Τους ενδιαφέρει μόνο η υποταγή: Πετούν οριστικά εκτός ΕΣΥ τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς από 31 Μαρτίου!

Η κυβέρνηση ενδιαφέρεται μόνο για την υπακοή και όχι για τα πραγματικά υγειονομικά δεδομένα, καθώς αποφάσισε να θέσει οριστικά εκτός ΕΣΥ όσους υγειονομικούς δεν έχουν κάνει μέχρι 31 Μαρτίου και τις δύο δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Αυτό επιβεβαίωσε μιλώντας το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ο οποίος είπε πως σύντομα θα ξεκινήσει η συζήτηση ώστε να γίνει μόνιμη διαδικασία του εμβολιασμού στους υγειονομικούς, πράγμα που σημαίνει πως αν ισχύσει αυτό το πρωτόκολλο, οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί θα μείνουν εκτός υπηρεσίας.

«Μέχρι τέλος Μαρτίου θα υπάρξει μία γενική ρύθμιση για το αν θα παραμείνουν στο σύστημα», είπε. «Η θέση μου είναι ότι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί από τις 31 Μαρτίου δεν θα πρέπει να παραμένουμε μόνο στην αναστολή αλλά δεν θα πρέπει να συνεχίσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο ΕΣΥ. Θα τους λείπει ένα τυπικό προσόν, δεν τίθεται θέμα απόλυσης αλλά ο ίδιος θέτει τον εαυτό του εκτός ΕΣΥ».

Την ίδια ώρα όμως επικρατεί μια πραγματική παράνοια, καθώς όσοι έχουν κάνει μόνο τις δύο δόσεις και δεν κάνουν την τρίτη θα παραμείνουν κανονικά στις θέσεις εργασίας τους. «Η τρίτη δόση δεν σχετίζεται με την αναστολή. Ο νόμος έλεγε για την αναστολή ότι αν δεν έχεις κάνει δύο δόσεις. Δεν μπαίνει σε αναστολή όποιος δεν έχει κάνει ενισχυτική δόση» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Ο Θάνος Πλεύρης είπε, επίσης, πως «όσοι δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση στις 7 Φεβρουαρίου το πιστοποιητικό τους δεν ισχύει για την κοινωνική δραστηριότητα. Το πιστοποιητικό εμβολιασμού συνδυάζεται με την κινητικότητα και εμείς το έχουμε συνδυάσει με εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής».

Οδηγούμαστε στην πλήρη αποκλιμάκωση των μέτρων

«Από εδώ και στο εξής πρέπει πλέον να οδηγούμαστε στην πλήρη αποκλιμάκωση των μέτρων γιατί η Όμικρον έχει μικρότερη νοσηρότητα από τη Δέλτα, αλλά και γιατί είναι τέτοια η μεταδοτικότητά της που ό, τι μέτρα και να πάρουμε δεν μπορούμε να την περιορίσουμε», ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως στη χώρα μας τα μέτρα είναι αρκετά ήπια και αυτά που έχουν παραμείνει προς συζήτηση στην πραγματικότητα είναι τα γήπεδα και η διασκέδαση.

«Πιστεύω πως τα μέτρα θα επαναξιολογούνται εβδομάδα με την εβδομάδα. Όσο φαίνεται μία σταθεροποίηση, πηγαίνουμε και σε αποκλιμάκωση. Η πρόθεση μας είναι να αποκλιμακώνονται μέτρα και να μένουν τα απολύτως απαραίτητα».

Ο κ. Πλεύρης δικαιολόγησε επίσης την αποκλιμάκωση που έρχεται επισημαίνοντας πως το κύμα της Δέλτα βρήκε τη χώρα με εμβολιαστική κάλυψη στο 67% του γενικού πληθυσμού, ενώ τώρα έχουμε φτάσει στο 84%.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications