Ο στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών ανακοίνωσε ότι θα απολύσει στρατιώτες που δεν έχουν εμβολιαστεί

Οι αμερικανοί στρατιώτες που αρνούνται να λάβουν το εμβόλιο για τον COVID-19 θα απολυθούν αμέσως, ανακοίνωσε ο αμερικανικός στρατός την Τετάρτη, λέγοντας ότι η κίνηση είναι κρίσιμη για τη διατήρηση της ετοιμότητας μάχης(!).

Η διαταγή του Στρατού ισχύει για τους μονίμους του Στρατού, τους εν ενεργεία εφέδρους του Στρατού και τους δόκιμους.Η εντολή απαλλαγής είναι η τελευταία από στρατιωτικό κλάδο των ΗΠΑ που συνταξιοδοτεί μη εμβολιασμένους στρατιωτικούς εν μέσω της πανδημίας, αφού το Πεντάγωνο κατέστησε το εμβόλιο υποχρεωτικό για όλα τα μέλη του στρατού τον Αύγουστο του 2021.

Προς τα τέλη Ιανουαρίου το Πολεμικό Ναυτικό εξέδωσε την πρώτη του διαταγή απόλυσης για το λόγο αυτό. Το ίδιο είχε κάνει τότε το Σώμα Πεζοναυτών με 334 μέλη και η Πολεμική Αεροπορία με 111.

Η συντριπτική πλειονότητα των εν ενεργεία στρατευμάτων έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση.

«Η ετοιμότητα του στρατού εξαρτάται από το ότι οι στρατιώτες είναι έτοιμοι να εκπαιδεύσουν, να αναπτυχθούν, να πολεμήσουν και να κερδίσουν τους πολέμους του έθνους μας», δήλωσε η Γραμματέας του Στρατού Κριστίν Γουόρμουθ. «Οι μη εμβολιασμένοι στρατιώτες αποτελούν κίνδυνο για τη δύναμη και θέτουν σε κίνδυνο την ετοιμότητα» (!).

Οι στρατιωτικές υπηρεσίες έχουν προχωρήσει σε μεθοδική διαδικασία για την αντιμετώπιση όσων αρνούνται το εμβόλιο, καθώς και όσων ζητούν ιατρικές, διοικητικές ή θρησκευτικές εξαιρέσεις. Οι αναθεωρήσεις απαιτούν τη συμβουλή του ιατρικού προσωπικού και των ιερέων, καθώς και της ανώτερης διοίκησης.

Ο αριθμός των στρατευμάτων που θα απολυθούν θα αρχίσει να αυξάνεται εκθετικά όταν τελειώσουν αυτοί οι έλεγχοι και τα στρατεύματα έχουν την τελευταία τους ευκαιρία να εμβολιαστούν. Οι αγωγές υποχρεωτικών εμβολίων πανε επίσης στο δρόμο τους στα δικαστήρια.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications