Εκατοντάδες πουλιά πέφτουν νεκρά στο έδαφος στο Μεξικό   (vid)

Πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε στα κοινωνικά δίκτυα ένα βίντεο από κάμερα παρακολούθησης. Δείχνει ένα μεγάλο σμήνος πουλιών που πετάει δίπλα από ένα το σπίτι και ξαφνικά πολλά πουλιά πέφτουν και μένουν ακίνητα στο πεζοδρόμιο.

Λίγο αργότερα, υπήρξε είδηση ​​ότι το βίντεο ειναι από στις 7 Φεβρουαρίου του 2022 και στη μεξικανική πόλη Ciudad Cuauhtemoc στην περιοχή Alvaro Obregon, Chihuahua. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά το περιστατικό, κάποιος κάλεσε αμέσως την αστυνομία και όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στη βρήκαν εκατοντάδες άψυχα πουλιά στο δρόμο. Όλα τα πουλιά ανήκουν στο ίδιο είδος (Xanthocephalus). Κάθε χρόνο αυτή την εποχή, αυτό το είδος μεταναστεύει στο Μεξικό από τον Καναδά, αλλά τίποτα τέτοιο δεν έχει ξανα συμβεί.

Παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει αρκετές ημέρες από το περιστατικό, η αιτία του αιφνίδιου θανάτου των πτηνών δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί. Ένας τοπικός κτηνίατρος που επισκέφτηκε το σημείο πρότεινε. ότι τα πουλιά θα μπορούσαν να πεθάνουν λόγω «τοπικής ρύπανσης», χαμηλών θερμοκρασιών ή ακουμπώντας τα ηλεκτρικά καλώδια (ηλιθιότητες δηλαδή, μεταξύ άλλων ειναι και άσχετος από ηλεκτρισμό οχι μονο γιατί τα πουλιά πετούσαν την στιγμή που πεθάναν ). Εν τω μεταξύ, μια θεωρία έχει γίνει δημοφιλής στα κοινωνικά δίκτυα, σύμφωνα με την οποία μια ισχυρή μαγνητική καταιγίδα θα μπορούσε να έχει επηρεάσει τα πουλιά.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications