«Μίασμα μου κατέστρεψες το παιδί!» Ξέσπασε η μητέρα της Αμαλίας στη δίκη του προπονητή

«Ο Θεός να σε κάψει, θρασίμι, μίασμα. Μου κατέστρεψες το παιδί»

Συγκλονιστική ήταν σήμερα η μητέρα της 21χρονης αθλήτριας η οποία έχει καταγγείλει τον 39χρονο προπονητή ιστιοπλοΐας ότι την βίαζε όταν ήταν ανήλικη, η οποία κατέθεσε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

«Κτήνος, μίασμα, βίαζες το παιδί μου και μιλάς;» είπε απευθυνόμενη στον κατηγορούμενο προπονητή, όταν εκείνος θέλησε να της υποβάλλει ερωτήσεις.

Κατηγορούμενος: Θέλω να με κοιτάει

Μητέρα: Αμετανόητος.

Κατηγορούμενος: Κοίτα με.

Μητέρα: Δε θέλω να σε κοιτάω. Σε σιχαίνομαι, μίασμα.

Κατηγορούμενος: Εγώ και γονατιστός, μπορώ να σου ζητήσω συγγνώμη.

Μητέρα: Θα πρέπει να ντρέπεσαι. Είσαι κτήνος.

Κατηγορούμενος : Όταν σε πήρα τηλέφωνο, για πολλοστή φορά που βγήκα με την Αμαλία…

Μητέρα: Δεν ντρέπεσαι που τα λες αυτά, ντροπή σου, βίασες το παιδί μου. Ο Θεός να σε κάψει, θρασίμι, μίασμα. Μου κατέστρεψες το παιδί.

Η μάρτυρας ανέφερε πως έμαθε για την σ@ξουαλική και όχι μόνο κακοποίηση της 21χρονης σήμερα κόρης της Αμαλίας, από ένα ηχογραφημένο μήνυμα που είχε αφήσει στο κινητό τηλέφωνο του πατέρα της.

«Η κόρη μου ήταν ένα καταρρακωμένο παιδί. Μας ανάφερε ότι ο κατηγορούμενος, ”δεν είναι αυτός που πιστεύετε, με βιάζει εδώ και δύο χρόνια, το τελευταίο διάστημα απειλεί τη ζωή μου και με χτυπάει ανελλιπώς. Όταν άκουσα αυτό το ηχογραφημένο μήνυμα, έγινα χίλια κομμάτια και σκεφτόμουν τι θα κάνω εγώ και ο άνδρας μου. Όλο το βράδυ κλαίγαμε. Δε της δείξαμε να καταλάβει ότι είχαμε ακούσει. Ακούσαμε για ένα άνθρωπο, δικό μας, που τον ξέραμε, που εμένα μου έδειχνε θαυμασμό, για πολλά, την ηθική μου, τη σχέση μου με άνδρα μου. Προσπαθούσε να μας χαϊδέψει τα αυτιά κατάλαβα στη συνέχεια», κατέθεσε η μητέρα της Αμαλίας.

«Τον εμπιστευόσασταν με τυφλά μάτια όλοι. Έδειξε ότι ήθελε να είναι κοντά στα παιδιά, σαν φίλος», ανέφερε σε άλλο σημείο της κατάθεσης της. Επίσης, κατέθεσε ότι είχε δει μώλωπες στο σώμα της κόρης της και είχε παρατηρήσει πως είχε πέσει απόδοσή της στο σχολείο. «Ήταν ένα παιδί σε μόνιμο άγχος. Ανησυχούσε για εμάς, κοιμόμουν μαζί της συχνά διότι είχε εφιάλτες», ανέφερε η μητέρα της.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Εισαγγελέας της Έδρας ως προς το γεγονός ότι η μητέρα μιλούσε για τον κατηγορούμενο με το μικρό του όνομα.

Εισαγγελέας: Ένας άνθρωπος που έχει κάνει τόσο μεγάλο κακό στο παιδί σας είναι ο Τ…;

Μητέρα: Είναι δυνατόν να με ρωτάτε κάτι τέτοιο; Αυτός ο άνθρωπος είναι η αιτία που έχει διαλυθεί σπίτι μου.

Εισαγγελέας: Ένας άνθρωπος που φέρεται να σας έχει κάνει τόσο μεγάλο κακό είναι ακόμα ο Τ…;

Μητέρα: Πάντα Τ… τον έλεγα, δεν τον έλεγα με το επώνυμο

Εισαγγελέας: Ήταν κοντά σας;

Μητέρα: Ναι ήταν προπονητής και φίλος. Είχε προτείνει όταν γεννήθηκε τρίτο μας παιδί να το βαπτίσει.

Εισαγγελέας: Υπάρχουν καταθέσεις ότι η κόρη σας ήταν η ουρά του. Επιδίωκε να βρισκόταν κοντά του και πως ανάμεσα στην κόρη σας και τον προπονητή έτρεχε κάτι παραπάνω. Γιατί να έρθουν να καταθέσουν όλα αυτά στην ανάκριση;

Μητέρα: Μου κάνει εντύπωση ότι ήρθαν και τα είπαν αυτά. Πιστεύω πως καλύπτουν άλλους που θέλουν να αποφύγουν πειθαρχικές ευθύνες των ανθρώπων και του ομίλου και από ζήλια και μόνο. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο. Ήθελαν να καλύψουν πειθαρχικές κυρώσεις που θα είχαν μέλη του ομίλου.

Εισαγγελέας: Γιατί να τα πουν μετά από τόσα χρόνια;

Μητέρα: Από ζήλια.

Εισαγγελέας: Η κόρη σας με τον κατηγορούμενο, δεν είχανε σχέση πέρα από αθλητικό κομμάτι; Μάρτυρας λέει πως είχατε πει «άσχημο θα ήταν να παντρευτεί με τον προπονητή της».

Μητέρα: Είναι δυνατόν στον Αφγανιστάν είμαστε; 12 με 28; Εάν ήθελα να την παντρολογήσω, δεν θα την είχα μέχρι τώρα, δέκα φορές;

Εισαγγελέας: Ερχόταν ποτέ να παίρνει ο κατηγορούμενος την κόρη σας με το αυτοκίνητο;

Μητέρα: Ποτέ.

Εισαγγελέας: Κυρία μάρτυρα έχω πέντε καταθέσεις που το λένε;

Μητέρα: Όλα τα παιδιά μάζευε. Ποτέ η Αμαλία δεν πήγε ποτέ μόνη της μαζί του πουθενά. Μόνη της δεν ήταν ποτέ, ήταν και η αδελφή της πάντα μαζί.

Ήταν συνεργάτες ο πατέρας της κοπέλας με τον προπονητή

Ο πατέρας της Αμαλίας είχε συνεργαστεί με τον κατηγορούμενο λόγω της ιδιότητας του ως εφόρου του ιστιοπλοϊκού ομίλου. «Έφυγε γη κάτω από τα πόδια μου όταν το έμαθα. Κι αυτό από έναν άνθρωπο που μόνο καλό του έκανα, του έκτισα το όνειρο του. Ήταν προπονητής παίδων μέχρι 13 ετών. Τι παραπάνω σχέσεις να σκεφτείς από ένα προπονητή που έχεις σαν οικογένεια;» κατέθεσε στο δικαστήριο ο πατέρας της κοπέλας.

Πρόεδρος: Από το 2010 μέχρι το 2012 η κόρη σας, είχε τακτική επαφή με τον κατηγορούμενο;

Πατέρας: Ναι

Πρόεδρος: Υπήρχε μεταβολή στην συμπεριφορά της;

Πατέρας: Καμία. Ένα κλειστό μαζεμένο κορίτσι. Ο χαρακτήρας του ανθρώπου δεν αλλάζει.

Πρόεδρος: Πέρα από τα μαθήματα υπήρχε άλλη επικοινωνία με τον κατηγορούμενο; Μηνύματα;

Πατέρας: Όχι.

Πρόεδρος: Κοινωνικές επαφές με τον κατηγορούμενο είχατε;

Πατέρας: Θέλοντας και μη είχαμε γίνει φίλοι. Το όνειρο του δικό του ήθελα εγώ να φτιάξω και έτσι δεθήκαμε πιο πολύ.

Πρόεδρος: Πως είδατε τη συμπεριφορά του;

Πατέρας: Για την ηλικία του είχε τις παραξενιές του. τον έπιανα και του έλεγα να μη φωνάζει στα παιδιά. Είχε τα ΟΥΚ μέσα του… Εγώ ήμουν δίπλα του. Σε αποστολές. Ήμουν ο μόνος σε όλη την Ελλάδα που έβαζε υπογραφή του στις αποστολές.

Πρόεδρος: Είχατε παρατηρήσει μία ιδιαίτερη σχέση του κατηγορούμενου με την κόρη σας;

Πατέρας: Παιδάκια ήταν. Όλα τα είχε αγκαλιά του. Τα φίλαγε, τα έβαζε στα πόδια του. Ήμασταν σαν οικογένεια. Η συμπεριφορά του ήταν ίδια.

Πρόεδρος: Τι ξεπέρασε τα όρια; Τι σας σόκαρε στη συμπεριφορά του κατηγορούμενου;

Πατέρας: Όταν έμαθα από την ηχογράφηση που έκανε το παιδί μας. Στο κινητό μου.

Πρόεδρος: Πόσα λεπτά μίλησε η κόρη σας;

Πατέρας: Τι να σας πω, δεν μπορώ να το προσδιορίσω. Άκουσα τα χειρότερα. Έλεγε ο Τ… δεν είναι αυτός που νομίζετε. Με βιάζει, με κακοποιεί και με απειλεί για τη ζωή σας και τη δική σας.

Εισαγγελέας: Οι μητέρες των άλλων παιδιών που καταθέτουν όσα καταθέτουν γιατί τα λένε;

Πατέρας: Ήρθαν και κατέθεσαν για τη ζήλια που είχαν με την Αμαλία. Που πήρε παγκόσμιο… Που από την καταστροφή του αυτό το παιδί, κατάφερε να τους ξεπεράσει όλους. Το έζησα σαν έφορος όλα αυτά τα χρόνια…

Εισαγγελέας: Γιατί οι άνθρωποι του ομίλου εφόσον η Αμαλία, δεν είχε διακριθεί ακόμα τον Δεκέμβριο του 2013 όταν τους είπατε τι είχε συμβεί στο παιδί σας, δε σας στήριξε κανείς;

Πατέρας: Από το φόβο και την ανευθυνότητα τους.

Εισαγγελέας: Τι είχανε να φοβηθούν;

Πατέρας: Αυτή την αίγλη που είχαν πάρει από όμιλο που τους γνώριζαν όλοι…

Εισαγγελέας: Μία πράξη φέρεται να έγινε εντός δωματίου στο Γαλαξίδι, ενώ ήσασταν κι εσείς…

Πατέρας: Από τότε που το έμαθα αυτό, πετάγομαι κάθε μέρα στον ύπνο μου που δεν μπορούσε να υποστηρίξω το παιδί μου.

Και συμπλήρωσε λέγοντας με δάκρυα στα μάτια πως θέλει να κάνει κακό εαυτό του, επειδή δεν μπόρεσε να προστατεύσει την κόρη του.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications