Δύο Πακιστανές αδερφές που έμεναν στην Ισπανία δολοφονήθηκαν στο Πακιστάν επειδή ήθελαν διαζύγιο

Δύο Πακιστανές αδερφές που κατοικούσαν στην Ισπανία δολοφονήθηκαν από συγγενείς τους στο ανατολικό Πακιστάν για έγκλημα τιμής, αφού οι νεαρές ζήτησαν διαζύγιο απο τα ξαδελφια αυτων που είχαν παντρευτεί, αφου δεν ήθελαν να τις συνοδεύσουν πίσω στην Ευρώπη.

Οι αδερφές 20 και 24 ετών κατάγονταν από το Gujrat, στην επαρχία Punjab του ανατολικού Πακιστάν, όπου το βράδυ της Παρασκευής "στραγγάλιστικαν και πυροβολήθηκαν θανάσιμα ενώ κοιμόντουσαν", είπε εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας στην την Δευτέρα. Ο Nauman Hassan , ο οποίος σημείωσε ότι έχουν συλληφθεί έξι ύποπτοι.

«Σήμερα η αστυνομία εξασφάλισε πέντε ημέρες προφυλάκισης για έξι από τους φερόμενους δολοφόνους. Ο κατηγορούμενος συνελήφθησε χθες, ενα 24ωρο μετά το συμβάν. Σύμφωνα με την αρχική έρευνα, οι αδελφές δολοφονήθηκαν για λογούς τιμής», εξήγησε.

Ο εκπρόσωπος διαβεβαίωσε ότι οι νεαρές γυναίκες, αφού έπεσαν σε «παγίδα», επέστρεψαν στο Πακιστάν την Πέμπτη και οι συγγενείς τους είπαν στις αδερφές να μεσολαβήσουν δήθεν να πάνε στην Ισπανία οι αντρες τους, με τους οποίους είχαν παντρευτεί πριν από περισσότερο από ένα χρόνο».

«Οι αδερφές (...) ήθελαν να πάρουν διαζύγιο μετά τον κανονισμένο γάμο και και οι δύο ήθελαν να παντρευτούν άλλους», κατέληξε ο Χασάν, ο οποίος σημείωσε ότι υπάρχουν ακόμη τρεις ύποπτοι χωρίς σύλληψη και ο πατέρας των κοριτσιών «βρίσκεται ακόμα στην Ισπανία. ." Η μητέρα αρνήθηκε να υποβάλει καταγγελία, κάτι συνηθισμένο σε φόνους τιμής.

Αν και αρχικά πίστευαν ότι οι δύο νεαρές γυναίκες είχαν ισπανική υπηκοότητα, πηγές από την ισπανική πρεσβεία στο Ισλαμαμπάντ είπαν ότι οι αδερφές είναι Πακιστανές με άδειες διαμονής στην Ισπανία, όπου διέμεναν στην Καταλονία.

Καθώς δεν είναι Ισπανοί πολίτες, η υπηρεσία προξενικής βοήθειας της πρεσβείας δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί, προειδοποίησαν. Επιπλέον, πρόκειται για Πακιστανούς που βρίσκονται στη χώρα τους, επομένως είναι οι αρχές του Πακιστάν που ασχολούνται με το γεγονός.

Αυτού του είδους οι περιπτώσεις, ωστόσο, δεν είναι μεμονωμένες, και όπως εξήγησαν διπλωματικές πηγές. Αυτά που είναι γνωστά ως δολοφονίες τιμής είναι κοινά στη Νότια Ασία και συχνά περιλαμβάνουν αρσενικά μέλη μιας οικογένειας που διαπράττουν κάτι που θεωρούν ότι είναι προσβολή.

Σύμφωνα με στοιχεία , μόνο πέρυσι καταγράφηκαν στη χώρα 478 εγκλήματα τιμής. Μεταξύ 2004 και Μαΐου 2018, ο αριθμός αυτός αυξήθηκε σε 17.628 περιπτώσεις, αν και πιστεύεται ότι ο πραγματικός αριθμός θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερος λόγω της έλλειψης καταγγελιών, ειδικά όταν πρόκειται για συγγενείς.

Η πακιστανική κυβέρνηση ενέκρινε το 2016 έναν νόμο που απαγορεύει τη χάρη των συγγενών των θυμάτων αυτού του τύπου εγκλημάτων, μια νομική τρύπα με την οποία πολλοί άνδρες ήταν ελεύθεροι αφού σκότωσαν μια γυναίκα, γενικά μια αδελφή ή μια σύζυγο.

Όλες αυτές οι ορδές απολίτιστων που δεν το εχουν σε τίποτα να σκοτώσουν ακόμη συγγενείς τους έχουν κατακλύσει την Ευρώπη (!)

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications