Εμφανίστηκε το πρώτο κρούσμα της ευλογιάς των πιθήκων στην Ελλάδα!

Η ανακοίνωση του μασονο-ΕΟΔΥ το οποίο βλέπει παντού πανδημίες αλλα κάνει γάργαρα δυο αληθινες μολυσματικές και κληρονομικές "πανδημίες" η μια μάλιστα βαφτίστηκε "ιδεολογία" και επειδή προφανώς είμαστε οι μονοί που γνωρίζουμε διότι δεν έχουμε τον ιο του δόγματος αλλα και επειδή διαθέτουμε λογική, εδώ και 3-4 χρόνια συκοφαντούν αυτή την σελίδα και κάνουν πάσης φύσεως ιντερνετικό πόλεμο :

Έως και τις 7 Ιουνίου έχουν καταγραφεί συνολικά 577 κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων σε 18 χώρες της Ευρώπης, καθώς και 437 κρούσματα σε 10 χώρες εκτός Ευρώπης.

Σήμερα 08/06/2022 δηλώθηκε στον ΕΟΔΥ κρούσμα με κλινική συμπτωματολογία συμβατή με το νόσημα από το Νοσοκομείο «Ανδρέας Συγγρός». Πρόκειται για άνδρα με προσφατο ταξίδι στη Πορτογαλία.

Ο αρχικός έλεγχος που πραγματοποιήθηκε στο Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας του Οργανισμού για είδη non-variola orthopox ιών, στα οποία συγκαταλέγεται και ο ιός της ευλογίας των πιθήκων, ήταν θετικός.

Τα δείγματα έχουν αποσταλεί στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ για τη γονιδιωματική επιβεβαίωση του ιού της ευλογιάς των πιθήκων. Ο ασθενής νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση.

Σύμφωνα με τα έως τώρα διαθέσιμα επιδημιολογικά δεδομένα ο κίνδυνος για το γενικό πληθυσμό εξακολουθεί να είναι χαμηλός, καθώς η νόσηση είναι συνήθως ήπια και αυτοπεριοριζόμενη και το νόσημα χαρακτηρίζεται από μικρή σχετικά μεταδοτικότητα.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications