Πρωτεία ακρίβειας σε Ελλάδα στο ηλεκτρικό ρεύμα – 500 εντολές ανά μέρα για «κόψιμο» σε όσους δεν πληρώνουν τον λογαριασμό

Συνεχίζει η Ελλάδα να διατηρεί τα πρωτεία ακρίβειας στην αγορά ηλεκτρισμού, ενώ μετά μια περίοδο χάριτος για τις ημέρες του Πάσχα ξεκινούν οι διακοπές ρεύματος σε όσους δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των διαχειριστών ηλεκτρισμού, σήμερα Τρίτη, η ελληνική χονδρεμπορική αγορά του ρεύματος θα έχει τιμή στα 252,12 ευρώ/MWh. Η δεύτερη ακριβότερη τιμή είναι στην Σλοβενία και την Κροατία με 246,57 ευρώ/MWh.

Χαμηλότερα είναι η Γαλλία με 243,57 ευρώ/MWh, Γερμανία με 238,47 ευρώ/MWh, Ισπανία και Πορτογαλία 233,78 ευρώ/MWh, Βέλγιο 228,71 ευρώ/MWh και Ολλανδία 224,63 ευρώ/MWh.

Η "ελληνική" αγορά ηλεκτρισμού είναι η ακριβότερη της Ευρώπης συνολικά τον Απρίλιο με μέση τιμή στα 249,5 ευρώ/MWh με δεύτερη ακριβότερη τη Γαλλία στα 235,06 ευρώ/MWh και τρίτη την Ελβετία με 227,05 ευρώ/MWh. 500 εντολές ανά ημέρα για διακοπή ρεύματος

Μιλώντας στο OPEN, ο πρόεδρος των τεχνικών της ΔΕΗ, Κώστας Μανιάτης, ανέφερε πως υπήρξε περίοδος χάριτος τις ημέρες του Πάσχα και ότι από αύριο θα αρχίσουν να εκτελούνται ξανά οι εντολές των παρόχων ενέργειας να κόβεται το ρεύμα για απλήρωτους λογαριασμούς.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, δίνονται καθημερινά πάνω από 500 εντολές για διακοπές ρεύματος με τους παρόχους να πιέζουν για την άμεση πληρωμή τους.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications