Ο Μπάιντεν μιλά ήδη για παγκόσμιο πόλεμο : «Τα πράγματα μπορούν να τρελαθούν γρήγορα»

Ο ψευδό-πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν συμβούλεψε τους Αμερικανούς πολίτες που διαμένουν στην Ουκρανία να φύγουν «τώρα» εν μέσω εντάσεων σχετικά με τη συγκέντρωση ρωσικών στρατευμάτων κοντά στα ουκρανικά σύνορα.

«Δεν είναι ότι έχουμε να κάνουμε με μια τρομοκρατική οργάνωση. Έχουμε να κάνουμε με έναν από τους μεγαλύτερους στρατούς στον κόσμο. Είναι μια πολύ διαφορετική κατάσταση και τα πράγματα θα μπορούσαν να τρελαθούν γρήγορα», είπε ο Μπάιντεν σε συνέντευξή του στον παρουσιαστή του NBC, Λέστερ Χολτ.

Με μια από τις ερωτήσεις του Χολτ σχετικά με μια πιθανή επιχείρηση των Ηνωμένων Πολιτειών για τη διάσωση Αμερικανών που ζουν στην Ουκρανία, ο Μπάιντεν απάντησε ότι δεν σκέφτονται κανένα σενάριο, καθώς θα ήταν "ένας παγκόσμιος πόλεμος" τη στιγμή που "οι Αμερικανοί και η Ρωσία άρχισαν να πυροβολούν «ο ένας εναντίον του άλλου».

Σε συνέντευξη Τύπου στα τέλη Ιανουαρίου, δύο ανώτεροι αξιωματούχοι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ διαβεβαίωσαν ότι «η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών δεν θα είναι σε θέση να εκκενώσει τους πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης».

Την ίδια μέρα, οι Ηνωμένες Πολιτείες διέταξαν τις οικογένειες των διπλωματών την αποχώρηση απο την Ουκρανία λόγω της «συνεχιζόμενης απειλής στρατιωτικής δράσης από τη Ρωσία», προσθέτοντας ότι «μη απαραίτητο προσωπικό» θα μπορούσε να εγκαταλείψει τη χώρα.

Ενημέρωσαν επίσης τους πολίτες που διαμένουν στη χώρα ότι «η κατάσταση ασφαλείας, ειδικά κατά μήκος των συνόρων της Ουκρανίας, στην κατεχόμενη από τους Ρώσους Κριμαία και στο ρωσικό έλεγχο του Ντόνετσκ, είναι απρόβλεπτη και θα μπορούσε να επιδεινωθεί ανά πάσα στιγμή», να εγκαταλείψουν τη χώρα με εμπορικές πτήσεις ή άλλα μέσα μεταφοράς.

Σύμφωνα με την εφημερίδα των συμμοριτών «The New York Times», ανώτερος αμερικανός αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι οι διοικητές του στρατού και των πληροφοριών της κυβέρνησης Μπάιντεν υπολόγισαν ότι ο ρωσικός στρατός θα συγκεντρώσει το 70% των δυνάμεων που θα χρειαζόταν για μια συνολική εισβολή στην Ουκρανία.

Αυτή η πληροφορία σχολίασε αργότερα η πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στα Ηνωμένα Έθνη, Linda Thomas-Greenfield, απαντώντας σε άλλη ερώτηση του Τύπου σχετικά με την ανάπτυξη στρατευμάτων από τη Ρωσία και μια πιθανή «πτώση» του Κιέβου σε περίπου 48 ώρες.

«Εξακολουθούμε να εργαζόμαστε για να αποτρέψουμε τους Ρώσους από το να πάρουν τη λάθος απόφαση να επιλέξουν την αντιπαράθεση», είπε , προσθέτοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «συνεχίζουν να εργάζονται για μια διπλωματική λύση».

Στη συνέντευξη της Πέμπτης στο NBC, ο Μπάιντεν έλυσε το ζήτημα λέγοντας ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν «είναι αρκετά έξυπνος ώστε να μην κάνει τίποτα που θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στους Αμερικανούς πολίτες».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications