H Ιταλία επιβάλλει το υποχρεωτικό εμβόλιο για άτομα άνω των 50 ετών

Το Υπουργικό Συμβούλιο της Ιταλίας ενέκρινε σήμερα τον υποχρεωτικό εμβολιασμό "κατά του κορωνοϊού" για άτομα άνω των 50 ετών.

Αυτό επιβεβαίωσαν σήμερα πηγές από το Αρχηγείο της Κυβέρνησης, οι οποίες ανέφεραν ότι ο πρωθυπουργός, Μάριο Ντράγκι, επεσήμανε στη συνάντηση με τους υπουργούς την ανάγκη εμβολιασμού του πληθυσμού για τον έλεγχο της πανδημίας.

«Τα σημερινά μέτρα θέλουν να διατηρήσουν την εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων και, ταυτόχρονα, να κρατήσουν ανοιχτά τα σχολεία και τις επιχειρήσεις. Θέλουμε να σταματήσουμε την ανάπτυξη της καμπύλης μετάδοσης και να πιέσουμε τους Ιταλούς που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί να το κάνουν», δήλωσε ο Ντράγκι.

«Ενεργούμε στις ηλικιακές ομάδες που κινδυνεύουν περισσότερο να εισαχθούν για να μειώσουμε την πίεση στο νοσοκομείο και να σώσουμε ζωές», πρόσθεσε.

Την περασμένη εβδομάδα, η κυβέρνηση αποφάσισε ότι το ενισχυμένο πιστοποιητικό υγείας (που λαμβάνεται όταν εμβολιαστείτε ή έχετε περάσει τη νόσο) θα είναι υποχρεωτικό από τις 10 Ιανουαρίου για πρόσβαση σε μέσα μεταφοράς, εκτός από ξενοδοχεία, τελετές ή φεστιβάλ. ενώ προς το παρόν ζητείται σε αναψυχή και εστίαση.

Ο Ντράγκι ήθελε να επεκτείνει τη χρήση αυτού του διαβατηρίου τύπου σοβιετικής ένωσης σε περισσότερες δραστηριότητες, όπως δημόσιες υπηρεσίες, προσωπική φροντίδα ή εμπορικά κέντρα, αλλά δεν κατέστη δυνατό αυτήν την Τετάρτη λόγω της απροθυμίας ορισμένων δυνάμεων του κυβερνητικού συνασπισμού, όπως η ακροδεξιά Liga, που το ερμήνευσε ως μασκοφόρο υποχρεωτικό εμβολιασμό για όλους, σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ.

Ο υπουργός Υγείας Ρομπέρτο ​​Σπεράντζα είπε από την πλευρά του ότι οι αποφάσεις που ελήφθησαν επιδιώκουν να μειωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο ο αριθμός των μη εμβολιασμένων γιατί «προκαλεί τον κορεσμό των νοσοκομειακών συστημάτων».

«Τα δύο τρίτα όσων νοσηλεύονται σε νοσοκομεία και το 50% των ασθενών σε συνηθισμένους θαλάμους δεν είναι εμβολιασμένοι» λέει ψευδώς .

Πάλι καλα δηλαδή που τα πάντα όλα ειναι "θεωρίες συνωμοσίας" (σύμφωνα με κοιμισμένους ) και οι συμμορίτες δεν κάνουν παντού τα ίδια,με ακριβώς την ίδια δικαιολογία ...

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications