Πάνε για τον αναγκαστικό εμβολιασμό όλων: Πιθανή η επέκταση της υποχρεωτικότητας για τους άνω των 40 ετών!

Σε αμόκ βρίσκεται η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς βλέπει ότι η αποτελεσματικότητα των εμβολίων έχει πέσει στα τάρταρα και έχει επιστρατεύσει κάθε μέσο για να οδηγήσει τους πολίτες στα εμβολιαστικά κέντρα, ώστε να «ξεστοκαριστούν» όλα τα εμβόλια που έχουμε στις αποθήκες.

Έτσι μετά την ακραία καταπάτηση των ελευθεριών με μέτρα lockdown επί δύο χρόνια (και για εμβολιασμένους και για ανεμβολίαστους) η κυβέρνηση θέλει να επιβάλλει και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό... για όλους!

Ήδη ο εμβολιασμός είναι υποχρεωτικός για τους πολίτες άνω των 60 ετών, ενώ οι πληροφορίες ανέφεραν ότι σύντομα θα υπάρχει επέκταση της υποχρεωτικότητας και για τους άνω των 50 ετών.

Στην κυβέρνηση όμως βλέπουν ότι τους τελειώνει ο χρόνος και έτσι αποφασίζουν να «πηδήξουν» μια δεκαετία και να κάνουν υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για τους άνω των 40 ετών!

Να θυμίσουμε ότι νωρίτερα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης υποστήριξε ότι στο «τραπέζι» των συζητήσεων της επιτροπής των «ειδικών» βρίσκεται η επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού.

Ο Θ.Πλεύρης είπε χαρακτηριστικά: «Δεν είμαστε δογματικοί στην υποχρεωτικότητα αλλά εξετάζουμε να επεκταθεί με ηλικιακά κριτήρια, προφανώς όχι στην ομάδα 18-28».

Πρόσθεσε δε, πως χθες κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής για τα νέα μέτρα, κυρίαρχη ήταν η σκέψη να επιβληθούν νέοι περιορισμοί σε όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο και συγκεκριμένα να μην μπορούν να κάτσουν ούτε στους εξωτερικούς χώρους, αν δεν διαθέτουν πιστοποιητικό.

Τόνισε πως τα νέα μέτρα, αν αποφασιστούν θα έρθουν μετά την Πρωτοχρονιά. Παράλληλα, υπογράμμισε πως εξετάζεται το ενδεχόμενο - δεν έχει ακόμα αποφασιστεί - όσοι έχουν κάνει τις δυο δόσεις του εμβολίου και έχουν παρέλθει 7 μήνες και δεν έχουν προχωρήσει στην αναμνηστική δόση να λογίζονται ως μη εμβολιασμένοι και έτσι να χάνουν τα προνόμια των εμβολιασμένων.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications