Οι ΗΠΑ έκαναν προσομοίωση με τον ιός της ευλογιάς  το 2021 με 270 εκατομμύρια θανάτους

Φαίνεται ότι έχουμε μπει στην εποχή των «συμπτώσεων». Για παράδειγμα, τον Οκτώβριο του 2019, μια ομάδα 15 επιχειρηματιών, κυβερνητικών αξιωματούχων και γιατρών συναντήθηκαν στη Νέα Υόρκη για να σχεδιάσουν την παγκόσμια απάντηση σε ένα παγκόσμιο ξέσπασμα ενός άγνωστου και εντελώς φανταστικού κορωνοϊού.

Ο φανταστικός κορωνοϊός στο κέντρο της προσομοίωσης Event 201, μια συνεργασία μεταξύ του Johns Hopkins Center for Health Security, του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ και του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates, ονομαζόταν CAPS και ξεκίνησε με χοίρους στη Βραζιλία.

Πολλοί από αυτούς που συμμετείχαν στο Event 201 είπαν ότι το "Big Tech" δεν είναι πλέον πλατφόρμα, αλλά ραδιοτηλεοπτικός φορέας και πρέπει να παρέμβει για την καταπολέμηση των "ψεύτικων ειδήσεων". Ένας άλλος συμμορίτης από τους παρευρισκόμενους δαιμονοποίησε αυτά που ονομάζουν αυτοί θεωρίες συνωμοσίας δηλαδή την αλήθεια που δεν πρεπε να ασχολούνται οι μάζες.

Το σχέδιο ήταν να λογοκρίνουν όλες τις πληροφορίες που προέρχονται από το Διαδίκτυο, χρησιμοποιώντας τη δικαιολογία των «ψευδών ειδήσεων», δηλώνοντας ότι η διάδοση ψευδών πληροφοριών κατά τη διάρκεια έκτακτης ανάγκης είναι μεγαλύτερο πρόβλημα από το συνηθισμένο και πρέπει να σταματήσει γιατι το κοπάδι πρέπει να ακούει μονο αυτούς . Μήνες αργότερα το «υποθετικό» σενάριο εκπληρώθηκε. Αλλά και πάλι, έχουμε μια νέα «σύμπτωση».

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID, ο δημόσιος οργανισμός των ΗΠΑ Nuclear Threat Initiative (NTI) συνεργάστηκε με τη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου (MSC) για τη διεξαγωγή μιας άσκησης προσομοίωσης με στόχο τη μείωση των βιολογικών απειλών. Το παράδειγμα που επέλεξαν για την άσκηση ήταν «ένα ασυνήθιστο στέλεχος του ιού της ευλογιάς των πιθήκων». Στην άσκηση, οι δύο ομάδες δημιούργησαν το ξέσπασμα του στελέχους της ευλογιάς των πιθήκων σε μια φανταστική χώρα που ονομάζεται «Brinia» που τελικά εξαπλώνεται παγκοσμίως μέσα σε 18 μήνες.

Στο σενάριο, το αρχικό ξέσπασμα προκλήθηκε από τρομοκρατική επίθεση χρησιμοποιώντας παθογόνο κατασκευασμένο σε εργαστήριο . Στο τέλος της άσκησης, η «φανταστική πανδημία» είχε ως αποτέλεσμα περισσότερα από τρία δισεκατομμύρια κρούσματα και 270 εκατομμύρια θανάτους παγκοσμίως.

Τώρα, το πιο ανησυχητικό είναι ότι το υποθετικό σενάριο λαμβάνει χώρα στις 5 Ιουνίου 2022, ξεκινώντας με ένα ξέσπασμα στη Μπρίνια, αφού μια τρομοκρατική ομάδα από τη γειτονική χώρα «Arnica», η οποία είναι επίσης φανταστική, αναπτύσσει τον ιό με παράνομο τρόπο. Η ανεξάρτητη τρομοκρατική ομάδα Arnican, γνωστή ως SPA, είχε συνεργαστεί με επιστήμονες για να κατασκευάσει ένα εξαιρετικά μεταδοτικό και θανατηφόρο παθογόνο .

Οι τρομοκράτες διασκορπίζουν τον ιό σε πολυσύχναστους σιδηροδρομικούς σταθμούς στη Brinia, χρονομετρώντας την επίθεση κατά τη διάρκεια εθνικής εορτής, επιτρέποντας στον ιό να εξαπλωθεί περαιτέρω. Οι αρχές αναφέρουν 1.421 κρούσματα και τέσσερις θανάτους στη φανταστική χώρα, η οποία έχει πληθυσμό 250 εκατομμυρίων κατοίκων.

«Επειδή η ευλογιά των πιθήκων δεν εμφανίζεται φυσικά στη Μπρίνια, τοπικοί και διεθνείς ειδικοί θεωρούν αυτό το ξέσπασμα ασυνήθιστο», έγραψε το NTI στην έκθεση, . «Η κυβέρνηση Μπρίνιαν χαιρετίζει τις διεθνείς έρευνες για την επιδημία και ζητά ιατρική υποστήριξη από τον ΠΟΥ».

Καθώς ο ιός εξελίσσεται, εξαπλώνεται σε μια άλλη φανταστική χώρα: τη «Δημοκρατία της Ντράνμα». Η Dranma υιοθετεί ισχυρούς περιορισμούς για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού, απαγορεύοντας τις μεγάλες συγκεντρώσεις, επιβάλλοντας μέτρα κοινωνικής απόστασης και επιβάλλοντας μάσκες προσώπου τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους, παρόμοια με τα αυστηρά μέτρα που επιβλήθηκαν από τη συντριπτική πλειονότητα των χωρών κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 .

Μια άλλη φανταστική χώρα, που ονομάζεται «Cardus», διατηρεί την οικονομία της ανοιχτή και υποβαθμίζει τον ιό και τις πιθανές επιπτώσεις του, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει πολύ χειρότερα ποσοστά θνησιμότητας. Στην προσομοίωση, οι ερευνητές σύντομα ανακαλύπτουν ότι το στέλεχος της ευλογιάς των πιθήκων είναι ανθεκτικό στα υπάρχοντα εμβόλια, συμπεριλαμβανομένου του εμβολίου κατά της ευλογιάς, ενώ οι επιστήμονες που παρατηρούν την πραγματική εξάπλωση του ιού πιστεύουν ότι το εμβόλιο κατά της ευλογιάς θα είναι αποτελεσματικό.

Ακόμη και ο ιός που χρησιμοποιείται στο φανταστικό σενάριο είναι επίσης πολύ πιο μεταδοτικός από το πραγματικό στέλεχος της ευλογιάς των πιθήκων, με βασικό αναπαραγωγικό αριθμό τριών που χρησιμοποιείται για τη μοντελοποίηση του «τροποποιημένου στελέχους» σε σύγκριση με το ποσοστό 2,13 που παρατηρείται στην πραγματικότητα στη φύση.

Περισσότερο από μια σύμπτωση
Το μέρος της προσομοίωσης όπου αναφέρει "ότι οι τοπικοί και διεθνείς ειδικοί θεωρούν αυτό το ξέσπασμα ασυνήθιστο" είναι περίεργο, καθώς τα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων ξεπέρασαν το όριο των 90 σε διάστημα δέκα ημερών σε 12 χώρες, ο ΠΟΥ τόνισε ότι είναι "πολύ ασυνήθιστο" να βρεθούν ασθενείς χωρίς ταξιδιωτικό δεσμό σε ενδημική περιοχή.

Ανιχνεύτηκε για πρώτη φορά το 1958, όταν εμφανίστηκαν κρούσματα ασθένειας που μοιάζει με ευλογιά σε πιθήκους που κρατήθηκαν για έρευνα, η ευλογιά των πιθήκων περιοριζόταν σε μεγάλο βαθμό σε αφρικανικά έθνη για πολλές δεκαετίες. Το πρώτο κρούσμα στις Ηνωμένες Πολιτείες καταγράφηκε το 2003. Όμως από τις 13 Μαΐου, ο ιός εξαπλώνεται ραγδαία σε όλο τον κόσμο.

Δώδεκα χώρες έχουν ήδη καταγράψει 92 κρούσματα και υπάρχουν 28 ύποπτα κρούσματα. Εκτός Ευρώπης, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Αυστραλία έχουν αναφέρει ασθενείς με ευλογιά των πιθήκων. Η Πολωνία, το Βέλγιο, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Γερμανία και η Ολλανδία, η Ισπανία, η Σουηδία και η Ιταλία είναι οι ευρωπαϊκές χώρες όπου έχουν καταγραφεί κρούσματα μέχρι στιγμής. Όλες αυτές οι χώρες είναι μη ενδημικές περιοχές.

Ο ιός, ο οποίος λένε οι ειδικοί δεν μεταδίδεται εύκολα μεταξύ των ανθρώπων, εισέρχεται στο σώμα μέσω της αναπνευστικής οδού, των πληγών ή των βλεννογόνων. Σύμφωνα με τον κορυφαίο αμερικανικό ιατρικό οργανισμό, το CDC, το πρώτο κρούσμα ευλογιάς στον άνθρωπο αναφέρθηκε το 1970 στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό κατά τη διάρκεια μιας περιόδου εντατικών προσπαθειών για την εξάλειψη της ευλογιάς. Από τότε, η ευλογιά των πιθήκων έχει εξαπλωθεί μόνο στους ανθρώπους σε άλλες χώρες της Δυτικής και Κεντρικής Αφρικής.

Post A Comment:

1 comment

vasiliaείπε...

Mπούρλα ΞΥΠΝΑ,!σε λίγο θα τρελαθείς όταν θα ΔΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΣΥΜΟΡΦΩΣΗ!εβ

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications