Έκλεψαν πάνω από 100 δισεκατομμύρια δολάρια σε κονδύλια για την «πανδημία»,σύμφωνα με τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ

Όσον αφορά τα κρατικά λέφτα στις ΗΠΑ,πετάκτηκαν 80 δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτικό εξοπλισμό που εγκαταλείφθηκε στο Αφγανιστάν μόλις πριν από λίγους μήνες. Αλλά πάνω από αυτόν τον αριθμό, σύμφωνα με τη Μυστική Υπηρεσία, υπάρχουν περισσότερα από 100 δισεκατομμύρια δολάρια που κλάπηκαν από ταμεία βοήθειας για την πανδημία.

Το ποσό των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων είναι «τουλάχιστον», σύμφωνα με μια νέα έκθεση του AP.Η εκτίμηση βασίζεται σε «υποθέσεις μυστικών υπηρεσιών και δεδομένα από το Υπουργείο Εργασίας και τη Διοίκηση Μικρών Επιχειρήσεων», αναφέρει η έκθεση.

«Το τεράστιο μέγεθος των [δισκορπισμένων 3,4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων] είναι δελεαστικό για τους εγκληματίες», δήλωσε ο Roy Dotson, ο εθνικός συντονιστής της υπηρεσίας για την ανάκαμψη της απάτης της πανδημίας .

Το μεγαλύτερο μέρος του αριθμού προέρχεται από απάτες για την ανεργία, σημειώνει η έκθεση. Σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας, περίπου 87 δισεκατομμύρια δολάρια σε παροχές μπορεί να έχουν καταβληθεί λανθασμένα.

Μέχρι σήμερα, η Μυστική Υπηρεσία έχει κατασχέσει περισσότερα από 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια για τη διερεύνηση της απάτης δανείων και ασφάλισης ανεργίας. Έχει επιστρέψει περισσότερα από 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε κεφάλαια που αποκτήθηκαν με δόλια και έχει περισσότερες από 900 ενεργές ποινικές έρευνες για απάτη πανδημίας.

Μέχρι στιγμής 100 άτομα έχουν συλληφθεί ως αποτέλεσμα των ερευνών τους, ανέφερε η έκθεση.

Εν τω μεταξύ, το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει κατασχέσει περισσότερα από 75 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά από ακατάλληλα δάνεια από το APP, συνεχίζει.

Ο Dotson κατέληξε λέγοντας στο AP: «Μπορούμε να σταματήσουμε την απάτη; Θα το κάνουμε? Όχι, αλλά νομίζω ότι μπορούμε σίγουρα να κυνηγήσουμε αυτούς που θα έπρεπε να διωχθούν και μπορούμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ανακτήσουμε όσο περισσότερα δόλια κεφάλαια μπορούμε από την πανδημία».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications