας και τα Μελίσσια.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications