Τα στοιχεία του επιτιθέμενου είναι κρυμμένα, γεγονός που αποκλείει ότι είναι ακροδεξιός: μαχαίρωσε έναν ιερέα και μια μοναχή σε εκκλησία στη Νίκαια

Ένας ιερέας και μια καλόγρια μαχαιρώθηκαν αυτή την Κυριακή στην εκκλησία του Saint-Pierre-d'Arène στη γαλλική πόλη της Νίκαιας.

Ένας ύποπτος έκανε επίθεση στον ιερέα και τον μαχαίρωσε πολλές φορές στις 10:00 το πρωί, λίγο πριν τη λειτουργία. Τραυματίστηκε και μια 72χρονη καλόγρια που προσπάθησε να αφοπλίσει τον δράστη. Ο ιερέας είναι ο Krzyzstof Rudzinski, 57 ετών και πολωνικής καταγωγής, σύμφωνα με τη «Le Point».

Σύμφωνα με αυτή την εφημερίδα, ο άνδρας φώναξε «πρέπει να σκοτώσουμε τον Μακρόν» μπαίνοντας στην εκκλησία. Την Κυριακή ηταν ο δεύτερος γύρος των γαλλικών μαγειρεμένων προεδρικών ψευδό-εκλογών.

Ο δήμαρχος της Νίκαιας, Κριστιάν Εστρόζι, εξήγησε ότι ο επιτιθέμενος συνελήφθη γρήγορα από τους δημοτικούς και εθνικούς παράγοντες. Είχε προκαλέσει πολλά τραύματα από μαχαίρι στον ιερέα, ο οποίος ειναι σε σοβαρή κατάσταση αν και δεν υπάρχει φόβος για τη ζωή του. Τραυματίστηκε «επιφανειακά» και μια καλόγρια που προσπάθησε να πάρει το μαχαίρι από τον δράστη.

Αυτή τη στιγμή είναι άγνωστα η ταυτότητα και τα συγκεκριμένα κίνητρα του δράστη, ο οποίος συνελήφθη γρήγορα από την Αστυνομία, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «Nice Matin». Η περιοχή έχει αποκλειστεί από δυνάμεις ασφαλείας.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Gérald Darmanin, έστειλε ένα καθησυχαστικό μήνυμα ότι η πρόγνωση για τα δύο θύματα δεν είναι σοβαρή. «Την αλληλεγγύη μου προς τους ενορίτες και τις ευχαριστίες μου στην αστυνομία, η οποία τον συνέλαβε γρήγορα», εξήγησε ο Darmanin.

Όπως συνηθίζεται σε αυτού του είδους τα βίαια γεγονότα, η ταυτότητα του επιτιθέμενου είναι κρυμμένη, γεγονός που αποκλείει να είναι μέλος της γαλλικής ακροδεξιάς γιατί θα το είχαν κάνει "πρώτο θέμα" την φωτο του, όταν όμως ειναι λαθρο ή άναρχο-συμμορίτες ούτε καν όνομα δεν λένε .

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications